Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość Przerażona i zrozpaczona

Moja nerwica, niepozwala mi funkcjonować

Polecane posty

Gość Magazynier escitil
Widzac odpowiedzi typu "wez sie w garsc obiboku"lub "piwo na atak" zastanawiam sie po co taka ciemnota wchodzi na forum. Panstwo od 'brania sie w garsc' gdyby choc raz przezyli atak to by d**y nawet nie ruszyli z lozka a pieprza jak to im praca pomogla.Nie wiecie co to choroby na tle nerwowym tylko kompleksy leczycie ublizajac innym na forach. Wielu z nas ma prace i problemem nie jest lenistwo,a strach przed atakiem.Kazdy z nas chce pracowac.Ja jakos daje rade w pracy ,ale lęk jest zawsze i ataki tez.Uwazacie,ze duszaca sie osoba w zakladzie ,ktora pakuja do karetki to obibok?Nasza nerwica jak wasza glupota-Latwa do zwalczenia nie jest. P.S. Zebyscie sie ignoranci meczyli tak jak my!!!

Gość tamapalama
Pamiętaj, że nie jesteś jedyną osobą, której dotknęła nerwica. Nie jest to żadne nieznane zjawisko... Od czego są specjaliści? Po części Cię rozumiem, bo sama dość długo zwlekałam, zanim ostatecznie udałam się do psychologa, ale jednak to zrobiłam. Z perspektywy czasu mogę jedynie mieć do siebie żal, że tak późno. Chodzę na terapię do Anny Spadarzewskiej z Psychologgii. Cieszę się, że mam wsparcie, że ktoś jest w stanie mnie wysłuchać.

Gość gość
Niestety znam dość dobrze temat i Cię rozumiem. Ale przy nerwicy trzeba działać. Nie możesz siedzieć i czekać na kolejny napad nerwicy , albo faszerować się farmaceutykami na uspokojenie. Ja po 5 latach męki postanowiłam się zebrać w sobie i zwalczyć to cholerstwo. Chodzę na psychoterapię tutaj https://psychologsiedlce.pl/ i żałuję tylko że nie zabrałam się za to wcześniej, bo już po kilku sesjach czułam się lepiej, a teraz bez porównania, nerwica powoli ale skutecznie znika ;)

Gość medyczka23
no to może najwyższy czas zapanować nad tą nerwicą i po prostu z nią walczyć. ja mam Extraspasminę i dzięki niej jak łyknę tabletkę to po chwili odpoczywam i mam ogólne odprężenie. cała się wyciszam i nie mam już stresów. dzięki temu mogę normalnie funkcjonować i odpoczywać.

Gość gość

Szukanie pomocy u specjalisty jest najlepszym rozwiązaniem. Jeżeli mieszkacie w Katowicach to polecam wam wybrać się do www.psychoterapiakatowice.pl Tam otrzymałam profesjonalną pomoc, której potrzebowałam.

Gość Emilia

Rozumiem, ja też cierpię na nerwicę, gadanie żeby się wziąć w garść tylko szkodzi, też spotkałam się z taką ignorancją. Nikt kto nie chorował tego nie zrozumie. Ja okresami miałam tak, jakbym zaraz miała mieć zawał. Dopiero terapia mi pomogła, po kilku sesjach było lepiej, a teraz jest już prawie dobrze. Korzystałam z terapii online w poradni Przystanek Empatia. Dla osób z małych miejscowości jak ja, dobrze, że istnieje opcja psychoterapii przez skypa,