Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość Madzja

Co się ze mna dzieje? :(

Polecane posty

Gość Madzja

Witam! Mam pytanie, byc moze jest juz odpowiedz na te pytanie gdzies na forum, ale ja nie umiem szukac a odpowiedzi potrzebuje szybko! Otóz tak, ostatnia miesiaczke mialam 15.03, dodam że mój cykl trwa 23 dni i bralam tabletki antykoncepcyjne. 21.03 był stosunek i chłopak skonczył we mnie. Jak się okazało to były moje dni płodne i w dniu stosunku o tabletce zapomnialam i pozniej juz jej nie wzielam, ani zadnej innej. Wczoraj tj, 24.03 zaniepokoilo mnie najpierw plamienie a potem krwawienie. Dzisiaj rano 25.03 obudzila mnie calkowicie przemoknieta podpaska i pizama, Co sie dzieje? i Czy jestem w ciazy, bo na test chyba jeszcze troche za wczesnie. Prosze pomozcie! Boje sieeeeee! Dodam ze mieszkam za granica i wizyta u lekarza dopiero jest zalatwiana.

Gość pewnie rozregulowałaś sobie
cykl przerywając w połowie branie tabletek anty.

Gość Madzja
okres znow tydzien po okresie?

przy tabletkach anty nie masz jako takiego okresu tylko plamienie z odstawienia. Przerwałaś więc wystąpiło krwawienie znów.

miałam na myśli krwawienie z odstawienia

Gość Madzja
a mozliwe ze jestem w ciazy?

Po pierwsze gdyby to była ciąża to takie krwawienie znaczy raczej że już po niej. A dwa to po kilku dniach nie byłoby objawów ciązy. Ja stawiam na odstawienie tabletek.

znalazłam taką wypowiedź: " Odpowiedź eksperta Lekarz Magdalena Kowalska Witam! Trudno w przypadku stosowania antykoncepcji hormonalnej mówić o rozregulowaniu okresu - ponieważ nie ma w takim przypadku miesiączki w tradycyjnym tego słowa znaczenia (przecież nie ma owulacji). Krwawienie, które występuje w trakcie 7-dniowej przerwy, jest spowodowane gwałtownym spadkiem stężenia hormonów we krwi. Dlatego krwawienie w czasie stosowania antykoncepcji hormonalnej jest nazywane "krwawieniem z odstawienia". Przerwa wyrównawcza ma na celu naśladowanie fizjologicznego cyklu. Dlatego krwawienie, jakie u Pani wystąpiło było spowodowane - nie przyjmowaniem przez 3 dni tabletek. Obecnie proponuję zaczęcie nowego opakowania tabletek hormonalnych, w pierwszym dniu następnego cyklu (czyli w 29. dniu licząc od dnia przyjęcia pierwszej tabletki nieukończonego blistra)."

Gość Madzja
hmmmm dzieki!

Gość Madzja
ale to ze zapomnialam tabletki i facet skonczyl we mnie i mialam dni plodne to nie ma znaczenia?

Gość Madzja
ale to ze zapomnialam tabletki i facet skonczyl we mnie i mialam dni plodne to nie ma znaczenia?

Gość Madzja
ale to ze facet w moje dni plodne skonczyl we mnie i ja zapomnialam tabletki nie ma nic do znaczenia?

Gość Madzja
pomoooocy :(

Gość idz do lekarza
namieszalas... Jak mozesz miec cykl 23-dniowy biorac pigulki?? One wymuszaja 28 dni. To po pierwsze. Po drugie, jesli bierzesz pigulki, nie masz zadnych dni plodnych, bo hormony zatrzymuja owulacje. Po trzecie - dlaczego przestalas brac piguly????? Nic nie rozumiem...

Jak ktoś wyżej napisał. Jeżeli 20.03 wzięłaś pigułkę to nie mogłaś mieć 21.03 dni płodnych. Wiesz w ogóle jak działają pigułki? Owulacja mogłaby się pojawić dopiero kilka dni później.