Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość BOJE sie Bardzo

Dzisaj jak byłam w kościele wydarzylo się coś...

Polecane posty

Gość BOJE sie Bardzo

co mnie niepokoi.Kiedy ludzie wszyscy tak stali,spiewali i sie modlili,a przed oltarzem stali ministranci z kaplanem gotowi do drogi krzyzowej,poczulam sie jakby szatan byl w tym kosciele,o malo co nie zemdlalam,glosy,te spiewy,gdzies uciekaly na boki,jakby sie rozlewaly,a w tle dziwny smiech,taki szyderczy,i taki przeokropny,no straszne to bylo,nie do opisania

Gość pan tan mat
do lekarza;)

Gość BOJE sie Bardzo
Ja naprawde nie zartuje,mowie powaznie

Gość BOJE sie Bardzo
Boje sie teraz kosciola:(

Gość BOJE sie Bardzo
Nikt mi chyba nie wierzy:( no trudno

Gość mnierrra
zostan swiadkiem jehowy:) kosciol to sekta:)

Gość malliboo.
boje sie bardzo masz teraz jakies stresy w zyciu? zdarzaly ci sie wczesniej podobne sytuacje?

Gość BOJE sie Bardzo
malliboo. nigdy wczesniej nic podobnego mi sie nie zdarzylo,i zadnych stresow nie mam.Nie wymyslilam sobie tego,to sie naprawde dzialo w tym kosciele i jestem przerazona.

Gość lkikl
wlasnie opisalas objawy schizofrenii 😴

Gość ndklfgmds
na drugi raz idź na czarna mszę to doznasz boskiego objawienia ;)

Gość malliboo.
nie ma zadnych dowodow na szatana, tak jak i na boga sa jakies przypadki chorob psychicznych w twojej rodzinie?

Gość BOJE sie Bardzo
lkikl wez przestan,dzis to byl jeden jedyny raz,wszystko ze mna w porzadku!! to nie byly zadne omamy!!!

Gość baczem,,,
malliboo. nie ma zadnych dowodow na szatana, tak jak i na boga W Twojej rodzinie sa na pewno takie przypadki ,stwierdzam po twej wypowiedzi:D haha:D żal:D

Gość baczem,,,
przypadki chorob psychicznych oooo:D

Gość kościół to
zło uwierz mi,nie chodź tam

Gość lkikl
oczywiscie, kazdy chory wierzy na smierc i zycie, ze glosy ktore slyszy istnieja naprawde, czucie jakie doznaje jest najszczersza prawda i wszystko co widzi i slyszy jest absolutna prawda. gdyby nie byl o tym przekonany nie bylaby to choroba prawda?

Gość malliboo.
baczem a ja moge stwierdzic po twojej wypowiedzi, ze twoje IQ oscyluje w granicy 90 pkt ;)

Gość malliboo.
Boj sie bardzo jestes?

Gość baczem,,,
malliboo. a coz ci sie nie podobalo w mojej wypowiedzi?;)

Gość malliboo.
baczem brak logiki ;)

Gość BOJE sie Bardzo
Tak,jestem Tak,Uznajcie mnie od razu za chora,dzieki Wam bardzo..:( !

Gość malliboo.
nikt cie nie uznal za chora, zdrowym ludziom tez sie zdarza miec jakies przywidzenia, albo wydawac im sie ze slyszeli cos dziwnego pytalam powaznie czy masz w rodzinie jakies przypadki chorob psychicznych?

Gość baczem,,,
malliboo. logiki???? :D O Boze......:D:D:D Biedny jestes,powaznie.Koniec dyskusji,z ateistami nie rozmawiam,idz precz:P

Gość BOJE sie Bardzo
malibo wszyscy sa zdrowi,nikt nigdy nie mial problemow z psychika

Gość malliboo.
baczem ja juz SKONCZYLAM z toba dyskusje, nie przepadam dyskutowac z nielogicznymi ludzmi, szkoda czasu ;)

Gość malliboo.
Boje sie Bardzo moze ci sie jednak wydawalo? jak dlugo to trwalo?

Gość BOJE sie Bardzo
oj bardzo krotko,minuta,moze dwie

Gość malliboo.
4-10% ludzi słyszy głos Osoby słyszące głosy uważane były do niedawna z definicji za osoby chore psychicznie lub neurologicznie. Okazuje się jednak, że 4-10% ludzi doświadcza tego zjawiska, bez żadnych innych niepokojących objawów Słyszenie głosów uznawane jest za tzw. omam słuchowy / urojenie związane z chorobą psychiczną (schizofrenią, chorobą dwubiegunową) lub za objaw padaczki skroniowej. Tymczasem okazuje się, że 4-10% tzw. zdrowych ludzi, żyje słysząc przemawiające do nich głosy, często nawet uznając je za pozytywny element swojego rozwoju. Tylko 1/3 z nich odbierała głosy jako agresywne, złe czy (badanie 15 000 osób w Baltimore, Y. Tien). 6% osób słyszących głosy doświadcza tego od wczesnego dzieciństwa, kolejne 10-20% od lat nastoletnich, ale większość ( ?74%) po 20 roku życia. 70-90% osób, które słyszą głosy zaczęło słyszeć je nagle, zwykle po jakimś traumatycznym wydarzeniu życiowym. Osoby słyszące głosy opisują je jako głosy męskie, żeńskie lub zupełnie aseksualne, osoby dorosłej lub dziecka, a czasem także nie człowiecze. Może być to głos pojedynczy lub grupa głosów. Głosy mogą być odczuwane jako wychodzące z wnętrza głowy, ucha , a także zupełnie z zewnątrz. Bardzo często odzwierciedlają one stan emocjonalny danej osoby, często nie wyrażany i nieartykułowany na zewnątrz. Osoba, która zaczyna słyszeć głosy zwykle przechodzi przez kilka faz swojego stosunku do tego zjawiska: panika i próba ignorowania złość i wrogość do głosów połączona z wybiórczym przysłuchiwaniem się głosom rozpoczęcie dialogu z głosami ustalanie zasad i granic ingerencji głosów w życie danej osoby Osoby, które zaakceptowały istnienie głosów mówią, że w pewnym momencie osiągnęły rodzaj stabilizacji i porozumienia z głosami : "Ok, pogadamy wieczorem, ale nie w tej chwili, bo pracuję" . Trudnym momentem dla osoby słyszącej głosy jest podzielenie się tą informacją ze swoim otoczeniem. Możliwość otwartego porozmawiania na ten temat ma jednak olbrzymie znaczenie dla równowagi psychicznej i emocjonalnej osoby słyszącej głosy. A zatem czy słyszenie głosów, bez żadnego innego objawu choroby psychicznej wymaga leczenia? Czy ? jeśli osoba słysząca głosy jest w stanie zracjonalizować i zaakceptować ten fakt ? wymaga na pewno leczenia neuroleptykami? W ostatnich kilkunastu latach świat lekarski wypracowuje nowe podejście do tego zagadnienia. Znanym propagatorem nowego podejścia jest profesor psychiatrii w Maastricht Marius Romme. Prowadził on przez 9 lat badania w społecznościach osób słyszących głosy w Holandii i Wielkiej Brytanii: "Wyniki naszych badań każą nam zaakceptować fakt, że istnieją głosy, których nie możemy zniwelować lekami, a zwłaszcza nie wpływając znacząco na jakość życia chorego. A zatem musimy nauczyć się wspierać ludzi, którzy słyszą głosy w radzeniu sobie z tym doświadczeniem życiowym. Pacjent powinien móc zadecydować sam, czy chce podać się leczeniu, czy akceptuje słyszane głosy jako część siebie i swojego życia i nie chce tego zmieniać." Nowe podejście prof.. Romme zostalo zainspirowała jedna z jego pacjentek, Patsy Haagan : "Pan wierzy w Boga, którego nikt nie może zobaczyć, a więc dlaczego nie może uwierzyć Pan w głosy, które ja zdecydowanie słyszę i które są zdecydowanie realne dla mnie?" Obecnie w Europie działa szereg organizacji skupiających osoby słyszące głosy ? zarówno w Realu, jak i w Internecie, np. http://www.intervoiceonline.org lub http://hearingvoicesmovement.blogspot.com Osoby słyszące głosy i część psychiatrów organizuje także spotkania i kongresy - najbliższy w 2010 roku w dniach 2-4 listopada w Nottingham w Anglii Jedną z najbardziej znanych osób, która słyszała od dzieciństwa i nadal słyszy głosy jest aktor Sir Anthony Hopkins. Porzucenie alkoholizmu i podjęcie walki o nową drogę w życiu zawdzięcza on ? jak twierdzi ? złotemu głosowi, który przemówił do niego pewnego poniedziałkowego poranku w 1975 roku : Jesteś gotów ! Walcz! Najlepsza część mnie ? mówi Antony Hopkins ?przyszła mnie uratować.

Gość malliboo.
no wg tego artykulu 1-4 % ludzi slyszy glosy i to nie musi byc choroba

Gość mamanaasz
1 rada--unikaj kosciola