Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość karrrla333

TERMIN NA GRUDZIEŃ :) 2011

Polecane posty

dziewcyzny dostalam chyba z 200 gazet " mamo to ja" cieawe rzeczy tu pisza jakja to wszytsko przeczytam to bede dr. nioh nioh

Gość asia1983
Starbuck ja miałam w 5,7,9 tyg i teraz będę miała w 12

ja jakby nir to ze wyladowalam w szpitalu w 6 miesiacu i mialam usg to teraz w czwartek mialabym dopiero pierwsze :)

starburk ja ostatnie usg mialam w 8 tyg a chcial mi dac dopiero na 20 ja powiedzialm STOP HOLA HOLA i dal mi na za tydzien nioh nioh :P za cos place te skladki prawda???

Gość dree
Z tymi plamieniami to ja bym jednak zrobiła posiew (stan zapalny) i poprosiła o dokładne USG (krwiaki). Warto też zrobić badanie moczu i krwi (morfologia, CRP). Plamienie zawsze ma jakąś przyczynę i jeżeli trwa długo, to trzeba zdiagnozować przyczynę. Ja plamiłam jeden miesiąc bardzo skąpo i sporadycznie, później drugi miesiąc już regularnie Ale nigdy nie krwawiłam. Cały czas leżałam, mimo że nie miałam żadnych skurczów, bóli, nic. I któregoś dnia obudziłam się w wielkiej plamie krwi. I to był początek końca. Żałuję, że wtedy nie szukałam przyczyny, bo okazuje się, że głupi posiew i wszystko by wyszło. Jak ja się dzisiaj fatalnie czuję. Zjadłam dzisiaj rano ciacho. I od tego momentu czuję, jakby mi stanęło w przełyku. Muli, mdli... bleee...

20ty?? no lekka przesada , przecież jest podobno obowiazkowo 11-14 tydz wtorek, wtorek, 7 dni - oby jak najszybciej..

Gość asia1983
karla ...bo tak robia na nfz ...niestety

NO KARLA... JESZCZE WCZORAJ BYLAM W 10 TYGODNIU A DZIS JUZ 6 MIECH.... FASOL ROSNIE JAK NA DROZDZACH ;D

no bez kitu tez bylam w szoku i tez czytalam ze w 12 -14 tyg trza zrobil noi musialam sie odezwać ze chce widziec kruszynke NO CO :P

Gość asia1983
a cos sie dzis dowaidywałas toxo?

Gość dree
Ja się ostatnio zażeram taką portawą: Podsmażone małe kawałeczki kurczaka, do tego włoszczyzna i jak najwięcej kapusty pekińskiej pokrojonej w paski. Zalane wodą, przyprawione i gotowane do miękkości. Jem na tony, ciągle podjadam. Pycha, no i mam po tym ładną kupkę :D

Gość asia1983
a cos sie dzis dowaidywałas w zwiazku z toxo?

ja chodzę na wizyty do medicovera (ubezpiecznie z pracy) i jest jakoś nie powalają swoim podejściem

no sonnowka na drożach z końską dawką sterydów :P hehhe tez sie czesto myle :):):)

aska nic wiecej nie wiem pozostalo mi czekać ... tak jest w polsce połowe wypłaty ci zabiorą na skladki i tak odchody z tego masz

Gość asia1983
:) dokładnie ...

Gość dree
O! Ja też chodzę do medicover :) Ja hodziłam jednak do innego, sprawdzonego lekarza, który przyjmuje w innej prywatnej przychodni i normalnie płaciłam za wizyty u niego. Ostatnio pani zauważyła w moim portfelu kartę medicover i okazało się, że medicover ma podpisane umowy z wieloma mniejszymi przychodniami, w tym z tą, do której chodziłam. Płaciłam 120zł i oddali mi za każdą wizytę. :D Kto by pomyślał... :)

Gość asia1983
uciekam :) trzeba obiadek odgrzać - gołąbki :) pa-pa

hej dziewczyny jak sie dziś czujecie czy już nie którym z was przechodzą dolegliwości a myślałam ze bedzie już lepiej a dziś nagle każdy zapach powodował takie nudności i szarpanie brzucha. mam nadzieje ze jutro bedzie już lepiej.

hej dziewczyny na innym forum znalazłam co wziąć ze sobą do szpitala :D szykuję bardzo dużą walizkę :D Karta Ciąży Wyniki badań grupa krwi i czynnik Rh Dowód Osobisty Książeczka Ubezpieczeniowa (ważna 1 mies od podbicia!!) Woda niegazowana Biszkopty, lizaki Kosmetyki (bezzapachowy dezodorant, pasta, szczoteczka, delikatne mydło, mydło/płyn do higieny, szampon, szczotka) Ręczniki (co najmniej 2 w tym 1 mały, najlepiej ciemne) Ręczniki papierowowe Podpaski nocne (duuuże, np. różowe bella) Wkładki laktacyjne Papier toaletowy Chusteczki jednorazowe (dla siebie i dzidzi) 1 lub 2 długie koszulki bawełniane typu T-shirt, do porodu Majtki jednorazowe, z fizeliny, do nabycia w aptece Staniki do karmienia Kapcie Klapki pod prysznic Szlafrok Skarpetki Czysta odzież na wyjście Telefon komórkowy + ładowarka Aparat fotograficzny, kamera, filmy, baterie kubek, sztućce, herbata, fruktoza Zioła laktacyjne Koszulek i kaftaniki x 3 (ciuszki na czas pobytu daje szpital, można własne ale pod warunkiem, że codziennie ktoś będzie odbierał od nas te brudne bo nie mogą leżeć w szpitalu!!) Body x 3 Śpioszki/pajacyki x 3 2 czapeczki Sweterek Pieluszki tetrowe (przydają się również dla mamy do przecierania twarzy lub okładów, ja pociełam dużą na 4 części) Skarpetki , niedrapki na rączki Kocyk/rożek Pieluszki typu pampers. Chusteczki do pupy ( nawilżone) Krem do pupy Linomag cążki lub nożyczki do pazurków Ręczniczek, kilka pieluszek tetrowych Zestaw do pielęgnacji pępka (może być w szpitalu) Krem ochronny Ubranie na wyjście - czyste, luźne lub ciążowe. Przygotuj je przed pójściem do szpitala! Ubranie na wyjście dla Dziecka: Koc Fotelik samochodowy, nosidełko

o boshe... widzialam wiele par idacych do szpitala na porod ale nikt nie niosl ze soba walizki (bo gdzie indziej to zmiescic)