Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość Mody_tatuś_19

Witam potrzebuje porady odnośnie autka

Polecane posty

Gość Mody_tatuś_19

otóż właśnie urodził mi sie dzidziuś i planujemy z moją dziewczyną kupno jakiegoś rodzinnego samochodu, aby wspólnie nim jeździć i aby maluszek był bezpieczny, problem jest w tym, że dopiero co skończyłem zawodówkę, a moja dziewczyna jeszcze sie uczy na fryzjerke. Obecnie pracuje na budowie dopiero 3 miesiąc i szukam jakiegoś autka najlepiej kombi do 3 tyś złotych. Najważniejsze, żeby auto było duże i bezpieczne, a ja kompletnie sie nie znam na autach bo rodzice nigdy nie mieli samochodu i też sie nie znają. Dlatego prosiłbym was o porade odnośnie auta najlepiej jakby to mało paliło czyli dizel albo gaz bo tani.

Gość dagggggggadaf
słabe :P

Do 3 tysiecy duze i bezpieczne kombi ? Opel Omega A kombi tylko bardo duzo egzemplarzy ma korozje , ale za 3 tysie znajdziesz jakas ktora trosze posmigasz:)

Gość Mody_tatuś_19
tamto wyzej to oczywiscie podszywy i to w dodatku hamskie ja serio potrzebuje porady...

Gość a czy wiesz że
jak masz zamiar sam prowadzić auto, to musisz mieć własne prawo jazdy?

Gość Mody_tatuś_19
prawo jazdy mam od roku, ale dzieki za troske hehe.

Odpusc sobie ta omege to jest szrot , a za 3000 zl B w ladnym stanie nie dostaniesz no chyba ze sprowadzona do oplat , do 3 tysiecy to szukaj w miare ladnej A :)

za 3 tysiące to kupisz skarbonkę... dolicz że kupując takie auto szybko wrzucisz 2 razy po 3 tysiące. Będą problemy z blacharką sporo rdzy silnik najlepsze czasy będzie miał za sobą. Samo kupno to połowa sukcesu trzeba ubezpieczyć. Jak wcześniej nie miałeś auto zaczynasz od najwyższej stawki. Zarejestrować trzeba potem przeglądy. Przy starym aucie diagnosta bez problemu znajdzie usterki.

pogieło Cię samo OC będzie kosztować kupę kasy za 2.5 litra. Automatatyczne skrzynie biegów radzę omijać jak się sypnie to przekroczysz wartość auta.

Gość Mody_tatuś_19
no nieźle wyposione te omegi są hehe i nawet mają troche mocy, co do ubezpieczenia to można potem jakoś zerobić hehe, a przegląd to mi kumpel załatwi :)

Gość Mody_tatuś_19
a znacie coś oprucz omeg jakies inne marki ?

gadasz o bezpieczeństwie z lewym przeglądem. Jadąc z małym dzieckiem.

Gość Mody_tatuś_19
a no masz racje ale mi chodzi o jakieś wycieki czy coś bo to nie m awpływu na bezpieczeństwo raczej.

Jesuuuu:( Moi znajomi mają chyba dwudziestoletnią fiestę do sprzedania, ale są jej drugim właścicielem i auto jest w jak najlepszym jak na ten wiek stanie technicznym.

Do trzech tysięcy i bezpieczny? Dla mnie to się wyklucza. :(

wycieki w starych autach to norma. Zależy z czego się leje. Jak z amortyzatorów to kiepsko zazwyczaj też nawalają hamulce w skrócie przewody hamulcowe rdzewieją , przewody gumowe od hamulców mogą się miejscami pocić.

Gość Mody_tatuś_19
nie ja fiata nie chce to dużo czesci drogie i skomplikowane pozatym brzydki.

a jak auto duże typu opel omega to hamulce dość mocno obrywają bo auto ciężkie.

co Ty tworzysz fiat palio jest dużo bardziej prosty w naprawie niż opel omega. Części tanie zamienników masa. Za taką kasę nie patrz czy ładny czy brzydki tylko na stan techniczny.

Gość unaa
za te pieniądze czyli 3 tysiące to ja myślałabym o jakimś aucie do którego będzie mnie stać na części-bo rocznikiem to młody on nie bedzie.Kupisz jakiegoś "truposzczaka" i bedziesz się z nim szarpał.Ja osobiście stawiałabym bardziej na rocznik

Gość Mody_tatuś_19
o widze takie deaowoo też niezły wypasik dzięki kolego ta ma nawet klimke, a co do przewodów to sam sobie wymienie żaden problem lubie majsterkować hehe.

za 3 tysiące niech rozgląda się za daewoo nexią lub espero. Do tego pierwszego kupa części pasuje od opla kadetta. Części tanie wybór spory.

Gość Mody_tatuś_19
sie jeszcze zapytam laski jaki jej sie podoba z tych co pokazaliści może coś doradzi :P

tylko że ta nubira za 3 tysiące to za tanio coś. Brakowało zdjęcia silnika to o czymś to świadczy.

Gość Mody_tatuś_19
widze kapselko ze sie troche znasz dzieki za porady mojej dziewczynie sie te daeuwoo podoba najbardziej bo omega to mówi ze taki jakis kwadratowy i bbrzydki i w sumie chyb ama racje :P