Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość Lubiaca Statystyki_

Liczba dzieci/róznica wieku/imiona/i inne statystyki

Polecane posty

Do tej pory w ankiecie wzięły udział 73 osoby. Za wszystki wpisy bardzo dziękuję. Dzisiaj zaczynam od statystyk imion. Uwagi: Chcę zaznaczyć ze czasem imiona zagraniczne są podciągane pod polskie, bardzo podobnie brzmiące odpowiedniki - o ile takowe posiadają. Jeżeli forma zagraniczna bardzo różni się od Polskiej jest zachowana w wersji obcojęzycznej. Ponieważ często podajecie zdrobnienia i nie znam pełnego imienia dziecka takie imiona jak np. Bartosz i Bartłomiej są połaczone w jedno imę Bartek.

Chłopcy: Aleksander----4 Wojciech------4 Sebastian------4 Oskar-----------3 Bartek----------3 Jakub-----------3 Igor-------------3 Szymon---------3 Kacper---------2 Hubert---------2 Dominik--------2 Mikołaj---------2 Filip-------------2 Julian-----------1 Beniamin-------1 Kamil------------1 Franciszek-----1 Krystian--------1 Jan--------------1 Daniel-----------1 Maciej----------1 Tymoteusz-----1 Michał-----------1 Piotr------------1 Grzegorz-------1 Krzysztof-------1 Marcel----------1 Mateusz--------1 Olaf-------------1 Stanisław-------1 Borys------------1

Dziewcznki: Ania-----------5 Dominika-----3 Maja----------3 Aleksandra---3 Ewa-----------3 Emilia---------2 Justyna------2 Wiktoria-----2 Amelka--------2 Marika--------2 Karolina------2 Antonina-----2 Patrycja-----2 Dominika-----1 Hania---------1 Kinga---------1 Magda--------1 Marianne----1 Mariola------1 Nati(Natalia?)----------1 Vittoria------1 Maja----------1 Lena----------1 Julia-----------1 Kasia----------1 Iga-------------1 Agata---------1 Marta---------1 Weronika-----1 Martynka-----1 Michelle-------1 Jessica--------1 Zuzanna-------1 Natasza-------1

---Liczba dzieci --- jedno - 47% dwoje - 38% troje - 7% czworo - 1% żadnego lub w pierwszej ciąży - 7% --- Płeć dzieci --- chłpcy - 51% dziewczynki - 49% --- % ankietowanych kobiet w ciąży (pierwszej lub kolejnej) - 10% --- Przerwa między dziećmi --- do roku - 2% od roku do 2 lat - 29% od 2 lat do 3 lat - 29% od 3 lat do 4 lat - 9,5% od 4 lat do 5 lat - 9,5% powyżej 5 lat -21% --- Wiek przy zajściu w pierwszą ciążę --- do 20 lat - 14% od 21 do 25 lat - 54% od 26 do 30 lat - 24% od 31 do 35 lat - 8% --- Długość starań o pierwsze dziecko --- do 6 miesięcy - 78% od 6 do 12 miesięcy - 7% od 12 do 24 miesięcy - 8% powyżej 24 miesięcy - 7% --- W chwili obecnej 3% ankietowanych stara się o dziecko ---- --- Problemy z płodnością (konieczność interwencji medycznej) - 10% --- Poronienie - 22% ( z czego 75% doświadczyło jednego poronienia, 13% dwóch i 12% trzech poronień; 88% poronień dotyczyło ciąży poczatkowej)

Gość fajne te statystyki nawet
moglabys porobic podobne w innych dziedzinach - np. rozwoju dzieci w okresie 0-12 m. czy cos podobnego

Gość uuuuaaak
troche ci zburze statystyke, dwoje ( chlopiec dziewczynka, imion nie podaję 13 mies pierwsza , w ktora zaszlam 20, po ktorej urodzilam 36 o 1(poronienie) wcale, o urodzone 4 lata (tu wiedze pewne niedoskonalosci w ankiecie:)) 4 nie

Gość xdcvbjnmkbvfdc
Imię Maja jest dwa razy napisane w statystykach

Gość lux in tenebris
1.Kornelia 2.nie dotyczy 3.22 4.wcale :) 5.nie 6.nie

Gość Lubiąca Statystyki_
To oznacza ze imie maja jest popularniejsze niz myslałam:-) wystepuje 4 razy:-) A ja się pomyliłam, Przepraszam:-)

Dziewcznki: Ania-----------5 Maja----------4 Dominika-----3 Aleksandra---3 Ewa-----------3 Emilia---------2 Justyna------2 Wiktoria-----2 Amelka--------2 Marika--------2 Karolina------2 Antonina-----2 Patrycja-----2 Dominika-----1 Hania---------1 Kinga---------1 Magda--------1 Marianne----1 Mariola------1 Nati(Natalia?)----------1 Vittoria------1 Lena----------1 Julia-----------1 Kasia----------1 Iga-------------1 Agata---------1 Marta---------1 Weronika-----1 Martynka-----1 Michelle-------1 Jessica--------1 Zuzanna-------1 Natasza-------1

Gość koiko
1.Maja 2.nie dotyczy 3.22 4.nie 5.nie dotyczy 6.nie

Pytania: 1. 1 ( hanna) 2. Na razie wychodzi na to, że będzie 6-7 lat 3. 17 4. wpadka- mój pierwszy raz :P 4. nie 5.nie

Gość Dominika też jest wpisana
2 razy

Gość Aciaciag
1. Gabriel, Zuzanna 2. 2 lata i 5 miesięcy 3. 21 lat 4. Gabi: rok, Zuza: 1 miesiąc 5. Tak 6. Nie

Namieszam troszke w statystykach :P 1)Adrian 23, Marta 21, trzecie w listopadzie :) 2)1,5 roku 3)16 lat 4) pierwsze wpadka, drugie 3 cykl 5) nie 6) tak , teoretycznie partner

Gość praca przez internet
Jeśli siedzisz w ciągu dnia długo przy komputerze i masz stały dostęp do internetu to sprawdź jak łatwo i bez wysiłku można na tym troszkę dorobić.Nie są to wielkie pieniądze, ale zawsze coś.. Zarabiasz na wyświetlających się reklamach. Wystarczy mieć włączony komputer: http://www.20dollars2surf.com/?ref=250275

Gość odpow.
1. Karolina i Julian 2. 4 lata 3. 25 lat 4. 1 miesiąc/1 miesiąc 5. Nie 6. Nie

no dobra to i ja się skuszę 1.4 Dustin,Julia,Pascal,Maddox 2.3,2,5,3 3.18 4.mc 5.nie 6.nie

No rzeczywiście Dominika jest wpisana 2 razy:-( Przepraszam bardzo ale nie zauważyłam. Dzisiaj wieczorem wszystko poprawię:-) Wczoraj nie uaktianiałam bo było troche mało wpisów ale dzisiaj to zrobię i postaram sie żeby imiona sie już nie powtarzały:-) Zaprawszam do wypełnienie ankiety!

Gość A co to za imię Mddox
Nie to ze krytykuję. Po prostu się pytam bo nigdy o takim nie słyszałam...

Głównych danych statytycznych dzisiaj nie poprawiam bo było bardzo mało wpisów. Poczekam jak zbierze się więcej. Natomiast dodałam wszystkie nowe imiona i poprawiłam wczorajsze błędy. Oto najnowsza lista imion: Imiona męskie: Wojciech----4 Sebastian----4 Aleksander---4 Szymon-------3 Oskar---------3 Jakub---------3 Igor-----------3 Bartek--------3 Mikołaj-------2 Kacper-------2 Julian---------2 Hubert--------2 Filip------------2 Dominik-------2 Tymoteusz----1 Stanisław------1 Piotr-----------1 Pascal---------1 Olaf-----------1 Michał--------1 Mateusz------1 Marcel--------1 Maddox-------1 Maciej--------1 Krzysztof----1 Krystian-------1 Kamil----------1 Jan-----------1 Grzegorz----1 Gabriel--------1 Franciszek---1 Dustin---------1 Daniel---------1 Borys---------1 Beniamin------1 Adrian---------1 Imiona żeńskie: Ania------------5 Dominika------4 Maja-----------4 Aleksandra----3 Ewa------------3 Karolina-------3 Amelka--------2 Antonina------2 Emilia---------2 Hanna---------2 Julia-----------2 Justynka------2 Marika--------2 Marta---------2 Patrycja------2 Wiktoria------2 Zuzanna------2 Agata---------1 Iga------------1 Jessica-------1 Kasia---------1 Kinga--------1 Lena----------1 Magda--------1 Marianne-----1 Mariola-------1 Martynka-----1 Michelle-------1 Natasza-------1 Nati (Natalia)--1 Vittoria--------1 Weronika------1

Pytania: 1. Liczba dzieci (imiona) 2. Jak dluga byla przerwa miedzy kolejnymi dziecmi. 3. Wiek, w którym zaszlas w pierwsza ciaze 4. Jak dlugo staralas sie o kazde dziecko (do 6 miesiecy, do roku, do 2 lat, dluzej niz 2 lata) 5. Czy przeszlas w swoim zyciu poronienie (TAK/NIE), ile? 6. Czy Ty/Twój partner macie/mieliscie problemy z plodnoscia wymagajace leczenia i pomocy lekarskiej? (TAK/NIE)

Gość i jeszcze jaaaaaaaa
1 Nadia 2.- 3 25 4. wpadka 5.nie 6 nie

1 dwoje Dawid i Michał 2 przerwa 4,5 roku, aktualna ciąża różnica 13 lat między 1 a 3 dzieckiem 3 20 lat 4 wpadka/10 miesięcy/aktualnie w ciąży starania 3 miesiące 5 nie przeszłam poronienia 6 nie leczyliśmy problemów z płodnością

Gość gość
Pytania:1. 1 Maksymilian2. 3. 22 lata4. 4-5 miesięcy4. NIE5. NIE

Nawet nie myslalam ze imie Ania jest nadal tak popularne:-) Pamietam jak u mnie w klasie a podstawówce bylo 5 dziewczynek o tym imieniu. Widac nadal imie nie stracilo na popularnosci:-) Dziwia mnie tez tylko 2 Julie. Myslalam ze to imie jest bardzo bardzo popularne.