Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość kasica88

dziwne podejście

Polecane posty

Gość kasica88

to założenia tematu zainspirowały mnie wypowiedzi kobiet w tym wątku: http://f.kafeteria.pl/temat.php?id_p=3056234&start=930 moja waga waha się w ciągu roku od 69 do 72 przy wzroście 167. wiem, że w odczuciu większości społeczeństwa atrakcyjne=szczupłe. Nie mam zamiaru najeżdżać na szczuplejsze kobiety. Niech będą jakie chcą. Nie mam zamiaru też niczego zmieniać. Zastanawiam się tylko o co, Wam szczuplejszym chodzi. Skoro moja waga waha się w okolicach prawidłowej i ja się z tym dobrze czuję to w czym problem? skąd to nachalne przekonywanie do odchudzania? i jeszcze te kometarze. że to taka trgedia, nie można dobrze wyglądać etc. o co chodzi?

Gość kasica88
i pragnę podkreślić: nie pytam dlaczego uważacie że powinnam się odchudzać. Zastanawiam się skąd ta energia wkładana w przekonywanie i aż tak nacechowane emocjonalnie słownictwo.

Gość kompleksy
:P

Gość hadfghzdfg
Wiesz, ja uwazam ,ze one po prostu tez by chcialy umiec zaakceptowac i lubic swoje cialo takim jakie jest ,a nie potrafia i stad ta chcec wmowienia innym ,ze nie moga czuc sie dobrze nie meczac sie tak jak one. Ciesze sie ,ze sa takie kobiety jak Ty ;) Bo od dluzszego czasu mam na temat wagi takie poglady jak Ty. Kiedys mialam ogromne problemy z bulimia ,bylam koszmarnie chuda i chcialam schudnac jeszcze bardziej ,dopiero za namowa mojego chlopaka postanowilam przytyc ,blagal mnie o to przez kilka miesiecy ,ale ja zgodzilam sie dopiero kiedy moje piersi prawie przestaly istniec (a wczesniej byly wrecz moim znakiem rozpoznawczym) Przytylam 13 kg i poczulam sie o wiele lepiej. od tego czasu przytylam jeszcze troche ,moze i mam troche za duzo w brzuszku ,ale czuje sie ze swoja figura swietnie i znowu podobam sie mezczyznom ;) W koncu zrozumialam ,ze wieszak wcale nie jest idealem piekna ,wiec dziewczyny nie glodzcie sie i nie katujcie bo panowie na prawde nie lubia samych kosci ;)

Gość asus007
Twoja waga waha sie w granicach normy? raczej w granicach nadwagi.Wiec nie wiem czego sie dziwisz ze ktos uwaza ze to niesmaczne.Babo ty masz 20stke na karku.Nie 50tke.Wez sie za siebie,zadbaj o swoj wyglad.

Gość asus007
1.67x1.67 = 2.76 69:2.76 = 25 72 : 2.76 = 26.1 Wiec ty masz nadwage. I to jest powod do dumy i zakladania topicu na swoj temat? lepiej sie za siebie wez zacznij uprawiac sport a nie przesiaduj na kafe i nie zakladaj durnych tematow

No wiesz Kasica, zdrowiej jest być szczupłym jednak:) Nie mam na myśli skrajnej chudości, ale nie powiesz mi, że oponki są sexy.

Gość dwedqweqw
pomijajac fakt wygladu (to prywatna sprawa) zostaje jeszcze zdrowie. podwyższony cholesterol, miażdzyca, zawały, ogolne otłuszczenie organów... 72 to przy tym wzroście nadwaga, sama mam 167 i 54 kg, sądzę, że 60-64 to najwyzsza dopuszczalna waga w normie... nie mowie o wyglądzie, a o zdrowiu, stawach ktore noszą nadprogramowe kg...

Gość dwedqweqw
perła_z_lamusa- masz rację, ale nikt mi nie wmówi, ze osoba ważąca ponad 15 kg wiecej niż ja przy tym samym wzroście jest szczupła i ma prawidłową wagę.

Racja. 15kg to dużo. Napisałam tak, bo mam koleżankę która jest ode mnie 15cm niższa, waży tyle samo co ja i wygląda świetnie. Ma bardzo nabite, jędrne ciało, okrągły tyłek i duże piersi. Jest bardzo kobieca, wcale nie widać u niej nadmiaru tłuszczu:)

Gość kasica88
zabawni jesteście, naprawdę. - podkreśliłam, że nie pytam czy i dlaczego powinnam się odchudzać, ale skąd to nacechowane emocjonalnie słownictwo i wkładanie tyle energii w przekonywanie mnie. problemy z czytaniem ze zrozumieniem? - miżdżyca, nadciśnienie etc od dwóch kilo nadwagi i to zimą? hahaha jeśli juz się tak upieracie to tak, dwa kilo nadwagi to może być jeden z czynników - to że ktoś nie uprawia sportów, skoro waży 72 kg to stereotyp @asus007 w istocie, mam nadwagę. dwa kilo ok, wiosną schodzi mi do 69. za to Ty nie potrafisz prostej liczby poprawnie podnieść do kwadratu :P a mój wygląd jak już napisałam wcześniej mi odpowiada i nie mam zamiaru go zmieniać. poza tym chyba zapominacie, że jak ktoś ma figurę klepsydry wygląda lepiej przy 70 kilo niż jabłko przy 64, także sama waga to nie wszystko. a wątek powstał, żeby się dowiedzieć skąd ta zawziętość :)

Gość niebiesciuttka
A ja Ci zazdroszczę. Mam figurę gruszki i nie potrafie tego zaakceptować. Jak ważę mało, to jeszcze tak źle nie wyglądam. Bo trochę więcej kg zawsze mi idzie w biodra, tyłek i nogi, a górę mam małą. I całe życie staram się schodzić do małej wagi (to już chyba wg BMI niedowaga). Może właśnie jakbym ważyła sporo więcej, to by mi sie to wszystko jeszcze lepiej rozłożyło. Ale boję się ryzykować i przytyć. I uważam, że każda kobieta zadowolona z siebie i z tego jak wygląda, to piękna kobieta, nieważne ile waży, bo tą wew. siłę i energię widać na zewnątrz.

Gość asus007
Pomyliłam się o 0.02 straszne co.. Nie wiem po co zakładałaś taki temat.Myslisz,że Ci ktos pogratuluje tego ze masz nadwage?Powinno ci byc wstyd. Nikt tu nie mowi o chudosci naprawde takiej przesadnej.Ale 70kg? bleee

Gość kasica88
a tak w ramach ciekawostki. byłam dzisiaj u swojego pana endokrynologa, który po podłączeniu mnie do takich pasów i wagi stwierdził, że mam półtora kilo nadwagi, ale jeśli ma się procentową zawartość tłuszczu w normie nie ma powodów do odchudzania:)

Gość kasica88
25

Gość kasica88
@asus007 skoda mi Cię. Liczyć nie potrafisz i czytać też nie :) byłam ciekawa dlaczego ludzie tak nerwowo alergicznie reagują na kogoś kto raptem dwa kilo nadwagi i czuję się z tym dobrze. napisałam to dwa razy, widocznie nie potrafisz przeczytać. każdy ma prawo do własnego zdania, nie rozumiem po co być w ocenie innych takim zawziętym. dla Ciebie mogę być bleee, mogę być bleee dla większości społeczeństwa, ale nie sprawi to, że dla siebie i kogo trzeba nie jestem bleee. no i jestem jakby ponad również dlatego, że nie oceniam ludzi w taki sposób jak Ty:)

Gość kasica88
*ma raptem * nie zmieni to tego, że dla siebie i kogo trzeba nie jestem bleee

Gość moze co niektorym wydaje
sie, ze skoro one czuja sie lepiej po schudnięciu , to inni także poczuja się lepiej, gdy schudną Oprcz tego zewsząd słyszymy jaki to choroby sa powodowane przez nadwagem medią piorą nam móżg

Gość moze co niektorym wydaje
nadwagę

Gość kasica88
ja myślę, że media mają rację, bo nadwaga to jest ogromny problem, a jest ogromna liczba ludzi, którzy mają nie półtora kilo nadwagi, a 10 20 czy 30. myślę że media powinny się zająć też problemem nieakceptowania siebie. bo inną postawą jest "ważę tyle i tyle kurczę jestem trochę za gruba trzeba schudnąć", a inną "ważę x kg bleee czuję się tłusta i obrzydliwa" :)

Gość asus007
nadwaga jest nadwaga wiec nie tlumacz ze to tylko 2 kg bo w rzeczywistosci wazysz o co najmniej 10 za duzo. Dobrze gdy ktos akceptuje siebie ale zeby zakladac topic na swoj temat? na co ty czekasz? ze ludzie beda cie chwalic bo masz nadwage i jeszcze jestes z tego powodu dumna.. :O

Gość kasica88
jednak nie potrafisz czytać :P

Gość asus007
ciesz sie ze ty potrafisz :D szkoda ze schudnac jakies nie umiesz madry pasztecie

Gość asus007
niem dosc,ze jestes gruba to chcesz komus wcisnac ciemnote jaka to nadwaga jest fajna bo super sie czujesz. wez sie lecz kobieto. i nie dlatego ze czujesz sie dobrze w swoim ciele - bo tu cie podziwiam jak mozesz sie w nim dobrze czuc :O - ale dlatego ze swoim gadaniem chyba promujesz nadwage. bo przeciez masz tylko 2 kk nadwagi, bo dobrze sie czujesz z tym.. ciekawe jak wyglada twoja kondycja. jakie masz cisnienie, jak wygladaja twoje nogi, cialo.. pewnie cellulit, popekane naczynka, po wejsciu na pierwsze pietro zipiesz ledwie. i to jest naprawde powod do chwalenia i zakladania tematu o tym jak to swietnie sie czujesz a ludzie ci mowia ze powinnas sie wziac za swoj wyglad.

Gość asus007
* nie *kg

A skąd wiecie że kasica nie uprawia wyczynowo jakiegoś sportu albo np. nie jest kulturystką? A jej poziom tłuszczu nie przekracza 5% ? Na podstawie wagi tego nie sprawdzicie bo mięśnie mają tą wadę że ważą. Ludzie mają jobla a kobiety zamiast zadbać o siebie myślą że sama waga rozwiąże problem. Potem człowiek jest cały poobijany od sexu z kościotrupami. Skąd się bierze nagonka na odchudzanie? Moda. I bzdurne przekonanie kobiet że faceci naprawdę wolą chude. Nie nie wolą, wolą zdrowe i dobrze wyglądające. Chude odstraszają zresztą trudno z nimi o normalny związek skoro głównym tematem staje ię jedzenie i każdy kilogram w górę i w dół.

Gość asus007
A kto tu mówi,że kosciotrupy są "w modzie"? ale wybacz kobieta majaca nadwagę raczej nie wygląda zbyt pociągająco. A zwłaszcza po zdjęciu ubrań..

Gość asus007
Ja nie uważam,że chude jest piękne. Ale uważam,że nadwaga jest w takim wieku naprawdę okropna i jest wynikiem zaniedbania. I nie opowiadaj bzdur o miesniach. Ja doskonale wiem,ze one waża wiecej ale na pewno nie tyle aby miala nadwage :O Poza tym nie rozumiem jak mozesz byc poobijany przez szkielety.. skoro ci sie takie nie podobaja to po co idziesz z nimi do lozka? z braku laku? bo inna cie nie chce?