Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość Agorka

Straciłam cnotę z kimś kto tego nie uszanował

Polecane posty

Wiesz co Mądri, ja nie mam zdolności czytania w myślach. Nie mam pojęcie, co siedzi w głowie Czizas. A już tym bardziej Zawsze szczerego. Zdaje mi się, że to co spływa z moich palców na klawiaturę, to wyłącznie moja myśl. Czasami coś lub ktoś mnie inspiruje ale to chyba całkiem normalne zjawisko.

a co to jest cnota????? Podstawowe pytanie... NIEKTÓRZY MYLĄ to z DZIEWICTWEM.... "jestes kolejna idiotka myslaca ze jak da d**y kolesiowi i ze jest to jej pierwszy to bedzie ja kochac i na zawsze????" - nic dodać, nic ująć! "wszystkie kobiety to kkkkkkkkkkkkkkkkk" - pozwolę sobie NIE ZGODZIĆ się z tą opinią.... Nie wiem co na to KOBIETY... Liczę na broomn, czizas itp......

Dlaczego nie zgadzasz się z opinią Pomarańczy?

"Zdaje mi się, że to co spływa z moich palców na klawiaturę, to wyłącznie moja myśl" - droga koleżanko broom, spróbuj NA SPOKOJNIE przeczytać to co Ci spływa....

Mądri, problem polega na tym, że nie lubię kiedy klepie się mnie po ramieniu mówiąc "Tyś mój druh". I nie lubię czytać tego, co sama napisałam.

"Dlaczego nie zgadzasz się z opinią Pomarańczy?" - jak zwykle PRZELICZYŁEM SIĘ. Licząc na opinie KOBIET? Spróbuję odpowiedzieć wyykorzystując to co wiem o autorce topicu. Wg mnie (takie SUBIEKTYWNE zdanie!!!) nie kkkkkkkkkkkkkkkkkkk.

"Dlaczego nie zgadzasz się z opinią Pomarańczy?" - jak zwykle PRZELICZYŁEM SIĘ. Licząc na opinie KOBIET? Spróbuję odpowiedzieć wyykorzystując to co wiem o autorce topicu. Wg mnie (takie SUBIEKTYWNE zdanie!!!) nie kkkkkkkkkkkkkkkkkkk.

Mądri ale Pomarańcza napisała, że wszystkie kobiety to kurwy. Sądzisz, że trzeba się do tego stwierdzenia jakoś ustosunkować? Jeśli czujesz taką potrzebę, proszę bardzo. Ja jestem zdania, że nie warto kopać się z koniem.

Gość Woda niegazowana
Troszke mnie dziwią te Wasze tematy, za bardzo nie rozumiem w czym problem :o ale... wartosciowy facet zrozumie, że nie jestes juz dziewicą ;)

Mądri, możesz mi wytłumaczyć dlaczego sądzisz, że piszę to co słuszne mogłoby się wydawać Zawsze szczeremu? Bardzo mnie to zaintrygowało.

"Ja jestem zdania, że nie warto kopać się z koniem" - tu jest początek, ale równocześnie koniec (takie moje SUBIEKTYWNE zdanie) tego czym sie różnimy. Ty uważasz, że KOŃ to takie EGZOTYCZNE, wprost NIEREALNE zwierzę. Ja WIDZĘ, że KONIE zdominowały nasz REALNY ŚWIAT.

"piszę to co słuszne mogłoby się wydawać Zawsze szczeremu?" - odpowiem Ci NAJPROŚCIEJ jak tylko potrafię. NIGDZIE nie pisałem o zawsze szczerym.

Gość oiujhgbn
agorka to jednak zwyła kurwa z ciebie,jak wszystkie cichodajki pobożne

"agorka to jednak zwyła k**wa z ciebie,jak wszystkie cichodajki pobożne" broom, jeżeli nie widzisz WSZECHOBECNEJKONIOWATOŚCI... to faktycznie NIE MASZ RACJI... Nigdy nie znajdziemy WSPÓLNEJ PŁASZCZYZNY. Co NIE ZNACZY, że nie NALEŻY PRÓBOWAĆ!

Mądri - uważam, że koń to całkiem przyjemny zwierz. Natomiast kategoryczny imperatyw w postaci: "Wszystkie kobiety to kurwy" jest ze wszech miar pozbawiony znamion realności. Nie mówiąc już o tym, że jest nadzwyczaj mocno przesadzony. Bo, że są kobiety, na które zwykło się mówić "kurwa", nie będę zaprzeczała. Natomiast czy wszystkim przypinać taką etykietę? Osobiście - nie sądzę. I przyszło mi do głowy, że należałoby może zapytać Pomarańczę, o definicję pojęcia.

Agorka!!!! Nie sądzę abyś była KURWĄ! W każdym razie nie dałaś ŻADNYCH podstaw abym tak miał sądzić. Nie próbuję NARZUCIĆ Ci swojego toku myślenia. Ale namawiam do MYŚLENIA. Wszak ŻADEN myślący człowiek nie może zakładać, że jest JEDYNY!!!

Ale ja nie pytałam czy pisałeś o Zawsze szczerym tylko o coś zupełnie innego.

"należałoby może zapytać Pomarańczę, o definicję pojęcia" - broom, czy jesteś tą ORYGINALNĄ (czyt. palcem robioną), żeby pytać CO KOŃ MA NA MYŚLI? KONIE są WSZECHOBECNE!!!!! Ale są też pseudoKLACZKI, które NIE MAJĄ ŚWIADOMOŚCI, że ten feler NARZUCILI IM koniowaci (BEZ WZGLĘDU NA TO JAKI instrumencik DAŁA IM BOZIA!!!!). DZIEWCZYNY!!!! Nie czujcie sie KLACZKAMI, tylko dlatego, że wydaje się Wam, iż wokół są TYLKO KONIE!!!

Mądri nie wiem czy zdajesz sobie sprawę z tego, że obraziłeś nie tylko mnie.

Agorka! "Zawsze miałam piękne ideały, że chciałabym tylko jednego mężczyznę w życiu" - tego się trzymaj! "dziewictwo do ślubu nie gwarantuje uczucia na zawsze" - to jest TWOJA MĄDROŚĆ. Ale tylko konieczna! Czas zastanowić się nad WYSTARCZAJĄCĄ! "Widzialam ze bardzo się stara" - WIDZIAŁAŚ już wystarczajaco DUŻO. Wyciagnij WNIOSKI! "Starać się być", a "być" to jest RÓŻNICA! "rozstaliśmy się z powodu "niezgodności charakterow" a na dodatek chlopak zachowal sie wobec mnie bardzo nieladnie" - "niezgodność charakterów" jest rzeczą jak najbardziej normalną. Resztę Twojej wypowiedzi pozostawię BEZ KOMENTARZA! "zwalil winę na mnie" - IM SZYBCIEJ ZROZUMIESZ POJĘCIE WINY I STOSUNKU DO TEGO POJĘCIA TWOJEGO potencjalnego PARTNERA, tym lepiej BĘDZIE DLA CIEBIE! "mowil ze jestem taka i owaka" - WIDZIAŁY GAŁY CO BRAŁY!!!! Każdy jest TAKIOWAKI!!! BĄDŹ WARTOŚCIOWA!!!! To DAJE O G R O M N Ą SZANSĘ (chociaż nie jest warunkiem!) na znalezienie kogoś wartościowego (nawet jeżeli SAMA NIE SZUKASZ!!!).

"Mądri nie wiem czy zdajesz sobie sprawę z tego, że obraziłeś nie tylko mnie" Może nie uwierzysz, ale CHCIAŁEM obrazić tych, którzy są KONIOWACI. Mam świadomość swojej NIEDOSKONAŁOŚCI! Potwierdzilaś to!!!! Nie uważałem Cię DOTYCHCZAS za KONIOWATĄ!!!!

Ja byłem z dziewicą 2 lata ( sama miała już 26 lat ) i rozstałem się, bo nie chciała się ze mną kochać, bo chciała czekać do ślubu. Moim zdaniem to głupota, ze wszystkich względów, które dziewczyny wymieniłyście wcześniej. Jak teraz poznam jakąś dziewicę, to od razu daje dyla, bo dziewictwo w wieku 25+ świadczy jedynie o problemach ze stanem umysłu, i tak też było w przypadku mojej byłej. Sam uważam się za wartościowego faceta i pomimo, że mam już prawie 30, to spałem z zaledwie 2 kobietami, bo nie potrafię spać z kimś bez jakiejkolwiek emocjonalnej relacji. Tak więc dziewic nigdy więcej. Wolę kobietę, co wie jak się zająć facetem.

I nawet nie wiesz o co chodzi. Myśl Mądri, myśl. Oderwij się od idei koni.

broom, bez względu na to co myślisz, myśl SAMODZIELNIE. I nie wstrzymuj się od ich wypowiadania. Szczególnie wtedy, gdy KTOŚ chce je poznać. NIKT wtedy nie będzie w stanie Cię OBRAZIĆ!

Gość Agorka
O nie wiedziałam, że tu taki odzew...muszę przyznać, że ta rozmowa beze mnie bardzo mnie wciągnęła, a już wypowiedzi użytkownika o nicku Mądri szczególnie. Dziękuję za miłe i skłaniające do myślenia słowa! Wczoraj jak to pisałam byłam w psychicznym dołku, ale już pomału z niego wychodzę. Faktycznie, nie mogę opierać swojej samooceny na opinii innych, bo i tak nikomu się nie dogodzi. Nic tak strasznie złego nie zrobiłam abym musiała się teraz tego wstydzić, chciałabym aby moj przyszly mężczyzna się w tej kwestii ze mną zgodził. Co do Biblii, to sam Jezus powiedział, ze kto jest bez winy niech 1szy rzuci kamieniem. Niestety moja mama, choć bardzo wierząca nie rozumie zbytnio tych słow. Tak zawsze było. Nie jestem kkkkkk jak ktoś napisał, nie mam takiej mentalności. Cnootka-dewotka? Już prędzej,ale tez nie na tyle by nie wiedziec co to jest np prezerwatywa. Czasami mi się wydaje ze sama ze sobą się kłócę, ani bardzo święta nie jestem ani bardzo swobodna, ni pies ni wydra, jak się mowi, a to nie jest dobre, bo utrudnia mi zycie.

Mądri - napisałam: "obraziłeś nie tylko mnie". Widzisz w tym stwierdzeniu cytat z kogoś? Czy moja myśl nie została dosyć dokładnie wyartykułowana? Za mało wyraźnie?

Gość akahi elua
Bo utrudnia Ci to życie? Zarówno zasady, jak i ich brak, w takim samym stopniu utrudniają życie. Od trudności nie ma ucieczki.

Gość Agorka
Wiem, że nie ma. Ale niektórzy mniej się przejmują, a ja zawsze muszę przed faktem i po fakcie mieć dylematy natury moralnej. Czy to tak można, czy wypada, co ludzie powiedzą, jak zareaguje rodzina, jak mnie portaktuje przyszly facet jesli się dowie...męczy mnie moj charakter już bardzo, ale niestety nie jest go tak latwo zmienić. I tak jestem bardziej wyluzowana niż kiedyś, jeszcze parę lat temu bym się zaplakala po takiej krytyce jaką tu mogłam przeczytać od niektórych. Teraz sklania mnie ona juz tylko do refleksji.

"Ja byłem z dziewicą 2 lata ( sama miała już 26 lat ) i rozstałem się, bo nie chciała się ze mną kochać" - nic nie piszesz o tym DLACZEGO nie chciała się z tobą kochać. Może chciała się kochać Z KIMŚ WSPANIAŁYM? MOŻE NIE BYŁEŚ TAKI? "Jak teraz poznam jakąś dziewicę, to od razu daje dyla" - charakterystyczne dla KONI. Nie liczy sie co w głowie, a tylko to co MIĘDZY NOGAMI!!! "dziewictwo w wieku 25+ świadczy jedynie o problemach ze stanem umysłu" - wypowiadajacego takie słowa!!!! "Sam uważam się za wartościowego faceta" - tu jest poczatek i koniec dyskusji. Najlepiej takim ROBIĆ SOBIE DOBRZE SAMEMU; do końca życia! Czy COŚ jest w stanie DOWARTOŚCIOWAĆ wartościowego SAMCA? "spałem z zaledwie 2 kobietami" - i co wyśniłeś podczas tego SPANIA? Że NAJLEPIEJ SPAĆ Z KIMŚ WARTOŚCIOWYM? Ponieważ jest tylko JEDNA, JEDYNA WARTOŚCIOWA ISTOTA na tym świecie, więc SYPIASZ SAM Z SOBĄ?" A ja sypiam z misiem, pomimo, że nie jest WARTOŚCIOWY! "Wolę kobietę, co wie jak się zająć facetem" - każda NORMALNA kobieta SZUKA faceta, który WIE jak się nią zająć. Czy nie uważasz się za NIEREFORMOWALNEGO? Kiedy otworzysz oczka i zauważysz, że KOBIETY nie zostały stworzone po to, żeby KONIOWI robić dobrze? A może koń raczy zauważyć, że SAMA PYTA nie jest ŻADNĄ WARTOŚCIĄ?

Gość akahi elua
Ludzie różnią się wrażliwością. To, czego jeden nawet nie zauważa, innego wprawia w przygnębienie. Jak sama zauważyłaś, z wiekiem dystans do tego, co nas spotyka wzrasta, więc będzie już tylko lepiej.