Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość niuńka20

Czy jest możliwa ciąża?

Polecane posty

Gość niuńka20

Kochałam się z chłopakiem w 7 dzien cyklu, cykle mam zazwyczaj 28- dniowe. Był to jeden jedyny stosunek i to przerywany- chłopak wycofał się gdy tylko poczuł że dochodzi. Wiem że to żadna metoda ale powiedział mi żebym umyła się w środku zimną wodą tak na wszelki wypadek i tak zrobiłam. Mówi że nie ma teraz szans na ciążę. Tylko że tego dnia (7dc) byłam mocno podniecona seksualnie a nie potrafię określic u siebie owulacji. Jak myślicie?

Gość NieWiemSama
małe szanse, bardzo małe - o ile zawsze masz cykl 28 dni

Gość niuńka20
dodam że następnego dnia (8 dc) jechałam do lekarza z powodu kolki nerkowej i dostałam leki, biore je,miałam goraczkę 38 st, pozniej 37

Gość niuńka20
acha, dziękl,uspokoilam sie, moj cykl oscyluje bardzo rzadko 26 dni, ale w wiekszosci 27 -29

Gość lollaaaa
Ja to samo tylko kochalam sie z facetem moim 14 dnia cyklu czyli w owulacje, czy to prawda ze przez stosunek przerywany nie mozna zajsc w ciaze?

Gość lopae
wsadziłaś sobie węża w pipę??? :D

Gość niuńka20
do lollaaaa - 14 dzien cyklu to chyba większe ryzyko, ja byłam w 7, ale skoro szanse na zajscie wtedy w ciaze są mniejsze...No a teraz jestem chora, mam podwyzszoną temperature wiec licze na to ze owulacja mi sie przesunie na później.

Gość niuńka20
podbijam moje pytanie

Gość jest_kolorowo
Owulacja jest zazwyczaj 14 dni przed pierwszym dniem następnego cyklu (czyli przed miesiączką). Jeśli masz cykle 26-29 dniowe to szansa na owu jest naprawdę mała.

Gość niuńka20
dzięki:)

Gość niuńka20
A z zimną wodą to jedna wielka ściema, prawda? zdziwiła mnie wiara chłopaka w to że woda wszystko wypłukuje, poza tym plemniki chyba żyją jakiś czas w pochwie,heh :)

Gość ChlopekRoztropek
Straszna glupota, w pochwie plemniki maja idealna warunki do zycia, i tylko tam. Jeszcze nie slyszalem zeby ktos woda wyplukiwal.

Gość ojejaaaa
galerianki wypłukiwały :P

Gość marijka@
moja siostra wypłukuje plemniki zimną wodą choc ja tej metody nie stosuje,i robi to tez w dni plodne i nie zaluja sobie z mezem,robia co chca. Robili tez badania- oboje sa plodni, chyba ze farta mają albo naprawde te plemniki sie jakos wymywaja. Ja sama tego nie polecam.

Gość marijka@
tylko ze jedna z tych galerianek wyplukiwala nastepnego dnia a nie zaraz po seksie i pewnie spuszczal sie do niej nie raz :P ;)

Gość niuńka20
a to nie jest tak że jesli np 7 dzien cyklu jest nieplodny, to plemniki mogą przeżyc do owulacji załozmy te 5 -6 dni? czy to tylko w takim bardzo dobrym dla nich sluzie?

Gość marijka@
podbijam pytanie, jak to jest dokladnie ?????

Gość ele-pele
nie chce straszyc,moja kuzynka zrobila jak ty niuska i jest w ciazy- sytuacja identiko,tez byl to jeden stosunek przerywany,chlopak w niej nie doszedl, i tez poszla sie umyc zimna woda ale nic to nie dalo, w tym cyklu nie uprawiali juz seksu tylko ten jeden raz bo jej chlopak wyjechal na caly miesiac,to zalezy wszystko od organizmu kobiety.

Gość ele-pele
sory- niuńka znaczy sie :)

Gość niuńka20
do ele- pele : pewnie miala szybciej owulkę... a moje cykle nie schodza ponizej 25 dni...

Podoba mi się beztroska młodzieży. Generalnie kochajcie się będzie nas więcej :) będzie weselej ale błagam trochę rozsądku!!!!! Stosunek przerywany nie jest skuteczną metodą antykoncepcji a jeśli tak ktoś myśli to do tej pory miał dużo szczęścia. Woda to tez śmieszny pomysł bo co z tymi plemnikami które już przedostały się do środka?? Z resztą wymyślił to ktoś bardzo inteligentny:P Dziewczyny pamiętajcie, że to wy potem zostaniecie z dylematem "co zrobić jestem w ciąży" więc to wy powinnyście decydować o konieczności zabezpieczania się, zabezpieczajcie się choćby prezerwatywą ale róbcie to a jak chłopak wam powie nie to nie ma seksu i już, zobaczycie, że sami zatroszczą się o to żeby mieć gumkę przy sobie. Pamiętajcie o chorobach przenoszonych drogą płciową, bo o tym nikt nie myśli a teraz jest taka roszada partnerów seksualnych stąd moja rada - prezerwatywa. niuńka20 chłopak powie wszystko w sytuacji kiedy liczy na seks, nawet to, że woda wypłucze plemniki, a wy wierzycie tym bzdurom!!!! Marijka wielu ludzi uprawia seks w okolicy owulacji, zwłaszcza tych, którzy starają się o dziecko i czasem przez lata im się nie udaje a robią wszystko żeby zajść.. a czasem dziewczyna zrobi to raz i to wtedy kiedy prawdopodobieństwo jest bardzo małe i jest w ciąży, nie ma reguły, trzeba mieć tego świadomość. Jeśli chcecie wiedzieć jak jest dokładnie z dniami płodnymi i niepłodnymi poczytajcie ale nie na forach o metodzie owulacji billings i objawowo termicznej. Może wydać wam się śmieszne ale metody te uczą poznawać siebie. np http://www.woomb.org/bom/rules/rules_pl.pdf może to być za trudne ale... Jeśli nie dacie radę to może postaram wam się przełożyć to na nasze jak ładnie poprosicie ;) Plemniki mogą przeżyć do 5 dni tak i owszem w śluzie szyjkowym i mogą sobie czekać spokojnie do owulacji. Taka jest teoria a praktyka - bywa różnie, bo zależy to od wielu czynników. Ja nie mam nic przeciwko dzieciom, mamy niski przyrost i ktoś musi pracować na nasze emerytury ale baby, litości, pewne rzeczy powinnyście wiedzieć bo potem będziecie płakać, dobrze, że chociaż pytacie.

Gość ChlopekRoztropek
NIe propagujcie metody pt" wyplukiwanie plemnikow woda, dzieciaki podchwyca i beda potem z weza sie traktowac i wielkie zdziwienie jak beda 15 letnie mamusie

Gość niuńka20
do szatanserduszko : slyszalam o tej metodzie i tez sporo o niej czytalam, ale wlasnie po tym wspolzyciu o ktorym jest mowa ze 7 dc, nazajutrz dostalam kolki nerkowej i mialam 38 st goraczki, przez nastepne dni 37st. Wiec czy to nie jest tak ze owulacja powinna sie przesunac na pozniej skoro choruję?

Gość niuńka20
do szatanserduszko: i z chlopakiem jestem juz ponad 3 lata ;) no i skoro chlopak wycofal sie przed wytryskiem to nawet jesli mialyby byc tam jakies plemniki to chyba byloby ich bardzo malo? jak myslisz?

Gość marijka@
ale moja siostra i jej maz maja juz dwojke dzieci :D chyba ze ta zimna woda to jakis blok dla jej psychiki, a nie ze sama zimna woda cos daje.Ja juz zglupialam, ale obstaje przy swoim i nie polecam tego.papa:)

Gość niuńka20
czy ktos jeszcze mi odpowie na powyzsze pytania w miare madrze?... :/ :)

Gość ChlopekRoztropek
Skoro wyciagnal penisa przed wytryskiem to nie powinnas sie martwic, bo w plynie nie ma plemnikow, wiec i nie ma zagroznia ciaza

Gość niuńka20
tak wlasnie bylo,dzieki, uspokoiles mnie, jkc to sie wypowiadajcie jesli cos wiecie na ten temat, jutro przeczytam to pa:)

Na temat wody to była wielka ironia!! Ja niczego nie propaguje, uważam, że ktoś kto to wymyślił był ogromnie głupi, bo gdyby woda działała to po co te wszystkie inne metody antykoncepcji jak woda jest tania i każdy ją ma w domu. Jeśli się choruje to z owulacją może być różnie. Nawet jeśli się jest zdrowym to w jednym cyklu owu może być innego dnia a w drugim innego. Nie da się tego ustalić raz na zawsze!! Każdy cykl trzeba od nowa!! Metody o których piszę nie są skutecznymi metodami antykoncepcji, pisałam wam o nich żebyście poczytały jak poznać siebie i swój cykl. Skuteczne są tylko wtedy jeśli ktoś jest na prawdę systematyczny dokładny i ma zacięcie a i tak nie dałabym za to głowy. Roztropku to chyba ty nie jesteś do końca pewien co piszesz!!!! U każdego mężczyzny, przed osiągnięciem orgazmu i wytryskiem, pojawia się niewielka ilość płynu, który zawiera już plemniki. W terminologii medycznej określają to zjawisko „kropelkowaniem. Niestety w tej „kropelce wydzieliny zawarta jest już ilość plemników pozwalająca na zapłodnienie. Dlatego też zawsze istnieje ryzyko zapłodnienia i choć ryzyko niechcianej ciąży nie jest w takim wypadku zbyt duże, to jednak warto o tym pamiętać. Marijka ja już pisałam że często ludzie uprawiają seks bez zabezpieczenia i to kiedy chcą i nie ma efektu a czasem starczy raz i już!!! Nie ma reguły!!! Widocznie siostra ma szczęście a poza tym po dwójce to już wie lepiej kiedy można a kiedy nie. Baby komórce jajowej wystarczy do zapłodnienia jeden plemnik choć pędzi ich do niej miliony. Przemyślcie to:) Fajnie się z wami pisze choć zastanawiam się ile macie lat:)