Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość niuńka20

Czy jest możliwa ciąża?

Polecane posty

Nesvitka nie pozostaje Ci chyba nic innego tylko czekać na okres i jakoś to wszystko uporządkować, no chyba, że nie przeraża Cię ciąża i jesteś już na to gotowa. Jeśli nie to powstrzymaj się od współżycia w następnym cyklu o ile nie zaczniesz regularnie brać tabletek bo po odstawieniu ich często owulacja wariuje i nie wiadomo kiedy można się jej spodziewać. justlittlebit często mogą pojawić się oznaki zbliżającego się okresu jak ból piersi czy rozdrażnienie a potem okres może nie nadejść. Nie pozostaje Ci nic innego jak cierpliwie czekać a okres pewno się pojawi. Wracając do tematu stosunków przerywanych. Preejakulat może zawierać plemniki i jest to prawda a nie jakaś bzdura. Najczęściej są to jednak plemniki martwe lub upośledzone ruchowo czyli teoretycznie nie zdolne do zapłodnienia. Specjaliści jednak ostrzegają, że jest to metoda ryzykowna. Każdy w swoim otoczeniu znajdzie kogoś kto jakimś cudem jednak wpadł, a potem płacz... Abstrahując. Jaką mamy pewność, jeśli chłopak ma 16, 18, 20 lat, że danego wieczoru wytrysk jest jego pierwszym a od ostatniego upłynęła odpowiednia ilość czasu???? :) :)

Gość nesvitka
szatanserduszko -------> Jesli chodzi o ciaze to mnie ona nie przeraza, jestesmy na nia gotowi, gdybym byla w ciazy. Co masz na mysli, ze mam to wsszystko jakos uporzadkowac bo nie bardzo rozumiem ;) No i jak myslisz ile procent jest szans na to ze zaszlam ?

Akurat jeśli chodzi o szanse to wiem z doświadczenia, że teoretyczne 100% może się okazać praktycznym 0% i czasem w ciążę zachodzi się trudno i długo ale niektórzy mają szczęście. Nie mnie wyrokować. Choć podobno jeśli kobieta czuje się psychicznie gotowa to szanse rosną :). A z tym uporządkowaniem to chodziło mi głównie o to, żeby zdecydować czy bierzesz te tabletki czy nie i czegoś się trzymać. Jeśli nie to luz, a jeśli tak to ogarnąć jakoś ten bałagan. Bo wierz mi niejeden czytając to jak opisywałaś jak ostatnio brałaś tabletki dobrze się ubawił a niektórzy pewno się pogubili. Jaki sens ma branie tabletek w ten sposób? Mam nadzieję, że to było takie jednorazowe roztargnienie :). Życzę szczęścia. Ja osobiście uważam że ciąża to nie jest najgorsze co może się przytrafić kobiecie ale najlepsze. Tylko czasem, żeby to dostrzec trzeba nabrać odpowiedniego dystansu.

Gość nesvitka
szatanserduszko ---> to bylo z pewnoscia tylko jednorazowe roztargnienie przez rok branai tabletek ani rauz mi sie to nei zdarzylo, poprostu ostatnio mam sporo problemow stres itd i poprostu zapomnialam... Z pewnoscia z ciazy bede sie cieszyc i nawet szczerze pwoiem ze chcialabym zostac juz mama :)

Gość nesvitka
a tak dodajac to lekko pobolewaja mnie piersi, czasem mialam wrazenie jakby mnie piekly i swedzialy no i czasem pobolewaja mnie jajniki i troche jakby mnie czasem kulo cos tam w srodku - to moze byc oznaka zaplodnienia ?

Gość jezyssss
dziewczyno poczekaj do dnia@ i wtedy bedziesz wiedziala

Bycie mamą to wielka odpowiedzialność ale też i wielka radość a właściwie ogromna. Skoro myślisz o dziecku to przynajmniej nie będzie cię to wszystko tak stresować. A co do objawów. Często wydaje się nam, że je mamy. Bolą lub nie piersi, ma się ogromny apetyt na coś tam, brzuch rośnie lub wiele innych... Szaleje wyobraźnia i podświadomość i podrzuca różne takie myśli choć nie ma podstaw a im bardziej pragniemy lub nie dziecka tym jest tego więcej. Tobie nie zostaje nic tylko czekać. Kiedy powinnaś dostać okres??

Gość salianka
Nie obraż się, ale przekonanie, że "jak się wypłuczesz to będzie ok" jest na poziomie Bravo Girl.Zamiast pisać na forum takie nonsensy, zrób sobie test albo idź do lekarza-wtedy będziesz miała pewność na czym stoisz.

Gość nesvitka
szatanserduszko-----> okres powinnam dostac 17.04 :) zobaczymy czy dostane. salianka-----> jesli chodzi o przekonanie to nie sadze ze " jak sie wyplucze to bedzie ok " poza tym nawet o tym nic nie pisalam ;/

Gość nesvitka
Sluchajcie, dzis po kapieli masowalam sobie piersi, po nacisnieciu lewego sutka pojawila sie przezroczysta wydzielina - barrrdzo male ilosci , prawie w ogole nie zauwazalne, ale byly, czy to moze byc oznaka ze doszlo do zaplodnienia ?

Gość nesvitka
szatanserduszko ---> co dokladnie masz na mysli ? :)

Gość nesvitka
Dlaczego by cie wysmialo ? A co sadzisz o tej wydzielinie z sutka ?

szatanserduszko i inne kobietki, chciałabym abyście oceniły moją sytuację. bo trochę tego cyklu nie ogarniam. ;| a wygląda to tak: 1dc- ( 1 dzień okresu) 2dc- 36,3 ( 2 dz.) 3dc- 36,3 (3 dz.) 4dc- 36,2 ( 4 dz.) 5dc- 36,4 ( 5 dz.) (zakłócenia- zaspałam ) 6dc- 36,2 (plamienie) 7dc- 36,2 (lekkie plamienie) 8dc- 36,2 9dc- 36,05 (lekko brązowawy śluz ) 10dc- 36,3 (stosunek - prezerwatywa ) 11dc- 36,3 12dc- 36,1 (zakłócenia - zaspałam ) 13dc- 36,0 (stosunek- prezerwatywa ) 14dc- 36,1 15dc- nie całe 36,0 (plamienie ) 16dc-36,0 (plamienie ) 17dc- 36,2 (plamienie ) 18dc- 36,3 (plamienie , stosunek - prezerwatywa, ok. godz. po stosunku kropelki krwi ) 19dc- 36,4 20dc- 36,1 ( śluz zaczyna być troszkę ciągnący ) 21dc- 36,15 (zaspałam, śluz szklisty przezroczysty ) 22dc- 36,15 ( śluz szklisty przezroczysty ) 23dc- 36,2 ( śluz zaczyna mętnieć ) 24dc- 36,4 (troszkę zaspałam ) 25dc 36,5 ( tutaj również, na papierze zauważyłam kropelkę krwi ) 26dc- 36,4 27dc- 36,4 28dc- 36,35 dodam że w ciągu tego cyklu brałam antybiotyki i inne cuda ;| okazało się że mam nadżerkę. denerwuje się trochę tym stosunkiem z 18 dc, bo zaraz pojawił się ten śluz i w ogóle. i dziwi mnie ten brak wzrostu temperatury. może mi któraś z Was coś doradzić? a może zna się lepiej? obserwuje siebie w ten sposób dopiero 3 cykl więc jestem początkująca w sumie.

myślę, że skoro jesteś w drugiej połowie cyklu to jest to normalne z powodu podwyższonego poziomu progesteronu, a co dalej to się okaże

szatanserduszko podaj mi swoj numer gg to pogadamy co ? bo ja mam aqq i nie wiem jak wylaczyc funkcje zeby nieznajome numery mogly do mnei psiac :)

Zastanawiam się tylko czy podawanie numeru gg pod takim wątkiem nie spowoduje tego, iż potem będą do mnie pisać wszyscy ci, którzy mają jakieś ale do tego co pisze i będą mnie wyzywać albo co :P, więc wolałabym nie ale jeśli masz ochotę możesz mi podać maila to ci go na niego podeślę, tak będzie bezpieczniej :) oczywiście dla mnie

nie wiem czy to prawda, ale ktoś na forum napisał tak: plemniki w sprzyjających warunkach mogą przeżyć do 7 dni, ALE w tych samych warunkach są zdolne do zapłodnienia do 72 godzin. natomiast komórka jajowa jest zdolna do zapłodnienia 12-24 h w miesiącu. nie jest tak łatwo zajśc w ciążę. i jeszcze jedna zasada: Nie ma wytrysku=nie ma ciąży. no bo jak?

Szery lejdi mam pytanie bo to wszystko jednak nie jest takie proste do rozgryzienia. Po pierwsze skoro to już trzeci cykl to jak wyglądała temperatura w poprzednich ? Generalnie interesuje mnie to czy była taka niska, czy był skok temperatury, czy zawsze masz taką niska temperaturę i jak ją mierzysz? Jeśli się zabezpieczasz to nie potrzebnie się martwisz. Czy ta nadżerka to wyszła dopiero teraz czy wiedziałaś o niej już wcześniej? Zakładam, że jest przyczyną plamień i krwawień, pytanie od kiedy je masz? Na co brałaś antybiotyki i co to są te inne cuda?? Chyba tyle ;)

już wszystko szczegółowo opisuje. :) 1 cykl mierzenia temp. : 1dc- 36,4( 1 dzień okresu) 2dc- 36,4 ( 2 dz.) (zakłócenia- zaspałam) 3dc- 36,6 (3 dz.) 4dc- 36,6 ( 4 dz.) 5dc- 36,6 ( 5 dz.) 6dc- 36,2 (plamienie) 7dc- (zaspałam; plamienie ) 8dc- 36,2 9dc- 36,2 10dc- 36,2 11dc- ( zaspałam ) 12dc- 36,35 13dc- 36,35 14dc- 36,35 15dc- 36,0 ( stosunek ) 16dc-36,25 17dc- 36,3 18dc- (zaspałam ) 19dc- 36,6 (stosunek ) 20dc- 36,6 21dc- 36,7 22dc- 36,65 23dc- 36,7 24dc- 36,65 25dc 36,7 26dc- 36,6 (stosunek ) 27dc- 36,7 28dc- 36,65 2 cykl mierzenia temp. : 1dc- 36,35( 1 dzień okresu) 2dc- ( 2 dz.) 3dc- 36,4 (3 dz.) 4dc- 36,4 ( 4 dz.) 5dc- 36,3 ( 5 dz.) 6dc- 36,05 (plamienie) 7dc- 36,2 8dc- 36,2 9dc- 36,1 10dc- 36,25 11dc- 36,15 12dc- 36,1 (stosunek ) 13dc- 36,2 14dc- niecałe 36 15dc- 36,4 ( zaspałam; stosunek ) 16dc-36 17dc- 36 18dc- 36,1 19dc- 36,35 20dc- 36 21dc- 36,2 (stosunek ) 22dc- 36,5 23dc- 36,4 24dc- 36,4 25dc - ( zaspałam ) 26dc- 36,7 27dc- 36,5 28dc- 36,7 29dc- (zaspałam ) 30dc- 36,3 31dc- 37,7 32dc- 36,7 kwestia temperatur wygląda właśnie tak. w sumie w tych poprzednich widoczny jest skok do 36,7 a teraz ciągle nie. więc już sama nie wiem. temperaturę mierzę zawsze rano, ta sama godzina, pod językiem. nadżerka wyszła teraz w tym cyklu chociaż od jakiegoś czasu skarżyłam się na ciągle bóle podbrzusza, jajników i w ogóle. plamienia też przytrafiły mi się tylko w tym cyklu- wczesniej się z nimi nie spotkałam u siebie. antybiotyki brałam na zapalenie ucha, a zaraz po kuracji dopadła mnie grypa. ;|

Powiem szczerze, że gdyby w poprzednich cyklach do temperatury były obserwowane objawy byłoby łatwiej :) ale fakt trochę pokręcone masz te cykle. Ostatniego to nawet nie ma co rozkminiać bo byłaś chora. W drugim mierzonym cyklu widać skok temperatury dopiero 22dc i utrzymanie się jej ale na niewielkim poziomie, cykl trochę dłuższy, pod koniec nawet ponad 37, hmmmm, też coś tu się działo. Najlepiej wypadł chyba ten pierwszy. Najpierw faza niskiej temperatury, potem widoczna faza podniesionej temperatury. 18 dc najprawdopodobniej przespałaś pierwszy dzień jej wzrostu :) generalnie patrząc po temperaturach ten to raczej normalny cykl. Tak na prawdę nie wiem czego oczekujesz i co chciałabyś się dowiedzieć konkretnie i jak do tego ostatniego cyklu ma się nadżerka, bo się na tym nie znam. A jeśli się zabezpieczasz to nie masz się czym martwić. Wydaje mi się, że wtedy kiedy byłaś chora owulacja mogła być gdzieś koło 25dc. Temperatura nieco wzrosła, ta kropelka krwi, dzień wcześniej zaspałaś więc nie dokładny pomiar, a 23 śluz zaczął mętnieć. Tak czy inaczej sugerowałabym powtórzenie obserwacji przez trzy kolejne cykle z dołączeniem do temperatury obserwacji objawów i wypełnianie sobie np takiej tabelki http://www.npr.prolife.org.pl/karta_obserw.pdf zaznaczając na niej również dni kiedy byłaś chora. Nie wiem czy to niepokojące ale miewasz dość niskie temperatury, nie masz problemów np z tarczycą?? Jeżeli w następnych cyklach nie będzie widocznych tych dwóch faz niskiej temperatury i wzrostu to myślę, że najlepiej będzie udać się do lekarza.

objawy zapisane z tamtych cykli też mam. :) chodzi mi o to czy kurcze, nie wiem jak to napisać, no że czy w tym cyklu ten wzrost temperatur jest? czy mam to liczyć jakoś względem tych początkowych czy od tam kilku troszkę niższych ostatnich? bo te początkowe mam podobne do tych co są teraz, tak jakby cykl wahał się tak do 36,4 ( dziś 30 dc- 36,5 ). A jeśli do ostatnich niższych to z tego co patrzę na wykres swój to w 23 dc było 36,2 a potem wzrost do 36,4-36,5. ale nie wiem czy to czasem nie za mało żeby nazwać wzrostem. trochę się denerwuje tym stosunkiem w 18 dc bo po nim za chwile się zaczął śluz przejrzysty, ciagnący itd. był staram się unkiać takich dni ale jakoś tak teraz wyszło. tabelkę drukuje sobie własnie taką jaką podałaś w linku. :) co do tarczycy to nie mam pojęcia, raczej nic mi nie jest. teraz tylko ta grypa.

Gość becia34555
czy ktos moglby mi wyjasnic jakiie jest ryzyko ciazy kochajac sie 15.16.17 dzien cyklu (przy cyklach 26-29 dniowych) - stosunki przerywane ? i gdy facet za kazdym razem sikal i myl sie :) ???

Szery ... nie denerwuj się bo z tego to nic dobrego nie wyniknie. Jeśli dobrze rozumiem to nie potrafisz rozpoznać kiedy zaczyna się faza podwyższonej temperatury?? Obiecuje napiszę jak znajdę chwilę, żeby to jakoś prosto i zrozumiale wytłumaczyć. Becia o stosunkach przerywanych pisaliśmy tu już wiele, to kiepski sposób zabezpieczania się, ryzyko może i nie jest duże ale jest i to według mnie jest uczciwe podejście do tematu. Generalnie róbcie jak uważacie.