Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość Mojamamamamamajajamamamamamama

Czy moja córka ma anemię?

Polecane posty

Ma 13 lat,jest słaba,boli ją głowa,ma skurcze mięśni i leci jej krew z nosa.Co jej może być? Ma tak od przedwczoraj...

Gość Apolllo
Musisz to sprawdzić za pomocą badania krwi,(morfologia)

Gość autorko rozumiem ze mieszkasz
w afryce i nie ma tam polskojęzycznego lekarza zeby sie do niego wybrać??

Nie chodzi o to.Poprostu ona mówi że to nawracająca się choroba (zapalenie oskrzeli) którą przebyła tydzień temu.

Gość oio22
ej głupia matko zrób jej podstawowe badnia krwi plus wszystkie minerały będziesz wiedziec co jesr grane.

poprostu pozostałości po chorobie, masz za sucho w mieszkaniu i dziewczynka ma podrażniony nos stąd krew- nic takiego , minie.

Nie.Ale za to ma jakąś wysypkę na głowie.

po 1 jak juz napisali wyzej trzeba corce zrobic morfologie dokladna. a po 2-uzupelnic magnez bo o jego niedoborach moga swiadczyc skurcze miesni. po 3..pogadaj z corka..jesli miesiaczkuje moga byc tego przyczyna zbyt obfite krwawienia co u mlodych dziewczynek ma czesto miejsce. inne objawy anemii: bladosc skory,zmieniona struktura jezyka(nie zawsze musi wystepowac),czeste zajady na ustach,duza sennosc ,apatia,trudnosci w skoncentrowaniu sie.

sory o wysypce teraz preczytalam..to takze trzeba sprawdzic u lekarza ,te objawy moga byc takze objawami chorb zakaznych wieku dzieciecego..jednak nie zwlekaj,bo na forum nawet lekarz bez badan i zobaczenia corki nic Ci nie powie.

Ratowniczko-pytałam już jej to powiedziala że okres ma normalny,i regularny. A co do objawów które podałaś to właśnie tak ma moja Kasia.

apropos tego co powiedziala Ci corka..wiesz dziewczynka 13 letnia niekoniecznie moze wiedziec ze to co ma jest wlasnie normalna miesiaczka a nie obfita..(choc ja tego oczywiscie nie neguje ze ona sie myli) wiec jak napisalam-idz z nia do lekarza jak najszybciej,oslucha ją,zobaczy,zleci morfologie(kiedy ostatnio robilas??)i na tej podstawie byc moze przepisze jej preparaty z zelazem lub magnez lub co bedzie uwazal za odpowiednie:)

Gość MARSZ DO LEKARZA ALE TO JUZ
!!!!!!!

No tak tak.Jutro z nią jadę do lekarza.

Gość krakrakrakrakrystyna
A może jest w ciąży...

W ciąży??? Puknij się w łep sieroto.

No dziś rano to miała dość długie,z godzinę ale takie skrzepy raczej a nie czysta krew.

Gość pieczykow
moze ma glisde ludzką.. miałam podobne objawy jak miałam 15 lat, tylko ze moi rodzice to bagatelizowali aż wylądowałam w szpitalu... Zeby to wykryc, trzeba kał zbadać. No i podstawowe badania trzeba zrobic np morfologie.

Gość krakrakrakrakrystyna
Żebyś się sieroto nie zdziwiła,jak babcią zostaniesz. W ogóle co za moda przyszła,że z chorobami nie idzie się do lekarza, tylko na kafe się szuka pomocy? Ile tematów jest dziennie zakładanych, typu "co mi jest?", "czy jestem w ciąży?". A kto to ma wiedzieć???

Ratowniczko medyczna czy ty jesteś naprawdę lekarzem.?

wiesz ze krawienie z nosa powyzej 15 min jest do interwencji??????mozesz wezwac pogotowie nawet. ps ,byc moze wiesz..ale wole napisac-nie dawaj podczas krawienia glowy do tylu...tylko do przodu,niech krew wyplywa na zewnatrz nie do gardla..poloz chlodny kompres na kark i nasade nosa.

Słuchaj mądralo,moja córka jest bardzo odizolowana od reszty świata,woli zmywać gary niż na dyskotekę iść a ty idź do psychiatry pusta pało. A po drugie to ona jest słaba od przedwczoraj ,ja mieszkam poza miastem tak więc nie mam szybkiej możliwości skorzystania z usług lekarza!!!! Przecież nie miałaby okresu jakby w ciąży była???

dajcie spokój , ma lekkie krwawienie z nosa -skrzepy od podrażnienia -miała zatkany nos bo była chora- minie jej i od tego też boli głowa. idż z nią jutro do lekarza i nie martw sie na zapas.

Ratowniczko,dzięki za rady.Jutro z nią pojadę do lekarza,zobaczymy co jej jest.Ja też się o nią martwie i bardzo mnie denerwują komentarze typu,,ona jest w ciąży''.