Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość mamaPRZEDSZKOLAKAAAA

Szczepić dziecko przeciw OSPIE???????

Polecane posty

Gość gość
zobaczcie.... 2012.06.27 1796 ospa prawdziwa 1882 wścieklizna 1890 tężec, błonica 1892 cholera 1897 dżuma ile chorób udało się wyeliminować dzięki szczepieniom, więc głupotą jest chyba twierdzić że szczepienia są szkodliwe" xxxxxxx chyba na mozg c***adlo, ktore z tych chorob zostaly wyeliminowane? jedynie ospa prawdziwa i polio a reszta to chyba twoja bujna wyobraznia.

Gość gość
Nie czytałam wszystkich odpowiedzi.... Moze ktoś juz opisał podobna sytuacje. Ja zaszczepiłam syna, bo jest alergikiem i ma atopowe zapalenie skory. Długo sie zastanawiałam czy szczepić, ale ze względu na jego wysypki ciagle drapanie skóry moglibyśmy przejść koszmar przy ospie. Jakby był zdrowy to pewnie byłoby bez szczepionki.

Gość gość
Witam ja zaszczepiłam mojego syna na ospę wietrzną kiedy miał 6lat wtedy miał iść do przedszkola i nie żałuję że go zaszczepiłam dzisiaj ma 16lat i na ospę nie zachorował na chwilę obecną mam syna 4latka wybiera się do przedszkola i też go zaszczepię

Gość gość
Większośc z was na ospę wietrzna nie była nigdy szczepiona. Chyba ,że osoby dośc młode wiekiem. To tak a propos histerii panujacej w mediach na szczepienia przeciw ospie wietrznej. Starsze roczniki jedynie byly szczepione na ospę prawdziwą a to zupełnie inna bajka i iny wirus. Dziwne ,ze ludzie w ogóle żyją , nie?

Gość gość
Jezu gdzie Wy macie dziewczyny mózg Co w tym dobrego ze 16 latek nie był chory na ospe? Lepiej dla niego jalby już dawno zachorował. Nie mówię już co jest jak macie dziewczynkę. Niech zachowuje jak najszybciej bo co będzie jak się zakazi w końcu w ciąży Na ospe KAŻDY musi zachorować. A szczepionki nie chronią przed tą chorobą. Mitem jest też że się lagodniej przechodzi. Nie ma takich dowodów metodycznych. Nie dajcie się omamic bo to już przesada.