Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość MaserakŁukasz

Kłotnia mojej siostry z narzeczoną - co są sądzicie o tym .

Polecane posty

Gość maliboo.
no ja raczej nie wyslalabym sms ze slowem "kurestwo" :D to takie dziwne? i co bym tym wywalczyla? mozna ostro zareagowac, ale naprawde epitety sa takie niezbedne? :D jak widac w tym wypadku epitet sie nie sprawdzil. Mozecie mi wyjasnic jak slowo "kurestwo" pomoglo narzeczonej?:D Raczej pogorszylo jej pozycje

Gość blankaaaeee
Przepraszam za mój brak powagi, ale pomyślałam sobie, że to jakże wspaniały temat do zagajania rodzinnych pogawędek na imprezach typu pogrzeb, wesele, gwiazdka, imieniny cioci Jadzi. Np: "Piękna sukienka. Jak ominęłaś bramki w sklepie?" "Kochanie, policz sztućce, w końcu to srebra" "Cóż za gustowny płaszcz. I jaki praktyczny- ma wielkie kieszenie" Rozrywka na lata ;)

Gość blankaaaeee
A jak wiemy, konwersacja to podstawa dobrych kontaktów. Warto rozmawiać! :D

Gość tak sobie mysle..
Owszem tak, skoro rozważa jak wejdzie w taka patologiczna rodzine I gdzie ja bronię zlodziejstwa, napisałam ,że źle zrobila ale obciazanie autora wątku za postepowanie wlasnej rodziny to nieporozumienie, akurat nie mial l wpływu na to co wymysli jego wlasna siostra Siostrze nie zależy na ipinii tamtej rodziny bo to nie jest jej rodzina i narzeczona członkiem rodziny nie jest po prostu to jest konflikt między dwiema kobietami o bardzo silnej osobowosci i w tej chwili siostra robi narzczonej na zlość prawdopodobnie w odwecie za sms. Narzeczonej tez nie zależy na opinii Twojej rodziny więc gdzie tu problem, skoro im nie zalezy? Ale to Ciebie boli bo nie chcesz zrywać kontaktow z rodziną więc Ty , który nie zawinileś musisz to rozwiązać. Konkretnie musisz porozmawiać z siostrą, rozmowa i jeszcze raz rozmowa niech widzi jaką krzywdę ci zrobila, bo w tej chwili postepuje bardzo egoistycznie, ale uwaga! nie mów czegoś czego nie zrealizujesz, jeżeli bedziesz sie do niej odzywal to nie mów ,że sie nie odezwiesz, bo nie odbierze ciebie poważnie. Nie odezwiesz się do siostry do końca zycia? Nie przyjdziesz na jej ślub , nie zaprosisz jej na swój? Lepiej nie stawiaj ultinatów jeżeli nie potrafisz ich dotrzymać. I co dalo narzeczonej rozwiązywanie sprawy przez dosadny sms ? Nic totalnie nic tylko konflikt w przyszłej rodzinie. Ja rozumiem ,że narzeczona miala powód by sie zdenerwować ale neguję forme wyjaśnienia sprawy bo wyzwyska to żadne wyjaśnienie, nie rozumiem tez czemu w to wciągnete sa dwie rodziny, po co? Dorosli jestescie, załatwiajcie sami swoje sprawy. Co do przyszlości jak siostra nie zechce przeprosić nic jej do tego nie zmusi, ona musi zrozumieć, że robi krzywdę Tobie a mama zrozumieć ,że ta sprawa też krzywdzi Ciebie jej dziecko. Sama powinna porozmawiać z Twoją siostrą i załatwić sprawę ja naprawdę nie rozumiem dlaczego to załatwia twoimi rękami.

Gość abcefdghi ja
zakładam, że narzeczona nie siedziała 2 tyg nad tym sms tylko to był implus, i to raczej siostrunia moze pomysli co z tgeo ma: oprocz tgeo, ze rodizna dziewczyny krzywo na niego patrzy przez nią i popsuła jakieś relacje

Gość blankaaaeee
Awantura to chwilowa przyjemność, a takie drobne wypominanie i złośliwości potrafią zapewnić godziwą rozrywkę rodzinną na lata! Warto myśleć perspektywicznie ;)

Gość maliboo.
blankeea "godziwa rozrywke na lata" dobrze, ze chociaz tobie tak wesolo :D dla autora to musi byc upokarzajace, bo obie kobiety sie nie popisaly i zapewne sa zrodlem plotek

Gość blankaaaeee
Zacytuję tutaj Jacka Kaczmarskiego: "z wiekiem człowiek myślący widzi, że wszystko jest śmieszne i przestaje się rzeczami przejmować". (Wstęp do "Limeryków o narodach") :D

Gość maliboo.
blankeea dziekujemy za cytat, autor zapewne go doceni :D

Gość tak sobie mysle..
W tej chwili to konflikt między dwiema obcymi sobie kobietami ale nie medzy członkami rodziny i rodzina autora wybitnie podkreśla miejce narzeczonej w szeregu i tak to prawdopodobnie odbiera jego mama. Broni to swojej córki a nie właściwe jeszcze obcej jej dziewczyny. Niestety takie jest zycie Jeżeli sie nie pogodzą to co sie stanie? Nic, zupelnie nic, bedą sie unikać to tyle. Cała ta sprawa niepotrzebnie przybrała aż taki wymiar konfliktu na dwie rodziny, ten granat w postaci sms poranił za duzo osób bo co to za wyjasnienie sms i koniec a rodzina niech sie zagryzie? To sprawa narzeczonej i twojej siostry niech to załatwiają miedzy sobą, nie lubia sie, trudno tak z pewnością już zostanie. Swoą rodzine bedziesz odwiedzał sam, jeżeli narzeczona czy przyszła zona nie chce mieć z nimi kontaktu trudno, nie zmusisz jej.

Gość BriannaX
Blankaaaeee - czemu nie masz stałego nicku? świetnie i inteligentnie piszesz :) a pomarańczowy ktoś może ci gwizdnąć :)

Gość zielony_chwast
Ja proponuję autorze przeproś w swoim imieniu narzeczoną i jej rodzinę, raz a porządnie, powiedz, że Ci przykro z powodu zaistniałej sytuacji, że Twoja siostra postąpiła podle ale masz nadzieję, że to nie popsuje Twoich relacji z nimi, bo Ty nie możesz odpowiadać za siostrę. A zapewne jest Ci głupio z jej powodu, jednak nie masz wpływu na siostrę a z tego co opisujesz, to jest taka tępa, że nikt jej nie przemówi. Narzeczona ma wybuchowy charakter, ma prawo, różni są ludzie. Dlatego ja jej nie oceniam, miała prawo się wkurzyć i zwyzywać Twoją siostrę. Nie chodzi o kasę, chodzi o fakt. Macie być rodziną, nie robi się takich rzeczy. A Twoja siostra, to soryy, zwykła suka, że nie potrafi przeprosić nawet.

Gość masz walniętą siostre
powiedz jej to

Gość tak sobie mysle..
Tu juz nie ma znaczenia kto zawinil , tylko to,że autor na siłę chce godzić dwie rozjuszone kobiety, po co? Skoro one nie chcą się godzić to po co je na silę uszczęśliwiać? Nie lubia sie i nie polubia nawet jak siostra przeprosi. Niestety wyjaśnij rodzinie narzczonej ,że nie masz wpływu na dorosłego czlowieka i przestań sie tym zadreczać Siostra jest dorosła wie co robi, najwyżej sę między nimi nie ulorzy i tyle.

Gość MaserakŁukasz
Sporo opinii wyszło na ten temat w sumie one jak sie nie polubią to nie ch to jakos zostanie wyjasnione kwestia wesela się zbliza i co duma i honor ponad wszystko ? nie bardzo mi sie to widzi

Gość takaaaa osbie jednaaa
ej no honor jest najważniejszy lepiej odpuścić sobie wesele niż składać fałszywe życzenia to twoja siostra powinna wyciągnąć rękę bez dwóch zdań

Gość nie nie nie dsvfregevf
W takim razie załat sobie jakąs dupe i z nią idź :) Tylko nie wiem co na to twoja narzeczona :D :D

Gość tak sobie mysle..
Nie przejmuj sie weselem siostry bo to jej problem nie twoj, najwyżej pojdziesz bez narzeczonej,może coś wtedy do niej dotrze, chociaż to raczej ciebie by musialo by nie być na weselu a nie narzeczonej, bo tu rodzina najwyżej pomysli,że Wam nie wyszło. Ważne ,że wspierasz narzeczona, na siostrę nie masz wpływu może by pomogły metody wstrząsowe( olewam Twje wesele) bo to by poruszylo innych członkow rodziny np mamę ale raczej na to jesteś tu za spokojny.

Gość tak sobie mysle..
Nie zmusisz narzeczonej do pójscia na wesele siostry, w sumie jak ma wylać na nią sok to może lepiej jak jej nie będzie, no chyba ,że siostra jednak odpuści. Ty sie z calego konfliktu wymiksuj, nie ma tu Twojej winy a charakter siostry bedzie już niedługo zmartwieniem jej meża nie twoim.