Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość seretide

Rocznica śmierci Naszego Papieża

Polecane posty

Gość ,offerma
jebane papieskie kurwy

seretide nie przejmuj się. ale kafe nie jest dobrym miejscem na poruszanie tego typu spraw. dla wielu to bardzo ważny dzień, dla mnie również. ale nie obchodzę go szczególnie.

Po beatyfikacji papieża Polaka 2 kwietnia zniknie z kalendarza Stolicy Apostolskiej na zawsze. W tym roku w kalendarzu papieskich ceremonii nie ma tej mszy, a data 2 kwietnia nie będzie już w przyszłości wyróżniana w oficjalnym watykańskim kalendarzu. To wszystko, za sprawą beatyfikacji papieża Polaka. Skoro Kościół ma pewność, że dusza jego znalazła się w niebie, nie ma potrzeby modlić się za nią. Nawet przed beatyfikacją, bo błogosławionym Jan Paweł II jest faktycznie od chwili uznania cudu za jego wstawiennictwem, czyli od 14 stycznia. Skończą się te szopki w kościołach umartwianie się i.t.p.

Gość Rzecznik Prasowy Piekła
Oświadczam,że wasz wielki papa znajduje się w Piekle,gdzie zajmuje sie handlem obwoźnym z artykułami sado maso i przestańcie już barany pierdolic,że jest w niebie.

02.04.2011] 22:31 [zgłoś do usunięcia] z pokolenia JP II dobrze by było też, żeby zamiast budować pomniki z wizerunkiem Papieża, pójść drogą jaką on nauczał. Na pewno bardziej cieszyłby się gdyby pieniądze zostały przekazane na inne cele. To widać jak nasi politycy idą drogą jaką nauczał J.P.2 kiedy obrzucają się stekiem wyzwisk pomówieniami a w tym prym wiedzie PiS wiec nie łudźmy się ze coś z tego będzie

Gość ,offerma
haha ale pojeb

Gość Papiez byl niewatpliwie
madrym i niesamowicie pracowitym człowiekiem. Wyobrazcie sobie ,zeby po podrozy na inny kontynent, zmiana czasu i klimatu, w samolociie czesto turbukencje, od razu (upal nie upal a w tych ciezkich szatach) odprawia c wielogodzinna msze, spotykac sie z politykami, byc caly czas na bacznosc od rana do nocy, wciaz pod obstrzalem fotoreporterów? I nie miec odbić i megalonmanii jak Doda czy inny celebryta. Poza tym papiez bardzo duzo zrobil dla pojednania miedzy ludzmi, róznymi religiami. Jestem ateistką, ale bardzo Go szanuje. Ludzie koscioła mnie zueplnie nie porywaja, ten zawód wg mnie to selekcja negatywna - Papiez sie z tego nieciekawego tłumu wyrózniał na plus, był po prostu normalnym człowekiem ( katolikow to zdumiewa do tego stopnia ,ze maja go za swietego jest to pewnie wynikiem tego,ze niestety katoiiccy ksieza sa na ogól beznadziejni. Wg mnie to byl madry, uczciwy maz stanu, o wielkim wyczuciu politycznym - wyjatkowy w naszych czasach.

Gość kaznodzieja xp
Ja uczcilem smierc naszego papieza, ogladaniem fimu o nim , na jedynce!

Gość nasza stara szkapa
nasza papa

Gość bacha6667
On był papieżem wszystkich ludzi nie tylko katolickim w kazdym człowieku potrafił dostrzec dobro Był naprawdę wielkim ,kochającym Boga człowiekiem Być może kiedyś gdy będziecie mieli więcej lat ,więcej niż 25 to zrozumiecie jego naukę,przesłanie

Gość nie można być papieżem
niekatolickim ;) Ja też mogę się ogłosić królem wszystkich, ale to nie znaczy, że nim jestem: a na razie mojej władzy nikt nie uznał.

Gość bacha6667
chodziło mi ojego osobę nie stanowisko Jego nauka była/jest dla wszystkich... katolików,grekokatolików ewangelików itd Nie chodzi mi o doktryny ale o postrzeganie,stosunek do ludzi,Boga. nigdy nie potępiał innych religii ,wyznań ...