Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość zmartwionaiza

małe dziecko-2800gr i 47cm,czy martwić sie?

Polecane posty

Gość zmartwionaiza

Jest taki malutki, inne dzieci płaczą, krzyczą, a on nic...

Gość Tamara 28 zazdroszcze Ci
o jezusie :O czym masz sie martwic niby???

Co znaczy "a on nic"? Jest mały, ale nie powinnaś się martwić. W sumie przeciętny noworodek waży ok. 3500 i ma 55 cm-więc bywają większe i ...mniejsze też. Glowa do góry :)

napewno nic mu nie jest bo jesli tak to lekarze by chyba wiedzieli a tym bardziej Ty, 2800 to nie tak malo przeciez!

Gość zmartwionaiza
Jest bardzo spokojny, nie płacze, nie jest aktywny. I. Miał tylko 9 w skali A

TYLKO 9 mial? sluchaj nie histeryzuj masz drowego synka, jest maly niedano sie urodzil, wolałabys by sie darł jak inne, ciesz sie ze w spokoju mozesz odpoczac, jeszcze zatesknisz zeby taki byl :P :P :P

Gość malwina755
moj jak sie urodzil wazyl 2.300kg i 47cm i rowniez dostal na poczatku 9 punktow,ale po 3 min.juz dyszke.Teraz ma prawie rok i jest zdrowy jak rybka.Takze niczym sie nie przejmuj.AA i moj tez malutko plakal w ogole do tej pory jest bardzo grzecznym dzieckiem oby nie zapeszyc :P

Nie martw się, noworodki nie są jeszcze tak aktywne, a że jest spokojny, to się ciesz :) Moja córka też miała 9 pkt. w skali A i co? To nie jest mało. Minus jeden pkt. za zażółconą barwę skóry...

Gość moj skarb
wazyl 2300 i 52 cm wiec sama skora i kosci,a teraz ma 2 tyg 2600,i dokazuje niesamowicie! nie martw sie jeszce pokaze ci rozki :)

Gość Kiepskie prowo
Trza było nie palić w ciąży, to by się taki mały nie urodził.

Gość polozna.....
waga prawidłowego noworodka(ksiązkowa) to 2500=3500gram (oczywscie przecietna) bo sa tez wieksze maluszki a długosc- 50 cm.. wiec wszsytko w jaknajlepszym porzadku.. :) miej go pod kontrola pediatry, co jakis czas go odwiedzaj ale poprostu obserwuj: jak roscie- wyrasta z ubranek, jak przybiera na wadze.. wszeytko jest ok. A to ze mało płacze to akurat powód do szczescia. dzisius jest spokojny, nic mu nie dolega no to po co ma płakac?;)

Moja mała ważyła 2700 i 50cm też była spokojna...do 6miesiąca:) A synek koleżanki 1900 i 42cm a teraz większy jest od mojej córci i bardziej łobuzuje a różnica między nimi 2 dni:) Także nie masz się czym martwić napewno jeszcze zatęsknisz za spokojem:)

Gość ja ważyłam 2900
i miałam 57 cm. do dziś dnia zdrowa :)

Gość mamamam26
oj jeszcze się napłacze i nakrzyczy - zobaczysz - ciesz się jak tylko śpi i je i odpowczywaj razem z nim - bo potem się zacznie - moj ma pół roczku i jego aktywnośc sięga zenitu - wszystko go tak ciekawi i ekscytuje że szok :)

Moja mała urodzila sie 2600 i 49 cm,teraz ma 11 m-cy i jest duuużym dzieckiem,waży 11,5 kg.Przez pierwsze 2 tyg.tylko spała i jadła,pózniej zrobiła sie bardziej aktywna,al eod 6-7 m-ca to istne srebro,nie zatrzymuje sie nawet na chwile.Ciesz sie i odpoczywaj.Dziedzi z mniejsza wagą urodzeniową często przeganiają te większe.Ciesz sie i odpoczywaj póki możesz.Pozdrawawim.