Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość leonowaa

co sądzićo facecie 30 letnim który...

Polecane posty

Gość leonowaa

Co sądzić o facecie 30 letnim, który ciągle szuka pracy, gdzies pracował, to tu to tam ale dłużej nie zagrzał miejsca, nie ma samochodu itd... A jest po studiach i w dodatku dość bystry i niegłupi raczej. Wg mnie nie rokuje on najlepiej, taki wieczny chłopiec, latawiec, mało poważnie myślący o życiu. W tym wieku jest się już dość ustatkowanym, ma swoje co nieco, nawet kredyt, przeciez mieszkania czy samochodu nie kupuje sie tez za gotówkę...

Gość dbgbbb
a samochód to wyznacznik dorosłosci ? :D hahhaa

Gość dbgbbb
poza tym jak mam ocenic faceta którego nie znam z twojego opisu tak duzo nie wynika jaki to jest człowiek czy ma po prostu pecha w zyciu czy jest nieudacznikiem nie wiadomo

Gość prawdziwybahus
dokładnie, ni napisałaś z jakiego powodu tracil pracę, ja też często zmieniałem miejsce pracy, różnie to bywa, firma padnie, sezonowość itp, no i samochód nie jest najważniejszy, może wydawał na coś innego? może na Ciebie?

Gość leonowaa
nie, samochód to zaden wyznacznik. W tych czasach nawet studenciaki poruszają sie samochodami (za 7 tys. mozna kupic spkojnieeee) a taki facet w tym wieku wszedzie autobusem, na wakacje chyba stopem, pociągiem, dl amnie to takie... z lekka dziwne :)

Gość leonowaa
rezygnował, kończyła mu się umowa itd, pracował w Warszawie ale nie opłacało mu sie wynajmowac mieszkania...teraz wynajmuje w innym miescie i ciągle szuka pracy... a wydaje sie naprawde dosc inteligentny... mnie to zastanawia.

Gość dbgbbb
nie dziwne to zycie a ty jesteś materialistka jakaś czy co ? piszesz że to wiczny chłopiec jako przykład podajesz m.in brak samochodu hahhahaa i co cie obchodzi jego zycie wpisujesz sie swietnie w denne kafeteryjne tematy :D

Gość leonowaa
nir, nie wydawał na mnie :O ja mam stałą prace, swoje mieszkanie, uzywany mały samochodzik a w dodatku to facet mojej kolezanki, mój ma poukładane życie i jest stabilny finansowo, w końcu planujemy wspólne zycie, rodzine itd ;)

Gość leonowaa
wiedziałam ze naskoczycie :P no tak, to forum max 20 latków, którzy jeszcze nie znają powaznego zycia i mieszkaja z rodzicami, nie zrozumiecie mnie chyba Prosze o wypowiedzi osób od min.28 r.ż.!!!!

Gość no dziwny
brak samochodu to nic, sam nie mam bo by stał i kosztował reszta dziwna jak on mieszka? chyba nie z rodzicami?

Gość opiniodawca
a co cie obchodzi facet kolezanki ? nie mozesz spokojnie usiedziec na dupie ?

Gość leonowaa
rodzice dają mu na wynajmowanie... Nie wiem czy jestem materialistka ale za coś trzeba zyc! jakos trzeba funkcjonowac. PODKRESLAM ze pisze o dorosłym facecie a nie o uczniaku!

Gość leonowaa
:O obchodzi mnie ONA, zakochała sie i mam nadzieje ze to fajny facet! czaisz?? a za kazdym razem jak gdzies jedziemy podłącza sie do nas...zaczyna mnie to martwic...ciekawe jak bedzie z wkacjami? czy bedzie chciał wepchac sie do nas, raczej nie zapakujemy sie z bagazamie we 4 osoby w podróz kilkugodzinna np....

Gość rthjrfyj
dla mnie to chłopaczyna, nic nie ma, a jakby zaszła w ciaze?? ludzie w wieku 30 lat z powidzeniem moga i powinni zakładac rodziny :) a on?

Gość anooo
Nie ma co wyrokować...znam facetów właśnie 30 letnich (koledzy mojego męża) inteligentni, zdecydowanie powyżej przeciętniej..wynajmują mieszkanie już kilka lat, po wyprowadzeniu się z akademika, zarabiają dobrze, jeden z nich nie ma nawet samochodu, a drugi co prawda ma ale stary grad...nic im nie brkauje, ale tak chcą żyć i żyją...

Gość leonowaa
ok, w porządku, tylko on chwilowo ni ema pracy, wiadomo, szuka, takie czasy. Podejrzewam ze tez dlatego nie ma samochodu, ni ema po prostu stałych dochodów :O W tym wieku jednak powinno sie miec jako taką stabilizacje a nie wiecznie zyc jak student... NIe wiem jak reagowac kiedy kolejny raz oni zabieraja sie z nami gdzies... mam wprost powiedziec ze jednak w dłuższa kilkugodzinna podróz i bagaze na 2 tyg. we 4 osoby się nie spakujemy do samochodu?? :O

Gość anooo
Jak Ci przeszkadza to powiedz wprost, w końcu to nie ciocia, której czasem nie wypada coś powiedzieć, tylko znajomi w waszym wieku...oj dużo ludzi nawet grubo powyżej 30 lat żyje bez stabilizacji, tylko nikt o tym na prawo i lewo nie mówi...

Gość leonowaa
powiedziec kolezance - sorry ale jedziemy samochodem a wy róbta co chceta? :O cholera... ta sytuacja robi się głupia...

Samochody są w większości 5osobowe. Więc czym Ty jeździsz, że się nie mieścicie w czwórkę? Jakimś smartem czy innym gówienkiem? Dziwna jesteś nieco pod tymw zględem. Dano dawno temu, kiedy jeździliśmy na wakacje z moim byłym i jeszcze jednąparą, to chociaż w sumei przypadało na naszą czwórkę 3 samochody, to i tak jechaliśmy jednym - bo to bardziej ekonomicznie i w ogóle lepiej. Nie mówiąc już o tym, że posiadanie lub nie posiadanie samochodu nei jest żadnym wyznacznikiem. Samochodu można po prostu nie chcieć mieć. Nie czuć takiej potrzeby. W dużym mieście jest to tak naprawdę niepotrzebny gadżet, bo w godzinach szczytu zdecydowanie łatwiej i szybciej dojedzie się komunikacją miejską.

Gość leonowaa
Jeżdze Nissanem quasquaiem ale jak sie spakujemy we 2 os. na 2 tyg to jednak tył jest zajęty, albo na narty - dwa kompl.nart, dwie pary butów, ubrania... a jednak lubię wygode :) Po prostu nie lubie wozić czyjejs dupy i w ten sposób sama sie gniszdzic, rozumiesz czy jeszcze nei ? :D:D:D:D

Gość leonowaa
jesli juz tak rozmawiamy (obawiam sie ze nie zrzoumiałas wątku) to powiem ci ze mozna nie chciec mieć samochi=odu, mieszkania, nie chciec mieć w ogóle pracy ;) i mozna zyc... z cudzych zarobków, jezdzic cudzym samochodem... pztreciez to tylko sprawy materialne! zyc z dnia na dzien, jezdzic stopem, zbierac pod kościołem na chleb, oczywiscie, jest wybór :)

Już rozumie, suszarka, prostownica, karbownica, suknia balowa, sukienka koktailowa, 25 par butów, 15 par spodni i 132 bluzeczki... i już nie ma miejsca dla znajomych.

Gość leonowaa
może, xco cię to obchodzi? jade swoim samochodem zabieram klatkę z papugami nawet ;) a poza tym narty, buty, kask, ubrania zimowe, buty na zmaine, sprzet na 2 os. triche zajmuje ;) a w lecie leżak, i 100 par kostumów kąpielowych i nic nikomu do tego :D hahaha też nie masz samochodu, mieszkania, dlaej żerujesz na staruszkach mając 30 lat? :D

Gość upupuppupupu
na bank u rodzinki na garnuchu ;) dlatego tak gościa broni zaciekle :D Swoją drogą ch... musi sie czuc taki facet który jezdzi z uprzejmosci znajomych ich samochodem :P i nie mógł dziewczynie piwa postawic ani nigdzie jej zabrac, ja bym sie czuł jakby mi jajca ucieli!

Gość fnhn
06.04.2011] 13:00 [zgłoś do usunięcia] leonowaa może, xco cię to obchodzi? a co cie obchodzi ten facet ???????????? Masz Nissana terenowego kobieto więc nie piertol że nie masz miejsca :D smiech na sali , ponadto uważam że jesteś materialistką taką typową , szału ni ma

Gość leonowaa
juz pisto facet mojej kolezanki i obchodiz mnie to! ona akurat ma prace i nie chce zeby naciagał ja jakis chłopek spod budki z piwem :O To ze mam (mamy) samochód nie znaczy ze musze nim wozic dupe bezrobotnego obcego chłopa za kazdym razem (!) kiedy chce gdzies wyjechac :O

No cóż. Faktycznie - w ogóle mnie to nie obchodzi. I tyleż samo powinno obchodzić Ciebie życie prywatne Twojej koleżanki. Nie chcesz ich wozić, to im to powiedz. Będzie po sprawie. I tak misiaczki - oczywiście mam 30 lat i siedzę na utrzymaniu rodziców. Bo jak ktoś Wam próbuje udowodnić, że nie macie racji, to musi być "gópi i wogle". P.S. Samochodu faktycznie nie posiadam. Motocykle do miasta są wgodniejsze, a i frajda z jazdy dużo większa

Gość upupupupupupup
i dziecko tez bedziesz woził na motocyklu? i jak się we 3 na nim zmieścicie? razem z wózkiem i innymi pierdołami? :D widac ze masz jeszcze myslenia synia mamuni ;) no coz, kaZdy zyje jak chce. Niektórzu jednak bardziej myslą o przyszłości......

Gość blikoooo
ale dla niektórych frajda to mieszkac u starych i jezdzic cudzym samochodem :D:D:D

Jestem kobietą, młotku ^^ Ale rodzić nie planuję. Jak mi się kiedyś zachce, to wtedy będę się martwić. I wyobraź sobie, że nie dla każdego "przyszłość" to niańczenie dzieciarni i kapcie przed telewizorem. Ale prezentowane przeze mnie podejście na pewno uznasz za dziecinne, bo dorosli ludzie MUSZĄ się rozmnażać :D