Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...
Zaloguj się, aby obserwować  
Gość a hj kl

...

Polecane posty

Gość a hj kl

Wkurwia mnie już ciągłe narzekanie niedouczonych biednych niedorajd na Polskę i bogatych oszustów. Polska to ja, Ty, a nie żaden mityczny stwór, który strzeże skarbca, ma fortunę i nie chce jej rozdać. Pieniądze Polski to pieniądze nasze - podatki. Ja mam zwrot podatku, wiec na mnie państwo nie zarabia,a traci - bo szkołę, ulice, chodniki, parkingi, policję, administrację, opiekę zdrowotną mam za darmo. Za to zapłacili Ci, którzy płacą większe podatki. A właśnie do sobie podobnych słyszę utyskiwania. Nie od zamożnych, którzy akurat z tych podatków najmniej korzystają, bo dzieci posyłają często do prywatnych szkół, leczą się w prywatnych klinikach. Z ekonomicznego punktu widzenia najbiedniejsi są większymi pasożytami, bo do nich się dokłada. Wiem, praca,wytwarzanie PKB, ludność etc. inne wartości, ale im biedniejsi, tym mniej konsumpcyjny tryb życia i nawet na VACie nie da się wyciągnąć zbytnio. Narzekanie na podatki też mnie wkurza. Powinni najbardziej burzyć się Ci, co mają najwięcej, bo prawo Janosika sprawiedliwe nie jest i niby z jakiej racji, ktoś komu się udało ma płacić na dodatki dla jakiejś życiowej niemoty? A najgłośniej krzyczą Ci, którzy mają z tych podatków najwięcej. Ciekawe ilu Polaków za te 18% byłoby w stanie opłacić prywatne szkoły swoich dzieci, pełną opiekę zdrowotną, wybudować sobie chodniki i drogi, zapewnić jako taką bezpieczną ochronę w miejsce policji, sami dochodzić swoich praw i w pełni pokrywać wszystkie koszty do tej pory finansowane z budżetówki. Raczej pokolenie bezzębnych analfabetów by wyrosło, bo nawet na 6 klas podstawówki by im nie wystarczyło. Dosadnie napisane, ale się wkurzyłam po wywodzie mojej koleżanki, która pracuje na czarno, by nie płacić podatków i mieć stypendium socjalne, a ciągle narzeka. Woli siedzieć godzinę mieląc jęzorem, niż wziąć podręcznik z prawa podatkowego i się czegoś douczyć.

Bądź aktywny! Zaloguj się lub utwórz konto

Tylko zarejestrowani użytkownicy mogą komentować zawartość tej strony

Utwórz konto

Zarejestruj nowe konto, to proste!

Zarejestruj nowe konto

Zaloguj się

Posiadasz własne konto? Użyj go!

Zaloguj się
Zaloguj się, aby obserwować