Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

furgonetka

oferta pracy AU Pai Niemcy!!!

Polecane posty

Gość miztszyni..
siostra mojej kolexzanki pojechala do niemiec ''opiekowac sie staruszka'' .schudla 15 kilo w 2 miesieca i wrocila z trauma.!!!!!

nie no ja mam doświdczenie, ale to ja szukam kogoś d o tej pracy, bo ja nie moge jechać... widziałam się z tą rdzinę bo oni maja firmę w polsce, więc wszytsko jest sprawdzone

nie no ja mam doświdczenie, ale to ja szukam kogoś d o tej pracy, bo ja nie moge jechać... widziałam się z tą rdzinę bo oni maja firmę w polsce, więc wszytsko jest sprawdzone

ja tez byłam 2 miesiące kiedyś, było cieżko, ale przytyłam ,a le to przez te sute , póżne koecje które sama gotowłam :) ale to nie ejst do babci tylko do młodej dziewczyny, jej nie musisz myć ani nosić

wszytsko napisałam w ogłoszniu, jest tam numer, jak cos podam po rozmowie numer do tego Niemca i maila, to on moze jakieś zdjecia wyslać

Gość witaj, podaj jakies szczegół
y wymagania etc ma 22 lata, po niemiecku jestem w stanie się porozumiewać, niestety doświadczenia z dziećmi nie mam, tzn. doświadczenie ale nieformalne nikt nie mógłby mi wystawic referencji (rodzina się nie liczy ;))

wiecie co? powiem tak. oni szukaja od juz. ji mówicie po neimiecku i ejsteście gotowe na wyjaz to dostanie tej pracy jest parwei pewne, dałabym znać tej sosobie i w ciagu paru dni będzie wiadomo. w ogłoszeniu ejst mój numer. dogadasz się przez tel po neimiecku??

Furgonetka 1000 euro wysokie wynagrodzenie? Rozumiem, że Ty pośredniczysz i dostajesz konkretną sumkę i z niej oddajesz tylko tysiąc komuś kto się będzie cieszyl, bo przelicza? Czy oni was wykorzystują po prostu, bo normalnie dostaje się więcej? Nie, żebym jakoś chamsko się wypowiadala czy coś, żeby zaraz nie bylo, tylko grzecznie się pytam, bo z tego co wiem dostaje się dużo, dużo więcej.

Gość miztszyni..
no ale to 1000 plus wyzywienie i mieszkanie chyba,nie?

ja pracowalam podobnie w de..1000 euto to duzo ..bo wyzywienie i pokuj masz..ale szczerze nie polecam>!!! zero prywatnosci, jestes na kazde zawolanie:-0 ja wytrzymaalam tak 3 miesiace..potem deprecha, zero szacunku do pracodawcy.Teraz tez jestem w de ale wynajmuje mieszkanie i pracuje 8 godzin jako opiekunka

hehe sama tam miałam pracować, ale teraz nie moge wyjechac bo mam studia, ja szukam kogoś bo sama to zaproponowałam, dostane za to kase, ale ona nie pomniejsze Twojej pensji bo ja ją dostane tylko raz. Nie jestem żądną agencja czy czymś takim , po prost tak akurat wypadło, ze szukam i mi sie to opłąci, ale tej osobie tym bardziej sie opłaci. 1000 euro to duzo za au pair, za opieke nad strsza osoba tez wiećej nie dostaniesz albo i rzadko

Gość miztszyni..
no wlasnie to jest w sumie 24/7 .albo powiedza ci ze np. niedziele masz wolna,ale powiedzmy ze nie masz co robic, pada ,nie masz znajomch to jak cie zawolaja zebys cos zrobila ,to co nie zrobisz?? pewnie ,ze zrobisz....

Gość miztszyni..
wg mnie to pewnie bede wyzyskiwac,a polacy to jednak sa do tego przyzwyczajeni i nic nie pwioedza. tak obiektywnie 1000 e za taka prace to wg mnie sie nie oplaca- niemcy w wiekszosci traktuja polakow jak tania sile robocza ,a poalcy daja sie tak traktowac. smutne to .

no to jest takie normalne życie, jak w rodzinie, facet mówił ze w weekendy mozesz sobie czasem pojechac do domu, z resztą oni często do polski przyjeżdzaja wiec też można do domu zajechać sorry musze uciekać, jak coś daje jeszcze raz linka http://niemcy.pajeczyna.pl/Oferty_Pracy-opiekunki_pomoc_domowa/557708-au_pair_w_nimeczech_od_zaraz.html

jak wam sie nie opłaca to nie jedzcie, ja nie zmuszam. najlepiej siedziec na dupie w Polsce i nic nie miec???!!! ta oferta jest dla chętnych i zdecydowanych, wieć jk sie wam nie opłaca to po co w ogóle te kometarze? zobacz sobie ile płaca na au pair....300 euro?

Ja znam kobietę, która jeździ do Braunschweigu i ma tysiąc za dwa tygodnie. Mieszka tam, je z nimi itd więc jakoś mi to śmierdzi. To fakt, dajecie się sami tak wykorzystywać a potem pretensje, że traktują jak tanią silę roboczą nie ma co się dziwić jak polak przyleci zadowolony, bo przeliczy że to 4tys w zlotówkach a niemiec tylko zaoszczędza. Jak tak robicie to się nie dziwcie, że was tak traktują.

Gość miztszyni..
furgonetka ,nie wkurzaj sie tak. ja tylko chcialam przesatwic ta druga ,ciemna, ewentualna strone medalu......

Mysia normalnie przy rodzinie dostajesz do 500 euro..wiec nie jestem pewna czy ta Twoja znajoma mowi prawde!!! ale i tak jestem na nie..takiej pracy

Gość mowie z sensem
normalnie za taka prace nalezy sie pensja 2500e, wez pod uwage, ze to praca 24/24 i jesli c kolwiek sie zdarzy to wszystko na Twojej glowie, ta babka to tez juz nie dziecko i nerwowka gwarantowana, do tego choroba austyczna, ja sie nie dziwie, ze szukaja kogos z Polski, bo z Niemiec nawet za 2500e mysle, ze ciezko bylo by im kogos znalezc, tylko jakies desperatki na to pojda, normalna to fucha na dwie osoby do wciaglej wymiany

Gość mowie z sensem
zaloze na bank, ze do tego ebda oczekiwania typu pomoc w gospodarstwie domwoym, zakupy, bieganie do apteki i lekarza, czyli pelny wyzysk

mowie z sensem dokladnie tak. Za taką pracę się dostaje porządne wynagrodzenie, znajoma nie klamala moja babcia jak tu przyjechala daawno temu to za opiekę nad starszym malżeństwem miala cos okolo 2200tys euro z tym, że jej zadaniem bylo gotowanie obiadków, pielęgnowanie dużego domu w którym z resztą sobie mieszkala tam żadne mycie ich czy coś, byla normalnie ubezpieczona, praca legalna tylko jedzenie sama sobie kupowala co chciala

Gość mowie z sensem
wiec wkrecic moze te oferte tylko jakiejs naiwniaczce z Polski, niestety.. tak rodak rodaka traktuje, jak tania sile robocza