Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość Magdalenuś_901107

Dziewczyny, jakie danie?

Polecane posty

Gość Magdalenuś_901107

Jakie danie polecacie na wieczór we dwoje, zakładając, że oboje nie jedzą kurczaków, wieprzowiny, wołowiny, baraniny itd. Jemy ryby,jaja, nabiał,owoce, warzywa, produkty mączne oraz sojowe. Chciałabym zrobić coś dobrego,a kończą mi sie pomysły...:( Liczę na Waszą pomoc i z góry dziękuję.:)

Gość Magdalenuś_901107
Ale właśnie to on zwykle gotował. Spotykamy się od kilku m-cy, a ja gotowałam dokładnie tylko 2 razy,podczas gdy on parę razy w tyg. No i czuję,że w końcu by coś wypadało zrobić,więc jeśli masz jakiś pomysł to rzuć nim,proszę:)

Gość Agentka csi
ja mysle ze albo owoce morza - paella np albo losos, mlode ziemniaczki i salata z rucolli, rozowe wino i kolacja jak marzenie

Gość hgul
cebulkę posiekać we wiórka , zeszklić na oliwie włożyć pół puszki groszku konserwowego i tuńczyk z puszki doprawić sól pieprz i rozmaryn , na koniec wymieszać z ugotowanym aldente makaronem kokardki , można posypac serem ( ale Włosi twierdzą że do ryby ser nie pasi ) szybkie , tanie i pycha :)))

Gość Magdalenuś_901107
jolkaza rozumiem,że bardzo lubisz korzonki, my jednak podziękujemy:P

Kup bagietki takie mrożone co masz np z czosnkiem, albo ziolami w środku (takie do piekarnika) do tego mozarellę, świeże pomidory cebulkę czy szczypiorek zależy co lubicie. Bagietkę pokrój na malutkie części na nie polóż cienkie plasterki mozarelli, pomidorka i co tam jeszcze będziesz chciala i wsadź do piekarnika na okolo 10 - 15 minut. Fajna przekąska, prosta w przygotowaniu i smaczna :)

Gość ffghmmm
A co jadałas wcześniej? Od wczoraj nie jesz miesa? Zrób cos, czym żywilas sie do tej pory.

Gość Magdalenuś_901107
Chciałabym sie nauczyć czegoś nowego.

Gość kichanka
a może kup gotowe ciasto francuskie, rozłóż je na blasze i w połowie ułóż warzywa jakieś, rybke (musi byc ugotowana czy usmażona już), dopraw, przykryj drugą połową ciasta i hop do piekarnika... do tego jakaś fajna sałatka :)