Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość MamCórkeChcęDaćJejNaImię

Urszula-imię dla córki?

Polecane posty

Podoba mi się imię Urszula, zastanawiam się nad tym imieniem dla córki. Raczej rzadko spotykane, takie inne. Tylko nie znam żadnej Uli. Uleczka-ładnie się zdrabnia

dlaczego dla dziwki?

Gość nie znam żadnego
ula,ulka bardzo ladne:)

Zohydził!? Jak też tak można mówić???!!! Miłość ojcowska dla córci. Jest to niezwykłe imię, między innymi dlatego. Szlachetne wręcz.

Gość maturks4
Nie rozumiem, dlaczego "zohydził"? Wg mnie bardzo ładne i stosowne. W zasadzie pasuje do każdego nazwiska, Zdrabniać można ładnie, a w pełnym brzmieniu jest dystyngowane. W porównaniu z dzisiejszymi Żanetami i Juliami - super!

Gość koiko
wierz mi lub nie ale to imie jest pechowe

może w tym sensie, że mi się za bardzo kojaży z umarlakiem, zrobił z tego imienia , smutny symbol umierania przedwczesnego. Miej litosć dla dziecka, jest tyle bardziej pogodnych , słowiańskich imion.

Gość smooth 31
fakt-janu Kochanowskiemu Urszulka zmarla szybko..:(

Gość ulllllllllllllla 23
nie dawaj tak! ja tak mam na imie -cala szkole wolalali na mnie ula cebula,ula brzydula:( no i pecha mam...az szkoda gadac,lepiej sie powiesic:(

Gość Belix
Urszula - ursula - to po łacinie "mała niedźwiedzica". Biedne dziecko...

ja zna m dwie Ulki-jedna ma garba(naprawde) a druga z bardzo biednej patologicznej rodziny-szybko zostala bez matki..Takze tez mam fatalne skojarzenia

Gość bukaaa
ja mam co prawda tylko na drugie imię, ale i tak się wstydzę przyznać. :o A syn kiedyś zapytał moją mamę "babcia, dlaczego dałaś mamie takie brzydkie drugie imię?" :D

dlaczego pechowe? jest dystyngowane to fakt nie jest posopolite właściwie nie rozumiem dlaczego tak mało jest Urszul? ale pechowe> wystraszyliście mnie, nie chce żeby moja córka miała pecha

Gość asds
znam 2 ulki jedna wychowawczyni z przedszkola wredna malpa chodz przedszkole skonczylam 18 lat temu to do dzis jej nie mowie dzien dobry jak ja spotkam na ulicy. to jak ona traktowala dzieci to przechodzi ludzkie pojecie . 2 ulka to panna z ktora chodzilam do szkoly sredniej - byla to osoba ktorej sie wydawalo ze jest pepkiem swiata a tak na prawde nikt jej nie lubił . wymadrzala sie na kazdym kroku i latala za nauczycielami jak by byli co najlmiej bogami.. wiec ja bym takiego imienia w zyciu nie dala dziecku .

Wiem, że nie powinnam się kierować przesądami, ale przy doborze imienia nawet przy doborze chce jak najlepiej dla dziecka, dlaczego pechowe?

Gość aaaaaaaaazja
Mnie sie kojarzy z elementarzem, pierwsze czytanki byly o Eli, Uli, Oli i Ali... z tych wszystkich najlepsza Aleksandra, ale Urszula czy Elzbieta niekoniecznie.... nie jest to imie jak dla mnie za orginalne, najwazniejsze jednak jesli podoba sie Tobie! Nie przepadam tez za wokalistka Urszula... takze ja jestem na NIE :(

mi się podoba, ale boje sie że dziecko po paru latach oskarży mnie o krzywde nie przewidzę tego, to jasne, w sumie dużo będzie zależeć w jakim towarzystwie będzie się obracać i czy ktoś nie wpdanie na kpienie z jej imienia

Gość hadb00
fakt imie sie ma tobie podobac a nie innym . ale jezeli biezesz innych zdanie pod uwage to nie dawaj tego imienia dziecku bo sama widzisz ze osoby z tym imienem nie sa lubiane. jest tyle innch ładnych imion ktore mozesz wybrac a ulka daj jej na drugie imie jak bd sie dziecku podobac to zawsze mozna wymienic imie z 2 na 1 i juz:D:D

ja dałem moim chłopakom po dwa imiona, aby jak juz dorosną wybrali sobie jedno i używali, te które im pasuje.

Gość willow28
nie umiem wytlumaczuc dlaczego pechowe Kilka Ulek jakie znam takie wlasnie sa Jedna zmarla na nowotwor,druga sie rozwodzi kolejny raz,jeszcze inna klepie straszna biede Moze przesady,ale ja juz wolalabym dac corce na imie -Hermenegilda-tu o zadnym pechu nie slyszalam;)

Najbardziej nie rozumiem, dlaczego osoby o tym imieniu są nie lubiane. Przecież imię (chyba) nie narzuca jakiś stałych cech charakteru które skreślają. Uparłam się na to imię i nie mam pomysłu na inne. Też zamierzam dać dwa, żeby sobie wybrała jak już dorośnie, ale szczerze wolałabym ta Urszulę, ach!

willow- to straszne co piszesz :( współczuje tym dziewczynom. Boli mnie żołądek, chyba mała daje znak ;) tylko jeszcze nie wiem co on znaczy

Gość makupiczu
moja swinka morska to byla Ula-ale tez szybko zdechla..

Gość Ja jestem Urszula
Nie wiem dlaczego uważacie, że to pechowe imię? Nigdy nie miałam też żadnych nieprzyjemności, ani w szkole, ani w pracy :-)

Gość Ja jestem Urszula
Teraz z kolei co druga to Julia :-)

Gość willow28
napewno sa wyjatki od reguly Ja jednak nie odwazylabym sie tak nazwac coreczki Jest tyle naprawde piekniejszych imion..wystarczy poszukac Ja juz swoje typy mam

a jak masz problem z imieniem, zrób to co mój ojciec, Poszedł mnie zarejestrować do urzędu, po drodze z tej radości, że ma syna, tak toastował z kumplami, że zapomiał jak mi ma dać na imię i tak dostałem imię, które było w kalendarzu, i tak jestem tym szczęśliwcem do dostaje na urodziny dwa prezenty: urodzinowy i imieninowy.

hahaha ,,swinka morska, tez szybko zdechla'' przestańcie :D Urszulo, czy jesteś ambitna, piękna?