Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość MamCórkeChcęDaćJejNaImię

Urszula-imię dla córki?

Polecane posty

Gość garbolog nieznany
Jeden wsadził Urszuli Ledóchowskiej, teraz jest kastratem, obgryzła mu jaja wraz pisiorkiem.

Gość ja jestem ula no i w życiu
mi się nie powodzi za dobrze ale co zrobie

Gość Ja jestem Urszula
A ja myślę, że imię nie ma tu znaczenia. Takim, którym się nie wiedzie jest więcej... Ja akurat nie narzekam :-)

Urszula-mam nadzieje, choć mogłam nie zakładać tutaj tematu, nie dowiedziałabym się tylu rzeczy prawdziwych czy mniej prawdziwych ale zawsze coś w pamięci zostanie mi z tego musze to przemyśleć ponownie Urszulo ile masz lat ?

Gość Ja jestem Urszula
No wiesz..... Jestem już pełnoletnia :-) :-) :-) Moja kuzynka ma 4 córki, które mają na imię: - Paulina - Magdalena -Alicja -Gabriela. A wiesz już na 100% , że będzie córeczka?

tak, będzie to na sto córka w sumie Alicja i Karolina też ładne imiona

Gość Ja jestem Urszula
Jest dużo ładnych imion :-) Decyzja należy do Ciebie :-) A ojciec dziecka co na to?

Gość Ula :)
Ula to bardzo ładne imię, sama zamierzam dać swojemu dziecku tak na imię. Nie wierzę w przesądy, przecież wystarczy przeczytać te komentarze, to od razu narzuca się ich straszna infaltylność. Że świnka morska zdechła, to ja mam tak córki nie nazywać? Albo, że ktoś umarł na nowotwór? Gdyby to naukowcy wcześniej odkryli, że winą choroby nowotworowej jest nieodpowiednie, nikt by nie umierał- należy się definitywnie nobel. Wiele osób jest nielubianych, Agnieszki, Anie, Moniki etc. ale nikt, a przynajmniej ludzie wartościowi, na których powinno nam zależeć (i tylko na takich) nie będzie brał imienia jako argument za lubieniem bądź nielubieniem kogoś. Ile Wy macie lat? Do Gimnazjum chodzicie, trzeba dojrzeć i spojrzeć obiektywnie. Mi się podoba, Wam nie i dobrze, wcale mnie to nie obeszło :)

Gość lkjhgfds
Straszny ciemnogród na tym forum. Argumenty jak ze średniowiecza, do tego przesądy, zabobony i stereotypy.Fuj

Gość kkaas
IMIE SUPER, ZNAM KILKA URSZULEK KTÓRE SĄ PRZEMIŁE I LUBIANE. NIE KLEPIA BIEDY, I MAJA SIE BARDZO DOBRZE! PIERWSZE SŁYSZE ŻEBY IMIE URSZULA BYŁO PECHOWE - PROPONUJE CI NIE SUGEROWAĆ SIĘ OPINIAMI DZIECI Z GIMNAZJUM, KTÓRE ZAZDROSZCZĄ CZEGOŚ KOLEŻANCE, I NA ZŁOŚĆ PISZĄ ŻE TO BRZYDKIE IMIĘ. NIE ROZUMIEM TAKIEJ ZAWIŚCI. RAPTEM WSZYSCY WEDŁUG NICH SA WSPANIALI, OPRÓCZ WSZYSTKICH KTO MA NA IMIE ULA.

Gość Ulus, Ula, Urszula
Ja mam na imię Ula i nie wierzę w te wszystkie przesady. Jak ktoś napisał, b. Infantylne. Najbardziej podoba mi się zdrobnienie Ula Uluś, Urszula kojarzy mi się ze stateczną panią

Gość Ulaa - super imię :)
Witam . Ja jestem Ula i nie narzekam na te imię. To czy ktoś ma pecha w życiu to nie jest wina imienia. Przyznaje jak byłam mniejsza to niektórzy przezywali mnie Ulka cebulka ale nie przejmowałam się tym. To zależy kto w jakie towarzystwo wpadnie. Znam różne Ule i niektóre są nieprzyjemne a niektóre wprost przeciwnie. Ale na prawdę jestem dumna że mama dała mi tak na imię :)

Bardzo źle mi się kojarzy to imię. Z osobą którą znam, wyrządziła wiele krzywd, jest pyszna, dumna, wredna, zapatrzona w swój egoizm, nie rozumie swoich błędów, obwinia i rani innych.

Gość tatta
Tak z ciekawosci poszukalem i znalazlem, razem z moja kobieta chcemy dac corce na imie Ula- ale nie urszula po prostu Ula niby to samo imie, ale po przeszukaniu netu zupelnie inne, jesli jest jeszcze ta osoba ktora zaczela to pytanie. Czy moglabysnapisac czy dalas w koncu tak na imie:) z ciekawosci. Czekamy na corke mam nadzieje ze bedzie jej do twarzy z imieniem Ula

Gość gość
ja mam na imię Urszula i dobrze mi z tym imieniem, rzadko wołają na mnie Ulka, mówili tak jak chodziłam do szkoły, teraz wołają Ula, Ulcia. I nikt się nie czepia, że tłumaczenie to "mała niedźwiedzica", nawet do takiego zwierza nie jestem podobna :P

Bardzło ładne, znam jedną 16 latkę o tym imieniu i ona ejst naprawde super dziewczyną interesującą ładną i wgl dobrze mi się kojarzy :) Wszyscy mówią na nią Usia ;)

Gość gość
Wszystkie Ulki ( znałam trzy) nieszczęśliwe,Jedna z nich zmarła 20 lat wstecz.Fajna to była dziewczyma miała wtedy 16 lat.

Gość Ursa90
Jestem jedną z Urszul. I tak jak już zauważyło kilka osób powyżej to nie imię sprawia, że ktoś ma beznadziejne życie. Ja na swoje nie narzekam. :) Jeżeli spojrzeć na sprawę przez pryzmat starej tradycji słowiańskiej, iż imię miało być błogosławieństwem na całe życie, to wybór tego imienia może okazać się przekleństwem w pod pewnymi względami, chociaż nie musi. Znam też kilka innych Urszul i wszystkie mają mocny, stanowczy charakter oraz są pełne pozytywnej energii i pomimo przeszkód raczej dajemy sobie radę w życiu. Jeżeli Ci się spodobało to imię, to się nie zastanawiaj. Najwyżej jak córka podrośnie to Cię za to udusi ;P

Gość gość
moja mama ma tak na imię. Miałam straszne dzieciństwo, bicie i poniżanie. Bardzo źle mi się kojarzy to imię, ze złem:o

Gość Ulka2001
Ja mam na imię Ula i tak sobie mi sie to podoba :D

Gość gość
moja starsza siostra ma tak na imie i niegdy nie miala z tym imieniem zadnych problemow, nie jestesmy rodzina patologiczna, siosta nie ma pecha, nie choruje itp Znalam jeszcze jedna Ule, bardzo piekna dziewczyna, pol szkoly sie w niej kochalo heheh, wiem bo moj starszy brat nawet do niej swego czasu wzdychal:) heh

Gość gość
ja znam kilka Ulek (rocznikowo 80-85) wszystkie bardzo ambitne, prymuski w szkole i na studiach. Większość bardzo ładne dziewczyny, jedna mniej (ale urody bym szukała w genach a nie w imieniu :) Zdrobnień faktycznie dużo, wg mnie fajne imię - zawsze było dosyć rzadkie, teraz też. A z Trenami to raczej będą się kojarzyły dzieciom i nastolatkom które jeszcze ze szkół nie wyrosły. Jeśli dobrze poszukać to każde imię wystąpiło w jakiejś książce na świecie i może mieć różne konotacje. Ja też jestem w ciąży, zdecydowaliśmy się na Alicję - wiem że teraz bardzo popularne, ale mojego pierwszego typu mąż nie akceptuje, a co do Alicji jesteśmy zgodni. I też bym mogła się spotkać z zarzutami że pedofil o Alicji książkę napisał :) Co do znaczenia imienia Urszula jest w porządku, lepiej tak niż Amelia po łacinie.

Gość gość
uuuu to stary wątek - teraz dopiero widzę :)

Gość gość
Ja jestem DUMNA, że tak mam na imię :))

Gość gosciówa
Ja mam na imię Ula i nie bardzo mi się podoba. Urszula to takie straodawne jakieś, takie poważne. I nie cierpie jak mówią na mnie Ulka.

Gość gość
Stary temat,ale co tam. Sama mam tak na imię, kiedyś go nie lubiłam, ale im byłam starsza tym bardziej zaczęłam to imię akceptować, nie mam już z tym problemu. Nawet stwierdziłam, że ładnie brzmi. Nikt nigdy mnie nie przezywał. Ta oficjalna forma 'Urszula' jest bardzo dostojna i pięknie brzmi. Lubię gdy ktoś mówi do mnie 'pani Urszulo' ;) Jako człowiek jestem ambitna, uparta, zawzięta. Dąże do celu. I mam plany na życie. A te stereotypy można wsadzić między bajki. Kto by sie sugerował jakimiś opiniami, nie każda Urszula jest smutna i wiedzie ciężkie życie. Osobiście ja jestem pozytywna :)

Gość ja Urszula
Mam tak na imię. Zaczęłam na nie zwracać uwagę kilka lat temu, będąc za granicą. Dla obcokrajowca brzmi pięknie Ulla. Z kolei Ulka sugeruje osobę przebojową i też brzmi fajnie. W erze globalizacji, Ula i Ulka są jak najbardziej OK. Co do mnie, to imię mogło mi tylko pomóc. Naczytałam się, że noszę je kobiety silne i tak się tego trzymałam, że dałam sobie radę z wieloma problemami, przy których nie-Urszule by wymiękły. Jeśli chodzi o pecha, jakieś niedogodności spotykające Urszulę, to wynikają one z tego, że trochę z góry patrzę na innych i za późno się orientuje, że też popełniał błędy. Jeśli tylko Urszula nauczy się trochę wyluzować, to może się spełnić w każdej dziedzinie. Powodzenia inne Ulki.

Gość gość
Dzis jest pelno Julii, Zuzi,Zosi. My dalismyncorce Urszula i kogo nie spotykammto kazdy jest zdziwiony ale pozytywnie zaskoczony. Piekne, polskie imie ale w dobie dzisiejszych trendow mam wtarzenie, ze "egzotyczne". I dobrze, w klasie bedzie kilka Julek, Poli i innych a ula bedzie tylko jedna :-)

Gość gość
Urszula to piękne, nieco zapomniane imię. Bardzo mi się podoba, super że są ludzie, którzy chcą nadawać takie normalne, choć mało popularne imiona, a nie wymyślają cuda w stylu Nikoli i Dżesiki :)

Gość gość
Urszula-piękne imię. A pochodzi chyba z łaciny albo greki. Niewyszukane ale dostojne.