Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość MamCórkeChcęDaćJejNaImię

Urszula-imię dla córki?

Polecane posty

Gość Kobieta111Ula
Żal mi Was wszystkich! :) Urszula to bardzo piękne imię! (Ula, Urszulka, Ulenka, Uleczka, Ulcia) Znam kobiety o imieniu Urszula - są szczęśliwe, piękne i bogate. Każde imię na swój sposób jest piękne. Jak czytam Wasze komentarze to śmiać mi się chcę (Urszula to pechowe imię? To tak jakbym znała trzy Julie, którym niestety się nie ułożyło w żuciu i dlatego nie dam swojej córce tak na imię, chociaż mi się to imię bardzo podoba?!) ... Puknijcie się w czoło! :) Pozdrawiam.

Gość gość
jak ci się podoba to daj, moja sąsiadka dała córce Helena co ona sie nasłuchała, ze skrzywdziła dziecko. co to za imię Helka.

Gość gość
babciowate

Gość gość
daj na imię Kindybała

Gość gość
Na Mazurach to dość popularne imię, znam 4 Urszule, wszystkie są sympatyczne, wesołe, przedsiębiorcze i gospodarne..Najstarsza znajoma Urszula sama stworzyła wielkie gospodarstwo agroturystyczne, żadna z nich nie klepie biedy, żadna nie jest nieszczęśliwa. Może to dlatego, że wszystkie są protestantkami, a oni nie wierzą w przesądy.

Gość gość
jam mam na imie Urszula, to imię jest piękne. Nie mam żadnego pecha, mam wielkie szczęście!

Gość gość
ja mam na imie Urszula, to imię jest piękne. Nie mam żadnego pecha, mam wielkie szczęście!

Gość gość
Dlaczego uważacie że to imie jest brzydkie i pechowe? Ja mam tak na imię i zawsze mam szczęście. Noi jestem normalna. Nie lubię swojego imienia bo jest żadkie ddlatego zmieniłam imię na Marta. Nigdy nie horuje

Gość gość
nie wiem czy imię jest pechowe ale raczej brzydkie, takie niemieckie. Gorsza jest chyba tylko Renata. Córeczce wolałąbym nadać imię delikatne, bez R. Tyle jest pięknych imion, warto jeszcze nad tym pomyśleć.

Gość gość
przezylam wiele jako Urszula i teraz uzywam drugiego imienia Alicja i od razu czuje sie lepiej.wierzyc lub nie ,ale imie Urszula to ciezki los i walka.Nic latwo nie przychodzi i trzeba sie ciezko napracowac.Z drugiej strony uczy walki,wytrwalosci,,hmm to cierpietnica.Please,nie dajcie dzieciom tego imienia,cos w tych tradycjach i przesadach jest na rzeczy.Pozdrawiam-Alicja

Gość gość
Bardzo ładne imię ,ja miałm się nazywać Joanna i cieszę się ze rodzice zostali przy Urszula , kwestia niepowodzeń nie zależy od imion , każdy ma jakiś swój krzyż , A te rzekome imiona nowoczesne są już oblatane .Urszula - niedzwiedzica- znaczenie dobra żona i matka.

Gość gość
A co do tego że nie są sympatyczne , to nie zależy od imienia tylko od osoby jej sposobu bycia charakteru

Gość gość
Ja mam tak na imię i jestem z tego powodu zadowolona. W życiu mi się powodzi, na brak zainteresowania nie narzekam i fakt, że tak miała na imię córka Kochanowskiego tylko dodaje temu imieniu uroku i wyjątkowości. Ponadto uważam, że jest ono oryginalne, bo teraz to same Julki, Marysie i Anie się spotyka.

Gość Jestem Ulcia
Ja mam na imię Ula :) Zawsze byłam w szkołach lubiana, miałam wielu znajomych i nie przypominam sobie, żebym miała jakiegoś szczególnego pecha. Fakt faktem, jest to rzadko spotykane imię, ale z biegiem czasu bardzo mi się to podoba. Znam także dwie inne Ule. Są to dusze towarzystwa! Osobiście naprawdę polecam to imię i cieszę się, że rodzice mnie tak nazwali ;)

Gość gość
Ula bardzo ładnie brzmi. Ślicznie. Ale pełna forma Urszula mi się nie podoba.

Gość gość
Czytam tu okropne bzdury.Mam na imię Ula oraz jestem na drugim roku weterynarii.Powodzi mi się dobrze a mam imię po mojej troskliwej pra pra babci.Co prawda w podstawówce dzieci rymowały moje imię z różnymi rzeczami np.Ula-kula itp ale to uczy wręcz wytrwania w późniejszych latach stałam się lubiana.Wszyscy są tu jacyś zaboboni-jak inni piszą że pech to reszta że też pech.Osobiście znam panią urszule-ma własnego konia,zajmuje się jeździectwem,napisała książkę sama też jeżdżę konno i miałam nauczycielke ule w szkole.Nie rozumiem tych przesądów

Gość Ulcia

Mam na imie Ula i też podoba mi sie to imie. Forma Urszula, rzeczywiście brzmi bardziej poważnie i twardo, ale też ma swój urok. Jak pracowałam za granica w Grecji ludziom podobało sie to imie, kojarzyli ja z Ursula Andress tą znaną aktorką, dziewczyną Bonda;). Zazwyczaj wiekszość znajomych mówi do mnie Ula, jedni dziadkowie Uleńka a drudzy Ulcia. Nie wydaje mi się, żeby moje imię miało konkretny wpływ na mój charakter, albo powodzenie w życiu. Ktoś napisał że przez Treny Kochanowskiego to imie źle sie kojarzy, co jest kompletnie ...yczne, jak dla mnie to tylko na plus że utwory te pokazuja jak ojciec bardzo ja kochał i jak jego córka była dla niego wyjatkowa. Pewnie osoba która to napisała nawet ich nie czytała. Tak jak wcześniej pisałam naprawde lubie to imie, ale rozumiem że komuś może sie nie podobać albo źle kojarzyć, bo ja też mam pare imion za którymi  nie przepadam:D.