Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

malinowamamba123

Prosze o interpretacje wynikow temperatury w pochwie..

Polecane posty

Mierze temperature codziennie miedzy godzina 7;00 , a 7;30 . Robie za kazdym razem to tym samym termometrem, jeszcze przed wstaniem z lozka. Cykl mam 36, 38 dniowe. Oto pomiary : Dzien cyklu 14 -- 36,3 15 -- 36,69 16 -- 36,48 17 -- 36,53 18 -- 36,43 19 -- 36,36 20 -- 36,29 21 -- 36,44 22 -- 36,6 23 -- 36,84 24 -- 36,78 25 -- 36,64 26 -- 36,8 27 -- 36,8 28 - 36,84 29 -- 36,94 30 -- 36,93 Dodam jeszcze ze od 26 dnia cyklu mam infekcje pochwy , pieczenie i zaczerwienie sromu. Jak myslicie w jakim dniu wystapila owulacja ? I czy moge byc w ciazy ?

Gość jolakajajalananabagaajahahaa
owulacja mogła mieć miejsce nie wcześniej jak w 20 - 21 dniu cyklu bo dopiero od 22 dnia cyklu nastąpił u Ciebie skok i można odnotować 3 wyższe temperatury od sześciu niższych je poprzedzających i jeszcze ważne jest kiedy miałaś ostatni dzień z płodnym śluzem ? oznaczasz go ? co do ciąży to jeszcze za wcześnie bo dzisiaj masz 9 dzień fazy lutealnej a test najlepiej zrobić ok 12 dnia tej fazy póki co temperatura ładnie się trzyma na wysokim poziomie ale tak jak mówię za 3 - 4 dni dopiero pokusiłabym się o test

dziekuje Ci :) gdzies 22 , 23 dzien koniec sluzu plodnego.. ale i tak cos sie dziwnego dzieje, bo szyjka macicy jakas taka miekka caly czas jest , mam tez troche sluzu jakiegos rzadkiego,mlecznobialego,boli mnie podbrzusze juz jakies dwa tygodnie i plecy. ale czy to ciaza , kurcze no nie wiem ;( wizyta u gina dopiero 5 maj

Gość jolakajajalananabagaajahah
no czyli jak śluz płodny skończył się 23 dnia cyklu to 21 i 22 miałaś tzw PRZEDWCZESNY SKOK [skok jeszcze przy śluzie płodnym] ale dzień fazy lutealnej pozostaje bez zmian i dzisiaj jest jej 9 dzień a poniedziałek [o ile temp. nie spadnie] zrób test wtedy [jeśli jesteś w ciąży] powinien już coś wykazac :) powodzenia !

możesz poczekać do terminu miesiączki ale możesz też spróbować zatestować w 12 dniu fazy lutealnej czyli w poniedziałek przy prowadzeniu samoobserwacji nie jest wymagane czekanie na termin @ bo po odpowiedniej ilości dni FL już test coś pokaże a co do uczucia "mokrości" w pochwie - na dwoje babka wróżyła albo infekcja albo ciąża nikt Ci tego nie powie ja np we wczesnej ciąży wcale nie miałam uczucia mokrości i wcale śluzu więcej nie miałam , więc to chyba nie jest wyznacznik jedynym pewnym objawem ciąży jest pozytywny test :D i nic innego :D ani ból piersi, ani mokro w pochwie, ani senność, ani mdłości bo te mogą też powodować inne czynniki :D a test nie kłamie :)

ale co Ci nie daje spokoju ? wg mnie masz cykle ok dwufazowe i skoro jest płodny śluz to dobrze a ile cykli się starasz ? Kochana nam to zajęło 12 MSCY !! także spokojnie a dodam, że wszystko i ze mną i z mężem było w jak najlepszym porządku [oboje gruntownie przebadani] także czasami zajście w ciąże to nie jest takie hop siup i trzeba trochę popracować :)

no bo teraz za kilka dni miesiaczke , a ja mam jakis dziwny sluz... mlecznobialy rzadki , do tego caly czas goraco w pochwie czuje. a nie wiem co sie dzieje ;(

tak jak pisałam wcześniej taki śluz może świadczyć albo o infekcji, albo o ciąży albo o zupełnie niczym :P poczekaj na test i nie rozkminiaj niepotrzebnie bo nie ma co rozkminiać :) dopóki test nie pokaże ciąży to nie ma sobie co wymyślać :)

Ja juz tego sluzu nie mam , ale nadal czuje pieczenie , swedzenie w pochwie.. a do tego wczoraj doszly nabrzmiale , bolace piersi , wiec moze to rzeczywiscie na miesiaczke ; ))

nabrzmiałe, bolące piersi mogą również być objawem ciąży :) musisz poczekać, do poniedziałku przynajmniej jak zrobisz test to daj znać ;) trzymam kciuki za 2 krechy :)

czy ja wiem , jakos za bardzo nie napalam sie na ciaze.. bo bedzie niewypal pewnie ;( ale czuje te nabrzmiale piersi od wczoraj , wiec sadze , ze na okres

u mnie w 4 i 5 tygodniu ciąży [od ostatniej miesiączki] szyjka była miękka, nisko i otwarta jakby :) czyli inaczej niż teoretycznie to powinno być w ciąży a potem nie wiem bo już tam nie gmyrałam....

ale moja była nisko właśnie a nie wysoko :) :) ;) wiesz co ? odnoszę nieodparte wrażenie, że się strasznie nakręcasz, że to ciąża przestań bo jak się okaże, że nie to bardziej to przeżyjesz.... dopóki nie ma dwóch kresek to ŻADNE objawy o ciąży nie świadczą.... poza tym aż tak wcześnie nie robi się niedobrze... zazwyczaj od 6 tygodnia ciąży a Ty jak jesteś to nie więcej niż w 4 tygodniu... przestan o tym myśleć, zajmij się czymś innym, kup test i zrób go w poniedziałek tyle :)

no i dobrze :) a teraz idź na spacer, do kina, weź męża na jakiś romantyczny wieczór i nie myśl ;) jesli jesteś w ciąży to ona nie zniknie :) a nakręcanie nic nie da i nic nie pomoże jesli w niej nie jesteś :)

nie gmyraj tam! bo jeszcze sobie podrażnisz albo jakiejś innej infekcji dostaniesz ! we wczesnej ciąży grzebanie w pochwie i sprawdzanie co chwilę szyjki macicy nie jest wskazane

no bo od takiego ciągłego grzebania możesz się jakiejś infekcji nabawić a ta we wczesnej ciązy może nawet poronienie spowodować także nie ruszaj tam nic a śluz obserwuj tylko ten na zewnątrz a nie w środku

i pamiętaj daj znać ! :)