Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość żanetkaleta

Mała czarna + srebrny żakiet - na wesele?

Polecane posty

Gość żanetkaleta

Czy pasuje na wesele czarna prosta sukienka za kolano plus srebrny żakiet. Co d żakietu nie mam wątpliwości, ale potem go zdejmę i zostanę w skromnej sukieneczce i do tego czarnej - czy wypada tak iść na wesele.? Wesele na 180 czy 160 osób, ale panna młoda już trochę starsza i podobno bedzie miała skromną sukienkę.

Gość pewnie że można
jak pójdziesz w jasnej to żmije będą się pluły a czarna to zawsze elegancja

Gość uuuuaaaa
Kiedyś "nie wypadało" ubierać się na ciemno na wesela, ale teraz to bardzo często używany kolor... spokojnie możesz mieć czarną sukienkę, w końcu to prostota i elegancja :)

Gość uuuuaaaa
no i lepiej czarna niż kremowa :)

Gość moze byc
nie ma se co przejmowac czy wypada czy nie, w tych czasach jest to juz normalne

Gość lokatka
czarna sukienka, srebrny żakiet, plus może jakieś bogatsze srebrne dodatki? np większe kolczyki lub dłuższy łańcuszek z wisiorkiem? i będzie super :) prosto skromnie elegancko :)

Gość to i ja zapytam się
ja mam czarną sukienkę przed kolano, na górze cekiny a od pod biustu takie falbanki delikatne i mam zamiar ją założyć na wesele. do tego cieliste rajstopy i buty w kolorze karmelu. nie ma jeszcze marynarki ale trudno znaleźć jakąś ładną inną niż czarną. jak założę taką sukienkę i buty a marynarkę (którą i tak zdejmę potem) ciemną to będzie ok? dodam, że wesele jest 7 maja i na wierzch i tak będę miała jasny płaszcz.

Gość żanetkaleta
hmmm :) to fajnie,że tak myślicie :) Mój żakiet jest dość "strojny" - srebrny, z takiej "pogniecionej" tkaniny, fantazyjne rękawy. Ale sukienka najzwyklejsza, jedyna ozdoba to klamra z boku. Żadnych cekinów, zdobień itd. z żakietem wygląda ok, elegancko i skromnie, ale bez żakietu, sama sukieneczka, to cieniutko... do pracy, albo na jakieś służbowe spotkanie ok, ale na wesele? Czy ja wiem? Z drugiej strony mam mało kasy i nie bardzo mnie stać na kolejną sukienkę, a tę kupiłam wczoraj z myślą o imprezie wielkanocnej w pracy, świętach i obronie mgr :)

Gość żanetkaleta
i na te okazje założę czarny żakiet, a przypomniałam sobie o srebrnym i właśnie pomyślałam,że by się nadał na wesele :P Plus jakieś duże, ozdobne kolczyki, myślicie,że byłoby ok ?