Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość Frazyyyy mmm

Czy kupowałyście szczepionkę skojarzoną?

Polecane posty

Gość Frazyyyy mmm

Jeśli tak, to ile kosztuje, to ile wkłuć miało dziecko przy pierwszym szczepieniu, i czy przy każdym następnym było już mniej wkłuć, czy za każdym razem trzeba było płacić?

Gość Ja za skojarzoną
płaciłam ok 130 żl ale to było prawie 2,5 roku temu.Ceny się pewnie zmieniły.Miał jedno kłucie.Bo to w końcu po to sie ją kupuje żeby nie było kilku kłuć tylko jedno.

Gość Ja za skojarzoną
340 zł????????!!!! Chyba żartujesz???

ja kupowałam miesiąc temu tą przeciwko 5 (nie 6) i za jedną dawkę płaciłam 117 zł

Gość kwiat tamaryszku
Daga Julka :O po pierwsze to INFANRIX :O 5 w 1 czyli INFANRIX IPV+Hib kosztuje ok 130 zł-tyle placilam dwa dni temu 6 w 1 czyli INFANRIX Hexa czyli IPV, Hib i wzw B koszt ok 210 zł

Gość dfgvefbdfsg
te pare lat temu był dużo tańsze bo były jeszcze w fazie testów, głupie mamuski ;-)

Gość ja płaciłam 110zł
ostatnio w styczniu, to była ostatnie szczepienie. Wszystkich jest 4 i za każdym razem trzeba płacić, nie zawsze jednakowo. Pierwsze szczepienie po 6 tyg życia dziecka, kolejne dwa w odstępach 6 tyg i ostatnie rok od 3 szczepienia. Ceny w tym czasie były różne od 110zł ale i 140 /ja kupowałam 5 w jednym, a nie 6/.

Gość ja płaciłam 110zł
Nie prawda, że ceny aż tak się zmieniają, mam dzieci z różnicą wieku 3 lata i jak szczepiłam starsze, to też tak kosztowała 110 - 120zł

Gość Ja za skojarzoną
To za te 5 w 1 cena się nie zmieniła bo też je miałam

Gość Frazyyyy mmm
I jak dzieci zniosły szczepionkę?

Gość kwiat tamaryszku
moja corka pierwsze 3 dawki zniosla dobrze,po 4 miala stan podgoraczkowy i duze zaczerwienienie na raczce

Gość hamana
taka szczepionka skojarzona jest ponoć dużo gorsza od tych zwykłych!!!Zwróćcie też uwagę na skład szczepionek: czy nie mają rtęci i ołowiu. Najlepiej przed zakupem szczepionki dowiedzieć się o jego składzie.

Gość ja płaciłam 110zł
moje też różnie znosiły. Córka gorzej, za każdym razem gorączkowała, synek różnie, nie zawsze gorączkował. To zależy od różnych czynników, nawet pogody. Na przykład podczas upałów lepiej nie szczepić. Natomiast szczepionkę na odrę, świnkę i różyczkę zwykle dzieci znoszą gorzej, bo jak to mawiają lekarze, jest "żywą szczepionką' mój maluch w ogóle nie gorączkował.

ja szczepiłam dziecko 3 tyg temu 6 w 1 koszt 200 zł 5 w 1 koszt 130 zł i tak liczą w punkcie szczepień - w aptece pewnie by się znalazło taniej przy 6 w 1 jest 1 wkłucie a 5 w 1 rózni się tym że na pierwszej wizycie są 2 wkłucia i jest jedna wizyta dodatkowa której niema w przypadku 6 w 1 moj syn reagował ok

Gość nie bojcie sie
daga julka - to niezle przeplacilas. Infanrix hexa kosztuje ok 200 zł, polecam aptekę internetową dbam o zdrowie, zamowiona szczepionke mozna odebrac w wybranej aptece.