Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Agawa_Agawa

Od kiedy wprowadzac inne pozywienie niz mleko?

Polecane posty

WItam! Moj synek ma poltora miesiąca. Karmię mlekiem modyfikowanym, ponieważ nie miałam wystarczajaco duzo swojego pokarmu (piersią karmiłam tylko przez pierwsze 3 tygodnie). Od kiedy mogę wprowadzać jakieś inne jedzenie i jakie i jak je łączyć z mlekiem z butelki w ciagu dnia?

Gość jak skończy 4 miesiące
zacznij wprowadzać inne pokarmy

Ale od czego zaczać. Papki-zupki? Czy jakies kaszki? I jak to robic - raz dziennie papka, a pozostle karmienia to nadal mleko z butelki?

jeju jest tyle w necie stron o dzieciach ze głowa boli. moze poczytaj coś leniwcu

Gość Ramonaaaaa
Przecież net jest pełen takich informacji.

minimum to skończony 17 tydzień bo wtedy u maluszka produkuje się enznym trawiący coś więcej niż mleko.. i w zależności od tego jak dziecko przybiera i jakie ma kupki - mój miał twarde więc zaczełam od soczku jabłkowego, potem jabłuszko ze słoika, potem jabłko-machew i jabłko-banan, potem zupka jarzynowa - najpierw dawałam po 1/3 słoika, potem po połowie a potem jak widziałam ze nic mu niejest to juz leciałam jaki słoik wpadł mi po 4 miesiącu taki dawałam cały - obiadek i deserek - w miedzyczasie sinlaka i kaszke w dzień bo mały kompletnie odrzucił butelkę (jest na nutramigenie) i męczyłam go a on niechcial tego pić więc teraz je z łyżeczki kaszkę i z łyżeczki sinlaka - mleko po kąpaniu i na spaniu - obecnie ma 5,5 miesiąca i teaz ma słoiczki z miesem i zaraz wprowadzam gluten

Gość koplkolkjhbg
Dietę rozszerza się po 5 miesiącu ! Kobieto. Co robisz z tego dziecka. 1,5 miesiąca ... SZOK co za głupia matka.

ja zaczełam podawać marchewkę i jabłuszko jak miał 3,5 miesiąca, po tygodniu podaalm marchewke, z ziemniaczkami a potem ziemniaczki z dynią, z owoców to nadal tylko jabłuszka.... nie zareagował w żąden sposób na dodatkowe jedzenie, tylko kupa zmienila kolor, wprowadzenie warzyw i owoców skonsultowałam z pediatrą

Do koplkolkjhbg - sama jestes głupia, a do tego nie potrafisz czytać. Ja napisałam, zę mój synek ma teraz półtora meisiąca, a nie, ze ja mu chcę juz teraz dietę rozszerzac!!!!!! Pytałam sie tylko od kiedy juz można. Ale jak ktoś nie potrafi czytać ze zrozumieniem, to niech do szkoły wraca. Reszzcie dziewczyn dziękuję. Faktycznie poszperam po necie - po prostu to forum skojarzyło mi się najpierw bo bywałam tu jeszcze przed ciazą.

Gość azezam
mysle ze poltora miesiaca to za wczesnie na normalne jedzenie pierwszemu dziecku zaczelam wprowadzac jak mial 6 miesiecy drugiemu zupelnie nie dawno czyli przy 7 miesiacu nie ma sie co spieszyc mozesz urozmaicic kaszkami bobovita ma szeroki wybor prawda jest ze nawet jesli dziecko chetnie cos je to brzuszek jeszcze dobrze nie trawi

azezam - przeczytaj co napisałam powyzej Twojej wypowiedzi - JA NIE NAPISAŁAM PRZECIEŻ, ZE CHCĘ ROZSZERZAĆ DIETĘ PÓŁTORAMIESIECZNEMU DZIECKU!!!!!

Gość azezam
tak tak kochana rozumiem to ze napisalam ze za wczesnie bylo nawiazaniem do tematu a nie ganienie Ciebie napisalam tez wiek w ktorym zaczelam podawac normalne jedzenie czyli 6 7 miesiac osobiscie uwazam ze to w sam raz mimo tego mozesz urozmaicic podajac kaszki pierwsza z bobovity jest po 3 lub 4 miesiacu z jablkiem