Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość atmaca

szew na szyjce w ciąży

Polecane posty

one są bardziej kremowe niż żółte i to jest wynik drażnienia szwu na szyjkę, to jednak ciało obce, mam ich czasem bardzo dużo, jakbym cały czas mokra była, a najwięcej jak chodzę, biało kremowe i sprawdzane miałam, nie mam infekcji , mnie małe uciskał na pęcherz tak do 20 tyg a potem to tak sie podniósł do góry, że i całą noc zaczełam przesypiać nie idąc do ubikacji i normalnie sie załatwiam a nie latam co chwilę, by kropelkę zrobić, jedynie co z pecherzem sie dzieje, że małe w niego kopie a to juz bardzo nieprzyjemne:)

Gość atmaca
to moze i mi ten szew podraznia szyjke i tak dlatego mam takie od czasu do czasu wieksze zolte uplawy ,ale i tak we wtorek sprawdze bym byla spokojniejsza.Co do siusiania to ja tak wlasnie mam ze chodze co moment i robie troszke az zwarjowac mozna. Czasem tez mnie lekko tez poszczypuje w srodku w szyjce i zastanawiam sie czy to tez od szwu? jest to rzadko ale sie zdarza

atmaca zrób sobie badanie moczu, bo może masz jakąś bakterię jak tak często i po troszku siusiasz i jeszcze pieczenie odczuwasz

z tego co ja pamiętam z mojego szwu w ostatniej ciąży, to trochę szczypało, nawet nie ciągnęło bardzo. ale chodziłam cała w strachu, ponieważ lekarz powiedział, że muszę bardzo uważać, gdyż jeśli szyjka zaczęła by się dalej otwierać lub pojawiły się skurcze, to szew po prostu obetnie mi tą szyjkę. Ale jakoś wytrzymałam. We wtorek mam pierwszą wizytę, więc wszystkiego się dowiem, jak to teraz będzie, szczególnie, że po wakacjach przenoszę się do Irlandii.

Gość atmaca
Hally robilam badanie moczu i jest wszystko o.k we wtorek poprosze o zrobienie wymazu DonaJulia wlasnie zastanawiam sie czy to szczypanie to od tego szwu bo wczesniej tak nie mialam ,ale to i tak przezyje jedynie wszystko bylo dobrze chociaz mam schizy co moment jak widze ze mam troszke wiecej uplawow to juz sie zamartwiam i leze. Daj znac jak tam po wizycie co Ci lekarz powiedzial ,mysle ze w Irlandi jak pojdziesz do lekarza to juz beda wiedziec co maja robic

Gość atmaca
Byłam dzisiaj u lekarza ,z szyjką wszystko o.k i z dzidzią też ufffff pobrali mi wymaz i wzieli mocz do kontroli to już będe spokojniejsza. Za dwa tygodnie połówkowe i mam nadzieje ze będzie cały czas już dobrze

Hej dziewczyny, dzisiaj byłam na pierwszej wizycie u ginka. Ciąża pojedyńcza, serduszko ślicznie bije. Co do szwu, to powiedział mi że ta moja niewydolność szyjki wcale nie musi teraz być. A jeśli coś będzie się działo z szyjką założy mi pessara. Następna wizyta za 2 tygodnie ze wszystkimi wynikami.

Gość atmaca
DonaJulia super wiadomości najważniejsze ze wszystko jest o.k :) może tym razem obejdzie sie i bez pessaru ,może szyjka sie naprawiła :)

Witam Dziewczyny! Mam nadzieję, że u Was wszystko ok. Ja wczoraj zakończyłam 8 tc, więc od dziś jestem w 3 miesiącu... :) Jeszcze trochę i mdłości miną (mam nadzieję :P ). Życzę przyjemnej niedzieli.

Gość atmaca
DonaJulia gratulacje skonczenia 8 tc :) juz niedlugo powinny mdlosci ustapic,a napewno lepiej sie poczujesz. Ja dzisiaj leze caly dzien i wypoczywam :)

Gość atmaca
Cześć dziewczyny! Dzisiaj rano wstałam i zobaczyłam na wkładce jasno brązowe upławy i się troche przestraszyłam ,na szczęście jade dzisiaj do szpitala na zastrzyk i spytam lekarza czy jest wszystko o.k. Greys77 miałaś może tak, nie wiem czy jest to spowodowane tym szwem i że on lekko podrażnia tą szyjke . Wieczorem i w nocy zawsze mam mocno brązowy mocz że tak powiem i może to od tego nie wiem ,dzisiaj spytam to sie upewnie.

Gość atmaca
dziewczyy jeszcze jedno mam pytanie czy macie ciemny mocz po magnezie? ja mam w nocy bardzo ciemny i nie wiem czy to nie po magnezie ,bo robilam badanie moczu i jest o.k do tego wymaz tez jest o.k

Gość atmaca
byłam u gina ,miałam usg i wszystko jest o.k na szczęście :) szyjka długa i zamknięta z dzidzią też o.k uffffffffff

Gość atmaca
Hej dziewczyny! Tutaj tak cicho się zrobiło ? Co u Was słuchać ,jak się czujecie? Wczoraj byłam na usg i jestem na pewno spokojniejsza Czasem mam chandry ale cóż ,przejdą w końcu :) Piszcie Moje Drogie co tam u Was !

Atmaca urodziłam 10 sierpnia przez cc synka:) juz ma 1,5 miesiąca, pozdrawiam zyczę powodzenia:)

Gość atmaca
Super :) ciesze się bardzo i gratuluje :) Już duży chłopiec jest :) ja jestem na końcówce 35 tc za tydzień we wtorek mają podjąć decyzje czy mi zdejmą szew już czy jeszcze tydzień poczekają . A czemu miałaś cc?

cc miałam gdyż po założeniu szwu w drugiej ciązy w 36 tyg dostałam skurczy, szew szybko sciągali, nie rozpoczęła się akacja porodował ale skurcze spowodowały iż szew wrósł i poprzecinał szyjkę, ciążę z rozwarciem przenosiłam do 41 tyg i poród wywoływali, doszłam jedynie do rozwarcia 6 cm i przy skórczach partych szyjka pękła, było zagrożenie życia mojego i małego wiec zrobiono szybko cesarce i teraz jesli miałam poprzednio cesarke to ja decydowałam jak chce rodzić, pierwszy poród miałam naturalny, drugi cc i zdecydowanie lepiej czułam się po cc, szybciej doszłam do siebie i mając na uwadze poprzednie przeżycia zdecydowałam się na cc, wyszłam ze szpitala po 24 godzinach, doszłam bardzo szybko do siebie, mały wazy już 5300 35 tydzień to już niedługo:) teraz szew sciagnęli mi w 37 tyg a po tyg zrobiono cesarkę, spinal w kregosłup nie bolał juz tak jak przy założeniu szwu, jedynie miałam transfuzje bo starciłam w czasie krwotoku 1300 ml krwi, ale że w ciązy miałam hb 15, przy krwotoku zeszłam do 8 hb, po transfuzji miałam 12, wiec nie było obaw, jedynie co to przez tydzień po porodzie brałam zastrzyki z heparyny w brzuch ciesz się ciążą bo za chwile nie będziesz już sypiała w nocy, maleństwo nie daje:) trzymam kciuki!ostatnie tygodnie ciązy są najcięższe, wiem o tym, już się nie mozesz doczekac i jestes zmeczona ciążą, to już za chwilkę, a ostatnie tygodnie zleca tak szybko, ja tez nie wiem jak szybko mineły te 7 tyg kiedy mały jest na świecie

hej czy jest jeszcze ktoś kto ma lub będzie miał szew okrężny w ciąży, czekam na wpisy bo mnie to czeka jak będę w ciąży więc zbieram info na ten temat

Gość gość
Witam 8lat temu urodzilam corke w26 tyg ciąży. Obecnie jestem w32rmtyg i mam szew okrezny. Kazdy ma prawo do wyrażania własneo zdania ale szew jest mocniejszy w utrzymaniu ciazy. Moze i pessar zaklada sie w30sek ale moze i często sie zdaza ze sie zsuwa, o czym kobiety nawet nie wiedza bo chodząc na wizyty kontrolbe co miesiac ginekolog podsuwa bez slowa. Zreszta na szew jakby cos sie dzialo ze szybkim skracaniem szyjki mozna zalozyc dodatkowo pessar. Moim zdanien szew jest bardziej praktyczny niz pessar pozdrawiam

Gość gość
ja miałam to i to ale szew lepszy, pessar to podobno tylko żeby się lepiej czuć psychicznie

Gość gość
witam dziewczyny w poprzedniej ciąży miałam szew okrężny mcdonald, niestety u mnie nie spełnił swojej roli. podczas ostatniej wizyty u ginekologa pani powiedziała że teraz założymy szew okrężny nwurma i hefnera. wiecie coś o tym? z góry dziękuję za odpowiedź

Gość gość
Przepraszam przejęzyczyłam się WURMA I HEFNERA

Gość OliviaMia
Cześć dziewczyny. Czy któraś z Was miała założony szew i mimo tego musiała do końca porodu leżeć w szpitalu?

Gość gość
Witam,jestem w 27tc,szew założony w 18tc.Caly czas leżę.Pierwsza ciąża wzorowa.Przenoszona.W tej skurcze,skracajaca się szyjka,male rozwarcie i ciągły niepokój o dziecko.W szpitalu szew zakłada się w znieczuleniu ogólnym,ktore trwa krótko.Po zabiegu,ktory trwa około pół godziny,dochodzi się do siebie na sali.Mnie przez około 2 godz.bolalo w podbrzuszu,taki trochę mocniejsze skurcze,ale z czasem slably na sile.Podano mi kroplówke z paracetamolu i magnezu.Pomoglo.Lezalam do końca dnia.Na drugi wstalam powoli się podmyc.Dalsze zalecenia ustala lekarz.Trzymajcie się Dziewczyny.