Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość kasia pelasia

chcę mieć dziewczynkę:) jak to zrobić? :))))))))

Polecane posty

Gość kasia pelasia

pewnie był już taki temat... ale proszę napiszcie mi kiedy najlepiej sie kochać, żeby "ustrzelić" dziewczynkę? Mam cykle 28 dniowe. I jeszcze jedno pytanie.. Czy gęsty, ciągnący się przeźroczysty śluz świadczy o aktualnej owulacji, czy o tym,że za kilka dni ona nastąpi? ile to dni? Dzięki kochane:*

Gość gęsty ciągnący się śluz
najprawdopodobniej świadczy o owulacji, ale żeby się upewnić najlepiej zmierz temperaturę jesli chodzi o płeć, to sprawa wygląda tak, że plemniki męskie sa szybsze ale mają krótszą żywotność, plemniki na dziewczynkę są wolniejsze, ale za to dłużej żyją... ja noszę w sobie dziewczynkę a udało nam się ją "zmajstrować" dokładnie w 14 dniu 28-mio dniowego cyklu

Gość kasia pelasia
o rety! gratuluję:)))))) wszystkiego dobrego:) może kiedyś mi też sie uda zmajstrować małą królewnę:) a jaka powinna być ta temperatura jeśli byłoby to jajeczkowanie? i rozumiem w takim razie ,że powinnam się starać przed owulacją? ale ile dni?

Gość gęsty ciągnący się śluz
no teoretycznie powinnaś starać się przed owu, ale wiesz, że nikt 100% gwarancji Ci nie da nie? ;) temp podczas owulacji jest podwyższona... najlepiej jest mierzyć od 6dnia cyklu codziennie o tej samej porze... jeśli zaciążysz, to temperatura podwyższna będzie się utrzymywac, jeśli się nie uda, to zaraz po owu spadnie...

Gość na to nie ma wplywu
mam kilka kolezanek ktore sie staraly w 9 dniu a jedna miala chlopca druga nastomiast tez chciala miec chclopca wspuzlyyla dokladnie w 14 dniu i co sie okazalo ze urodzial sie jej dizewczynka na to nie ma wplywy pozatym wazne ze dziecko jest zdrowe a nie jaka plec

Gość willow28
zacznij kilka dni przed owulacja W srodku cyklu juz sie nie kochajcie Starasz sie o pierwsze?

Gość na to nie ma wplywu
gęsty ciągnący się śluz temperatuea utrzymuje sie do @ jezelik sie ona pojawia to dopiero temperatura spada,no chyba ze jest ciaza to sie utrzymuje na wysokim poziomie

Gość kasia pelasia
dzięki dziewczyny.. mam 4 -letniego synka i teraz czas na 2-gie dziecko:) bardzo chciałabym mieć córkę:) o synka nie staraliśmy sie długo, za pierwszym razem sie udało, wtedy nie miala dla nas plec dziecka, wiec nawet nie interesowalam sie tematem planowania plci:) teraz chcialabym troche pokombinowac:) jesli sie nie uda tez bedzie cudownie. Mojego synka nie oddalabym za 1000 dziewczynek:)

Gość kasia pelasia
ten bardzo gesty sluz mam zawsze jeden dzien, pozniej zmienia sie na bardziej mleczny..

Gość kasia pelasia
gratulacje:) przeslij instrukcje jak to zrobilas:)

ostatnia miesiączkę miałam 10.12.2010, zajść w ciążę mogłam tylko między 24-31 grudnia. mąż pracuje w delegacji i akurat wtedy był w domu. ja osobiście obstawiam 25-26 12

Gość 1234567890z
piszecie daty, a niby komu sie chce to liczyc ktory to byl dzien cyklu? Nie lepiej napisac - zaszlam w ciaze w 12 dniu cyklu - spodziewam sie dziewczynki, albo cos w takim stylu. Latwiej, prosciej i czytelniej.

Gość 1234567890z
A co do sluzu to ja uwazam ze owulacja nastepuje na dzien lub dwa po szczycie sluzu, czyli sluz jest po to zeby doprowadzic plemniczka do jajka i niech czeka na komorke jajowa, moj gin mi powiedzial najczesciej owulacja wystepuje w pierwszym dniu po szczycie sluzu.

Gość u mnie miał być chłopiec
zgodnie z wytycznymi, a urodziła się dziewczynka, ale bardzo się z niej cieszę!!!

Gość kasia pelasia
dzięki wszystkim za "wytyczne":) dam znać (mam nadzieję wkrótce) jak poszło:)

Gość ha ha ale jaja
ja mialam cykle 28-29dni. w ciaze zaszlam w 11dc i bedzie chlopak:D