Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość jestem kobietą i jestem za

jestem za prawem kobiety do aborcji

Polecane posty

Gość Niezapominajka212121
ginger21 Właśnie dlatego mam zamożnego faceta i w życiu nie związałabym się z biedakiem, który nie będzie w stanie i w tym aspekcie zapewnić mi bezpieczeństwo i ulgę. Tacy właśnie siedzą na kafe i wypowiadają się w tym temacie, żałosne.

może i nie wiele wnoszę... ale wolę milczeć niż posługiwać się jakimiś prostackimi, trywialnymi i zdebilałbymi argumentami w stylu facet gdyby miał okres wyciąłby sobie jajniki...

ja bardzo chętnie wróce do czasów przed równouprawnieniem, będe sobie haftować poduszki, a Ty za mnie chodź do pracy, martw sie o nasz byt i chroń przed zboczeńcami... a nie zyję niby wolna, a tak naprawde jestem niewolnikiem, i to gorszej kategorii niz męzczyzna

Gość |oferma|
"my mamy rozkladac nogi i cierpiec jak" cierpieć za miliony, chcialo by się powiedzieć. a akurat do rozkładania nóg to nikt nikogo nie zmusza. natomiast wiedza o tym że nie wyjdzie tak przyjemnie jak weszło nie jest w XXI wieku żadnym sekretem i każda pani powinna się z tym liczyć.

No i kwiatku, to jest twój wybór i dobrze że masz faceta który jest ci to w stanie dać!

ginger, jak tak gardzisz tym krajem i tak żal ci, że u nas to nie czechy, to moge zapytać, co cię poza ofermą trzyma tutaj? ??? może idź zrabiaj na bilety zamiast mizdrzenia sie do faceta, który Cie olewa...

Gość |!offerma|
"ja bardzo chętnie wróce do czasów przed równouprawnieniem, będe sobie haftować poduszki, a Ty za mnie chodź do pracy, martw sie o nasz byt i chroń przed zboczeńcami..." a to już zamelduj bojowniczkom o prawa kobiet, równouprawnienie, różnym gejom i feministkom. równouprawnienie to największa zbrodnia w historii ludzkości. takie są fakty.

Gość fkfkfkfkfk
Przedewszystkim tym kobietom które chcą zabić nie naradzone dziecko powinno się usunąć im mózg. Bo nie używały go kiedy wiązały się z facetem.

Gość Niezapominajka212121
weszło nie jest w XXI wieku żadnym sekretem i każda pani powinna się z tym liczyć. Liczyć się z tym musimy głównie w Polsce, za granicą brak znieczulenia i poczucia godności jest nie do pomyślenia. Skoro prawo od nas wymaga, to niech też coś daje w zamian i niech to będą wreszcie ludzkie warunki za zapewniony byt

Gość fkfkfkfkfk
" ginger, jak tak gardzisz tym krajem i tak żal ci, że u nas to nie czechy, to moge zapytać, co cię poza ofermą trzyma tutaj? ???" Przepraszam, że się w trące ale najbardziej tym krajem w tym temacie gardzisz ty .

Gość |!offerma|
"Skoro prawo od nas wymaga, to niech też coś daje w zamian" prawo wymaga od was tylko tego żebyście nie zabijały. czy mordercy powinno się płacić za odstąpienie od zabójstwa? jak siostrzeniec chce otruć bogatego, starego stryjaszka któremu się na tamten świat nie śpieszy żeby zgarnąć po nim spadek to państwo powinno mu zapłacić za rezygnację ze swojego zamiaru? nie zwariowałaś przypadkiem?

dziewczyno ja mam faceta... a off po prostu ma tak trafne i niezbijalne argumenty że aż dech zapiera... A ja się cieszę bardzo że u nas jeszcze nie czechy... o by była katastrofa! Ja nie gardzę naszym krajem, jednak pokazuję że jest wolny wybór... jeżeli nie chcę rodzić w Polsce bo mi państwo nic nie gwarantuje, to jadę tam gdzie będzie mi lepiej... nie wiem czy to jest pogarda...

ofermo, urodzenie dziecka to nie strzał w dziurkę. wkurwia mnie, że cierpienie i ból nie robią na tobie wrazenia. wg mnie jest to powazny argument, przyczep se do dupy robaka, odżywiaj, tak żeby większość szło do niego najpierw, nie do ciebie, zdechnij za robaka - tak czuje się kobieta z niechcianym dzieckiem. facet gow no wie o trudach kobiecości nawet o tym jak trudno wybrać porzadnego mężczyzne na zycie, a cała odpowiedzialność spoczywa na nas - za zdrowie dziecka, za urodzenie dziecka. wlasnie te nasze cierpienie konstytuuje prawo do tego dziecka, co ja mówie, do zarodka, do dziecka to mogę Tobie prawo dać.

Gość |!offerma|
"za granicą brak znieczulenia i poczucia godności jest nie do pomyślenia." możne napisz mi coś bliżej o "poczuciu godności" dziecka które chirurg rozrywa żywcem na kawałki, bo tak właśnie wygląda aborcja. to będzie bardzo ciekawe i pouczające jeżeli o twoje "poczucie godności" chodzi.

"a to już zamelduj bojowniczkom o prawa kobiet, równouprawnienie, różnym gejom i feministkom. równouprawnienie to największa zbrodnia w historii ludzkości. takie są fakty." oj, jestem ciekawa, czy naprawdę chciałbyś pełni odpowiedzialności za swoją kobietę z pensją 1 800 zł w porywach.

czyżbyś urodziła niechciane dziecko, skoro tak dobrze wiesz jak czuje się wtedy kobieta?

Gość |!offerma|
"oj, jestem ciekawa, czy naprawdę chciałbyś pełni odpowiedzialności za swoją kobietę z pensją 1 800 zł w porywach." to już jest kwestia ekonomii, zbyt skomplikowana żeby ci ją tłumaczyć skoro nie potrafisz pojąć nawet tego, że dla własnej wygody nie wolno zabijać ludzi.

Gość fkfkfkfkfk
"facet gow no wie o trudach kobiecości nawet o tym jak trudno wybrać porzadnego mężczyzne na zycie, a cała odpowiedzialność spoczywa na nas - za zdrowie dziecka, za urodzenie dziecka. " Tak samo kobieta nie wiem jak trudno facetowi znaleść kobiete, która doceni odpowiedzalność ze strony faceta, który będzie harował w pocie czoła aby utrzymać rodzine, który będzie dażył kobiete i dziecko miłością. Ale znajdź taką , która to doceni. Prędzej łapiecie drani, ruchaczy widzących tylko wasze ciało, które można rżnąć na przepadło, a odpowiedzialność? to taka, żeby was traktować jak szmaty. I tacy faceci mają powiedzenie. Trudność bycia facetem też ciężka. Stosując twoje argumenty mogę jasno stwierdzić, że gdyby kobieta miała pracować na budowie to by sobie nogi i ręce odcieła.

co do rozrywania to jesli nie ma rozwiniętego układu nerwowego to chyba nie czuje???? więc jednak abstrkacyjnego człowieka bronisz przed złą mamuską... jesteś mężczyzną, ja jestem kimś gorszym , kobietą, o tym, czy wyrośnie mi brzuch decydujesz ty - siłą - a ja mogę co najwyzej zamknąć oczy wychowana jestem na tych samych filmach, książkach, co ty, mam pod skórą takie same modele zachowań. wiem, co to znaczy wolny człowiek i niewolnik. i zrozum, że źle się czuję, gdy ktoś rządzi moim brzuchem, chyba, że dodamu ustawę, ze to moj brzuch nie jest. **** ja nie gardzę krajem, ale ustawą antyaborcyjną*****

jest jeszcze jedna kwestia w tym... że większość krajów która aborcję zalegalizowała ma teraz taki problem że kobiety zaczęły stosować aborcję jako środek antykoncepcyjny... i w Polsce byłoby podobnie...

"Tak samo kobieta nie wiem jak trudno facetowi znaleść kobiete, która doceni odpowiedzalność ze strony faceta, który będzie harował w pocie czoła aby utrzymać rodzine, który będzie dażył kobiete i dziecko miłością. Ale znajdź taką , która to doceni. Prędzej łapiecie drani, ruchaczy widzących tylko wasze ciało, które można rżnąć na przepadło, a odpowiedzialność? to taka, żeby was traktować jak szmaty. I tacy faceci mają powiedzenie." gówno prawda. a moze... to kurwa, ja chcę takiego faceta, marzę o odpowiedzialnym facecie, chce tylko, żeby zrozumiał, że mi ciężko z tym, że ktoś mi nie ufa, że nie daje mi prawa do wyboru co z brzuchem...

ginger21 czyżbyś urodziła niechciane dziecko, skoro tak dobrze wiesz jak czuje się wtedy kobieta? jesteś pusta

Gość fkfkfkfkfk
"gówno prawda. a moze... to k**wa, ja chcę takiego faceta, marzę o odpowiedzialnym facecie," Każda z was tak mówi. Ale w praktyce wybieracie zupełnie co innego. Nawet naukowcy udowodnili, że kobiety wolą draniowatych typów. Więc prawda jest taka jak mówie.

ginger, szczegóły, bo z tego co ja wiem, to na zachodzie jest lepiej niz u nas pod względem przyrostu naturalnego. trza sprawdzić, bo mamy inne informacje. ja czuję się zniewolona tym prawem, a ponadto obraza mnie te prawo. moze jestem zbyt wrazliwa, a moze jestem idealistką. brzuch kobiety jest brzuchem kobiety. wchodzenie pod jej skórę jest czynem obrzydliwym i gwałtem na niej. tak ja się czuję, skoro większości to nie przeszkadza, nic już nie powiem, demokracja.

fkfkfkfkfk jesteś spełnieniem moich marzeń, ale i tak się nie spotkamy albo sobie nie przypadniemy do gustu albo bedzie ci przeszkadzało moje dziecko. a teraz idę spać. dzięki za rozmowę, nie będę złośliwa na koniec i nie napiszę ginger pozdrow chlopaka

Gość |!offerma|
"co do rozrywania to jesli nie ma rozwiniętego układu nerwowego to chyba nie czuje???? więc jednak abstrkacyjnego człowieka bronisz przed złą mamuską..." ze strony noworodek.pl: "Począwszy od 21 dnia delikatne serce zaczyna bić, z cewy nerwowej wkrótce powstanie mózg. Łożysko rozpoczyna funkcjonować. Kręgosłup i rdzeń kręgowy rosną w tym okresie szybciej, niż reszta ciała. Płód ma już około 1,25mm długości, a cały pęcherzyk ciążowy jest wielkości rodzynka" a to oznacza że zarodek posiada układ nerwowy wcześniej niż większość kobiet w ogóle wie że jest w ciąży więc każda aborcja jest dokonywana na człowieku czującym. wprawdzie nie myślącym ale już odczuwającym ból. fale mózgowe (czyli coś co można nazwać myślami) dają się zarejestrować już od 8 tygodnia ciąży. w "postępowych", jak wy to nazywacie, aborcja jest dopuszczalna do 24 tygodnia ciąży. tymczasem noworodek.pl podaje w DWUDZIESTYM tygodniu ciąży: "Dziecko słyszy i potrafi rozpoznać już głos mamy. Widoczne w badaniu USG są narządy płciowe, i przy odrobinie szczęścia już możesz się dowiedzieć, czy będziesz mieć chłopczyka czy dziewczynkę (na zdjęciu). Pojawiają się paznokcie u rąk i nóg. Dziecko ma około 14 -16 cm długości i waży około 250 gram." DZIECKO SŁYSZY I POTRAFI ROZPOZNAĆ GŁOS MAMY, więc nie mówcie mi KURWA z łaski swojej że nie zabijacie człowieka!!!!!!!!

na zachodzie owszem rodzą się dzieci... ale wyłącznie muzułmańskie, azjatyckie i afrykańskie... europejczycy cofają się... Heh spoko może i jestem pusta.... ale ja nie wiem jak się czuję kobieta która rodzi nie chciane dziecko... nie wiem, nie przeżyłam... z resztą w moim słowniku pojęć nie ma czegoś takiego jak niechciane dziecko... jak jest chciany seks, to dziecko też jest chciane? hmm

ofermo, jeszcze trzeba by sprawdzić, czy samo posiadanie mózgu odpowiada za czucie... a nawet jeslby - gdybym nie kochała dziecka, to nie skazałabym go na takie zycie ze mną albo beze mnie. ale to moja moralność, a jak ktoś zauwazył, gdy kobieta się uprze i tak wykona aborcję.

20ty tydzien to piąty miesiąc, kobiety niechciane dziecko raczej wcześniej chca usunąć... kurde no idę, bo juz cholernie późno albo wczęsnie

Gość |!offerma|
"ofermo, jeszcze trzeba by sprawdzić, czy samo posiadanie mózgu odpowiada za czucie..." oczywiście że nie. samo posiadanie NERWÓW odpowiada za czucie. nawet organizmy które w ogóle nie posiadają mózgu czują. taki np ukwiały, nie posiadają w ogóle mózgu a reagują na dotyk.