Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

monika00484

Obiady, desery, owoce dla niemowlaka -podzielcie sie przepisami

Polecane posty

Może któraś z mam ma jakies ciekawe przepisy na dania dla niemowlaka? Ja z obiadami nie mam problemu, gorzej jest z owocami i deserami. Nie mam pomysłów co i jak przygotować

Gość 2xwiecej sms
ale w czym masz problem?? jak podac banana, albo jabłko??

Gość 2xwiecej sms
tak? no to podaj truskawki w kwietniu, albo może czereśnie albo brzoskwinie!! powodzenia.

Gość wariatka jak ich mało....
jagoda369- zawsze najmądrzejsza udaję heh

rozumiem, że twoje dziecko całą zimę je jedynie babnany i jabłka? może jeszcze inne mamy się wypowiedzą. Ja narazię bazuje na owocach ze słoiczków, łącze z kleikiem, kaszką, ryżem, czasami gotuje budyń ale moją mała nie chce go jeśc za bardzo, lub kisiel z soku owocowego. MOże tez jakoś urozmaicacie dietę swoim dzieciom?

jagoda to nie jest akurat zaden problem. Interesują mnie poprostu pomysły innych mam, może komuś innemu też sie przedadza.

Gość wariatka jak ich mało....
monika00484 jle twoje dziecko ma

Gość garownia
Już któryś raz spotykam na tym forum bezsensowne, ignorujące odpowiedzi. Dziewczyna pyta o desery i owoce dla dziecka a tu "miłe" panie na nią. Fora są po to żeby sobie wzajemnie doradzać a nie stroić fochy i taaakie "zaradne" mamusie na zasadzie-wiem ale nie powiem.

szkoda wlasnie, bo sama bede mama i juz przygotowuje sie do bucia nia... wolalabym, by te panie, ktore wiedza wiecej podzielily sie swoja wiedza, a nie..

Gość Mamalesia
1. gotowane/pieczone jabłko 2. jabłko z marchewką 3. banan z melonem 4. marchewka,jabłko, mango-surowe,starte na tarce. 5. papka z melona i jagód 6. kisiel z owocami 7. budyń z mm z owocami 8. owoce (wszystkie dozwolone dla wieku) zmiksowane, plus mm i jest koktajl. tabelę zalecanych produktów i różne przepisy są na osesku.

Gość vrvfcsxaz
up

Gość Milena P
ja kiedy nie mialam pomyslu, to patrzylam, z czego zrobione sa deserki w słoiczkach, fajne sa tam polaczenia smakow, tylko ze wzorowalam sie na tych ekologicznych, np holle - banan z grysikiem, owoce z muesli, owoce lesne i jablko itd. Czasem tez kupowalam gotowe sloiczki, jak wyjezdzalam gdzies albo szlam na dluzszy spacer.

Gość lulu na moscie2
ja podawalam wlasnie desery holle i czasami wzbogacalam sezonowymi owocami. wychodzil bardzo sycacy deserek czasem nawet mogacy byc osobnym duzym posilkiem.

Gość VeraVera
Holle to te ekologiczne produkty tak? Są dobre? Chce ograniczyc cukier w diecie dzieccka, przyzwyczajac do nowych smakow naturalnie słodkich. Ktos próbował Holle i sie przekonał?

Gość gość
Blog rodzice w kuchni też jest fajny. A od biedy możesz podać deser ze słoiczka, moja córka przez pierwszy rok życia jadła tylko słoiki.