Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość Badalista

WYBORY :) jesienne wybory do parlamentu

Polecane posty

PO to jeden wielki, acz smutny żart. Przykro mi, że niektórzy nadal chcą na nich głosować.

Gość co wam zrobiło
PO ?

No NIC NIC NIC nie zrobiło!!!!!!!!!!!!! Obiecali dużo a zrobili Góówno!!!!!!!!!!!!! Co dzień gorzej,drożej a minimalną pensję podnieśli o 16 zł brutto!!! Kpią z ludzi!!

Gość co wam zrobiło
drożej bo zdrożała ropa to wszystko drożeje. obiecywali przed kryzysem. kryzys wszystko zmienił. coś jeszcze?

Gość też młoda
nie wiem jeszcze na pewno, na kogo będę głosować, ale chyba na PiS. i nie dlatego, żeby nie wygrała PO (chociaż tego oczywiście bym nie chciała, bo jeszcze trochę z POmatołkami i ten kraj stoczy się do reszty, a szkoda by było), ale dlatego, że PiS walczy z krętaczami, oszustami i całą bandą złodziei, no oczywiście Donkowi się nie podoba, a jak! :D ale bardzo bym chciała, żeby wygrało PiS, bo są nastawieni na RÓWNOŚĆ, żeby każdemu było dobrze, a nie tak jak teraz - bogatym lepiej, a biednym gorzej. i choć PiS to partia konserwatywna, to wolę konserwatyzm, niż pseudoliberalizm platformy, który mało tego, że nic nie wnosi - to przede wszystkim przynosi straty. Polski nie stać na donkowe doświadczenia, bo on myślał, że... -.-

To ze ponad polowa Polakow żyje w biedzie. Wszystkie reformy,szkolnictwa i zdrowotne to wielkie niewypały. Do kazdej rzeczy zabierają się od dupy strony!! I nie zrzucaj wszystkiego na kryzyz bo we francji jest wyższe bezrobocie niż w Polsce pensje!!!!

A to że w polsce pensje są niższe niz we Francji zasilek dla bezrobotnych! U nas bieda taka że juz ponad polowa Ploakow zyje na granicy ubóstwa. Reforma szkolnictwa i zdrowia to już niewypał!! Zero pomyslu,liżą tylko duupy unii a czlowiek się nie liczy!!!!!!!!!!!!

Gość co wam zrobiło
jak mozna porównywac Polske do Francji ? cały zachód to rozwinięta gospodarka a Polska dopiero zaczyna. dlaczego reformy to niewypały? >>>bardzo bym chciała, żeby wygrało PiS, bo są nastawieni na RÓWNOŚĆ, żeby każdemu było dobrze, a nie tak jak teraz - bogatym lepiej, a biednym gorzej przecież ta równośc, żeby kazdemy było dobrze to komusze hasła. juz to bralismy

Gość pisiakom tylko komuna w głowie
to nie konserwatyzm tylko socjalizm

Gość co wam zrobiło
>>>że PiS walczy z krętaczami, oszustami i całą bandą złodziei, no oczywiście Donkowi się nie podoba, pis walczy z kretaczami a Kaczyńskiego dwa razy skazali za kłamstwa:D

Gość też młoda
heh uważasz, że PO nic nam nie zrobiła? co prawda w ryyj mi nie dali i nóg nie połamali, ale... to co się dzieje w tym kraju... mówi samo za siebie, kolego :o problem leczenia się w tym kraju - próbowałeś? bo o ile do lekarza pierwszego kontaktu dostaniesz się bez problemu (mówię o syt. u mnie w mieście), o tyle do specjalisty już sobie poczekasz. A NIE ZAWSZE MOŻNA CZEKAĆ!!! - okulista - 2,5 miesiąca - ortopeda - prawie miesiąc - ginekolog - 2-3 tygodnie - jeśli mówimy o czymś naprawdę poważnym to albo czekasz na wizytę 3-4 miesiące, albo idziesz prywatnie, żeby już nie czekać, ale po pierwsze - nie każdego na to stać, bo szastanie kwotą 80-120 zł za wizytę to trzeba mieć chyba kopalnię pieniędzy, a po drugie - z każdej strony robią nas w chooja i zabierają masę kasy chociażby na służbę zdrowia, więc z jakiej racji mam jeszcze płacić za dostęp do lekarza, czyli coś, co TEORETYCZNIE gwarantuje mi Konstytucja?? ach no i jeszcze taki uroczy szczegół - jak jesteś u dentysty na kasę chorych (albo nazwę to "państwowo" bo KASA CHORYCH... mam nieco krzywe skojarzenie) to zęba nie zaleczą Ci białą plombą tylko tym pieprzonym szarym amalgamatem :( CZY MAM WYMIENIAĆ DALEJ ? a zaznaczam, że poruszyłam tylko kwestię zdrowotną. i tylko jej część!

Gość walka z kretaczami polegała
na tym, że Ziobro został skazany przez sąd za kłamstw i musiał przepraszac dr G. któremu w zasadzie nic nie udowodniono. podobnie z Lepperem i aferą której nie było pis to same kretactwa własnie

Ale niech kuźwa ludzie zarabiają GODNIE!!!! wiesz co to znaczy? żeby wiedzieli że im starczy na przeżycie od 1 do Tyle.... Niech sku...... jeden z drugim weźmie 1000 zl pensji i pokaże jak z tego przeżyć!! a nie pieprzy jak to jest super!!!!!!!

Gość niestety otwarte granice
i mozność pracy za dobre pieniądze spowodowało że lekarze specjaliści wyjechali. to ma być wina Tuska? :D

Gość co wam zrobiło
>>>Ale niech kuźwa ludzie zarabiają GODNIE!!!! A niby jak ma państwo na to wpłynąc/ ma kazać firmom więcej płacić?

kryzys-a ci PO w ubiegłym tygodniu wzięli sobie po 36 tyś brutto premii! Ich to nie dotyczy?????????????????????????????????????????????????????????????????

Gość co wam zrobiło
mam wrażenie że wam marzy się komuna. mam być równo, kazdemu ma byc dobrze tak samo bogatym i biednym pensje ma regulowac państwo czy wyscie poszaleli?

Gość co wam zrobiło
pewnie ich dotyczy. pisowcy też sobie brali premie. to skaza każdej władzy

Gość też młoda
komusze? ale pomyśl sobie (nie piszę przypomnij, bo ani mnie wtedy nie było, ani może i Ty tego nie pamiętasz), O ILE LEPIEJ ŻYŁO SIĘ WTEDY LUDZIOM. każdy Ci to powie. dla mnie minusem komuny w Pl było prawie zupełne podporządkowanie Rosji, brak wolności słowa, zsyłki za odmienne poglądy etc. no i pewien zastój gospodarki, ale jeśli chodzi o jakość życia - bez porównania. ciekawy jest tu fakt, że niby tylu rzeczy nie było. że to i owo trzeba było odstać w kolejce. ale jakoś ludzie z głodu nie umierali a i potrafili się bawić, najeść itd. a teraz? albo rybki, albo akwarium. wszystko jest, ale kasy nie ma. więc nie wiem co gorsze, daj spokój

Gość co wam zrobiło
no to jest usatlona minimalna stawka większej nie mozna bo firmy zaczną się zamykac. chcesz zwiększyć bezrobocie?

Gość co wam zrobiło
też młoda... przepraszam ale nie masz pojęcia o tym co było za komuny

Gość co wam zrobiło
ludziom żyło sie o wiele gorzej niż teraz.

Nie? Pewno masz pelno w dupie i cieszy Cię przepaść między bogatymi a biednymi???? Nie ma być rowno według PO mają być bogaci i robole zdychający z głodu!! Za malo by przeżyć za dużo by zdechnąć!!!

Gość uwaga uwaga uwagaa
na topik wpierdolil sie Shatyn-idiota:D

Gość co wam zrobiło
nie cieszy mnie przepaść. ale kapitalizm ma to do siebie że sa bogaci i biedni. jak gospodarka będzie na poziomie Niemiec czy Francji to biedni będa mieli duzo lepiej. ale na to trzeba lat.

Gość co wam zrobiło
nie żyłes w PRL bo nie pisałbyś takuch głupot

Gość co wam zrobiło
a zreszta. co było lepiej. tak konkretnie?