Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość Badalista

WYBORY :) jesienne wybory do parlamentu

Polecane posty

Gość shatyn teraz ostro googluje
"PO PO PO PO POker fejs" :D 10/10

Gość PO PO PO PO POker fejs
chociaż trudno to nazwać dyskusją bo do niego nic nie dociera :P

Gość też młoda
a czy ktoś jeszcze pamięta, że ostatnie wybory prezydenckie to był jeden wielki przekręt? pomijając już niezgodność w liczbie kart do głosowania w holandii belgii czy gdzieś tam (nie pamiętam dokładnie), oczywiście nie twierdzę, że to nieważne, ale zmierzam do czego innego- Kaczyński i kilku innych kandydatów sugerowali, żeby poczekać z wyborami do jesieni (czyli do tradycyjnej pory wyborów) ze względu na powódź (ale co tam-woda ma to do siebie, że spływa, jak wszyscy dobrze pamiętamy), PO oczywiście nieeee. a że komoruski pełnił wówczas funkcję prezydenta to on decydował, kiedy się one odbędą. no i wielu ludzi nie mogło zagłosować, gdyż powódź wszystko im zabrała, a bez dowodu osobistego karty do głosowania się nie dostanie. powódź dotyczyła głównie terenów wiejskich, a tam Kaczyński miał wyższe poparcie niż bronek. ponadto nie było komisji na wielu terenach, przez co powodzianie musieliby docierać do miejsc oddalonych o kilka km, żeby zagłosować, nieubrani, brudni, zmartwieni, w niedzielę... więc logiczne było, że kolejna grupa nie przybędzie. i tak oto nieco ponad 1/4 narodu wybrała nam PrezydĘta, no normalnie pusty śmiech mnie ogarnia...

Gość też młoda
i jeszcze wspomnę o pięknym fakcie - kandydat na prezydenta Bogusław Ziętek wydał na kampanię prezydencką jedynie 2000 zł... aż miło posłuchać czegoś takiego, ale jakie miał szanse, skoro w mediach tylko bronkopierdolenie? :o

"Niech sobie ten przypis przeczyta elita, że każda śmietanka na deser jest bita. Stanisław Jerzy Lec " I tym miłym akcentem pragnę udekorować dzisiejszą dyskusję. :classic_cool:

Gość też młoda
jego argument - lepiej wydać pieniądze na pomoc powodzianom

Gość drrrgh
na Palikota :>

Gość też młoda
tak dyktatore - to optymistyczne i pocieszające :) tylko kiedy to nastąpi? ich uczta chyba trwa zbyt długo, ileż można czekać na ów deser :P @ ten od miodu - też myślę, że by wygrał :) ba, ja to wiem. kurde wtedy przydałby się bojkot... POpaprańcom nie pasowały rządy PiSu to zarządzili drugie wybory parlamentarne, oczywiście wcześniej mącąc ciemnej masie w głowach i ci poszli głosować na PO, a tu takie kantowanie i nikt z tym nic... no tak, ale jak Jaro coś się odezwie to od razu rzucają w niego mięsem, szkoda gadać :o Shatym poszedł zrobić sobie lewatywkę, bo zatkało go czy co? :)

Gość nie jestem w temacie ale siema
Mama kazała mu iść spać... Wiecie, te testy gimnazjalne są podobno strasznie wyczerpujące. :) 🖐️

Gość mgr inż.
przecież szatyn ma ponad 5 dych :P

Gość na kafe wszystkie
komuch maja ponad 5 dych oprócz mastera111

Gość najwieksze komuchy kafe
shatyn, ptasiek, bmblondyn to same stare dziady po 50tce

Gość najwieksze komuchy kafe
prawdopodobnie byli milicjanci albo donosiciele do Sb

Gość też młoda
Szatyn - jak na PełOwca przystało - w celu nienagannego udawania patrioty - poszedł wnikliwie czytać tekst Hymnu :) jeszcze PO nie zginęła, PÓKI my szczujemy, co pisowska władza wskrzesi dumnie sprzedajemy...

Gość nie jestem w temacie ale siema
"Szatyn - jak na PełOwca przystało - w celu nienagannego udawania patrioty - poszedł wnikliwie czytać tekst Hymnu jeszcze PO nie zginęła, PÓKI my szczujemy, co pisowska władza wskrzesi dumnie sprzedajemy..." No już bez przesady, tez go nie lubię, ale tekst wybitnie słaby. :-O

Gość też młoda
to idź spać czapko, skoro już pora. no i niech będzie słaby, jakiś problem? wyluzuj

Gość lepiej byc moherem
niż tuska frajerem

Gość też młoda
Zgadzam się :) a znam i tych, i tych..

Gość polska dziki kraj
A ja dalej siedzę otoczony tą samą ciszą A co ci rządzący chcą przysiąc znów? Ci rządzeni co chcą usłyszą znów Niech się kiszą niech małpują jak małpiszon Niech przeliczą swój kolejny tysiąc A ja otoczony ciszą dziś cisza moją niszą Ona nie czeka aż marzenia się ziszczą Na nic nie liczę tylko siedzę i milczę A wokół mnie ludzkie spojrzenia wilcze

""22.Asystent Komorowskiego Roman Kuźniar publicznie deklaruje że Katyń nie był ludobójstwem" ale który Katyń>" Wg prawa międzynarodowego nie był. no napierdalanie do 20 tys ludzi bez procesu w tyl glowy i chowanie ich w wielkich dolach to nie bylo ludobojstwo nie skadrze!!

Gość bfdngdndnz
ja pierdolę nóż się w kieszeni otwiera czytając takie coś... :O

Gość alsamourr
Wielbiciel 70B- popieram. Tłumaczenie podwyższania podatków kryzysem jest przejawem skrajnej niewiedzy o ekonomii (patrz:shatyn)-kryzys jest zjawiskiem jakie postępowało od 2006 roku-to po pierwsze.Po drugie kryzys jest zjawiskiem związanym z wolnym rynkiem,spekulacjami etc.,toteż nie można go definiować jako zjawiska makroekonomicznego jakie wiąże się z domeną finansów publicznych-ochrona podmiotów(prywatnych)jakie działają na rynku może właśnie nastąpić poprzez obniżenie podatków czego spodziewanymi efektami są takie a jakich napisał Wielbiciel70B. Stoi to w poważnym konflikcie z ideą "łatania dziury budżetowej" w jakiej powiększeniu niechlubną zasługę ma obecny rząd jaki wybrał najprostszy środek jej "załatania"czyli podniesienie podatków....uderzenie po kieszeni płatników a TŁUMACZENIE TEGO KRYZYSEM JEST BO PROSTU GŁUPOTĄ......i na taką tu powołuje się shatyn. Wracając więc do wcześniejszej wymiany zdań to Wielbiciel70B ma absolutną rację!!!! [cytat poniżej] 20:54 [zgłoś do usunięcia] wielbiciel 70B 20:39 Shatyn O niepodnoszeniu podatków Tusk mówił przed kryzysem. Kryzys wszystko zmienił...." Tylko potwierdzasz, że jesteś idiotą i ignorantem, tak samo jak twój guru Tusk. Gdybyś znał chociaż podstawy ekonomii, wiedziałbyś palancie skończony, że w czasie kryzysu tym bardziej celowe jest OBNIŻENIE podatków. Obniżenie podatków powoduje ożywienie gospodarki, zwiększenie popytu i wpływów do budżetu. Robi się tak wszędzie na świecie, a w 2008 r. zrobiła tak między innymi Wlk. Brytania, obniżając VAT z 17,5 % na 15 %, co zmniejszyło skutki "kryzysu". a u nas jak zwykle, wszystko na odwrót Racja!!!

Gość też młoda
dobrze, że temat jednak nie upadł :)

Gość też młoda
Chociażby po tym forum widać, że plagą naszego narodu nie są ślepo zapatrzeni w PO (bo jednak nie ma ich aż tak dużo:) ), ale ci, którzy nie idą głosować, "bo nie ma na kogo" :o

Gość nieco starsza
wielbicielu zniszczyles POsranca w pieknym stylu,do tej pory slowem sie nie odezwal hle hle:D

Gość wkurza mnie teb
posraniec :O

Gość gesgsgh
podbijam bo dobry temat