Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość żanetkaleta

JAK WAM idzie pisanie PRACY MGR ?

Polecane posty

Gość żanetkaleta

Ja chciałabym się obronić w lipcu, a nie napisałam ani strony! :( Mama materiały, plan i bibliografię, ale nie mogę się zabrać za pisanie :(

Gość mgr inż.
ja pisałem 2 lata temu i normalnie moja praca to taka żenada że szkoda gadać :O 4 dostałem ale ta praca jest marna i normalnie wstydze sie jej :O

Gość żanetkaleta
a ile Ci zajęło pisanie pracy? Ja mam zamiar "wziąźc" się w sobotę, potem może ze 2 wieczory w przyszłym tygodniu i majowy weekend. Napiszę choć jeden rozdział, jak myślisz? Nie mam czasu, ani natchnienia, w ogóle nie wiem jak to pisać:( niestety, studia nauczyły mnie kucia na egzaminy, a nie twórczej pracy, NIGDY, ANI RAZU nie pisałam na studiach nawet referatu. I teraz ciezko mi nagle napisać nawet te minimum 60 stron. Porażka :O

Gość mgr inż.
prace pisałem ok 3miesięcy ale trudno to nawet pisaniem nazwać było ctrl C ctrl V inżyniera będe miał :O

Gość bon tonn
a ja napisalam swoja prace mgr w dwa tygodnie, dostalam za nia piatke i byla tez opublikowana w czasopismie naukowym, takze, nie ilsoc wlozonego czasu sie liczy, a jego jakosc :D

Gość a ja się bronię w czerwcu
i póki co mam 1,5 strony:D loozik;)

Gość żanetkaleta
rozumiem...czuję że ze mną będzie podobnie niestety :O Ale proszę powiedz mi ile czasu poświeciłeś tej pracy? 3 miesiace - ale miałeś całe 3 wolne, czy pracowałeś przez ten czas, miałeś jakieś zajecia? Czy tylko pisałeś pracę? Bo ja pracuję na pełen etat, oprócz tego organizuję własne wesele i w wolnych chwilach po prostu odpoczywam, zamiast pisać. Zaczynam się bać, że nie napiszę tej pracy przez półtora miesiąca :O do końca maja powinnam ją oddać.....

A promotor? Chora jestem, jak dostaję ctrl+c ctrl+v, może się to przykro dla magistranta skończyć.

Pisanie , jak wiesz, co chcesz napisać i masz dobrze zebrany materiał, idzie szybko. Powodzenia, nie ściągaj z Internetu, to bez sensu....

Gość bon tonn
no wlasie, teraz kazda prace sprawdzaja antyplagiatem

ja muszę co semestr 120 stron oddawać i to po neimiecku:/ ciężko ejst bo natchnienia nie mam, w ogłóle nie potrafię do tego zasiąść. na zaocznych jestem język zapominam, masakra,

Gość a ja się bronię w czerwcu
kurde, posramy się z tą magisterką:D dla mnie pisanie licencjatu to był horror bo promotor narzucił mi beznadziejny temat i nie mogłam przez to przebrnąć:O teraz mam fajny temat, ale brakuje natchnienia:(

Gość jeju mi praca lic
spedza sen z powiek. jak narazie mam wybrany tylko temat :( nie mam pojecia jak ja to zrobie 😭 niech mi ktos powie. jesli moj pierwszy rodział to ma byc historia pewnej instytucji, to pisze go centralnie z książek jedynie z przypisami?

Gość mgr inż.
miałem wolne bo tak wyszło że broniłem się w grudniu a prace pisałem wrzesień październik i troche listopad a to co pisze Anouk to prawda jak więsz o czymchcesz pisać to pisanie będzie szło szybko i powinnaś się wyrobić w te półtora miesiąca.

Teraz jest ostatni dzwonek na to by przysiąść i napisać pracę, jeśli chcecie bronić się w czerwcu.

Gość nie łamcie siee
JA w zeszłym roku, mając potrzebne materiały i koncepcję pracy w głowie, napisałam pracę w 5 dni. Siedziałam po 18 godzin dziennie, ale ponad 100 stron uydało mi się spłodzić w tym czasie ;) Także wyluzujcie :)

Gość bon tonn
nie bojcie sie studenciaki:) praca mgr to tak naprawde nic trudnego, poprzepisywac slowami troche materialow, ew. poobliczac jakies dane i heja smieszni jestescie z tym panikarstwem, dwa miesiace do konca semestru a wy juz pelno w gaciach macie :)

Gość .nie martw się.
jak weźmiesz się wieczorami do pisania to powinnaś zdarzyć, ja się broniłam w tamtym roku, z pacy dostałam 5 a i studia ukończyłam z wyróżnieniem - tylko że ja studiowałam dziennie i nie pracowałam. Jeśli chodzi o teks to poszło szybko - najwięcej czasu zajęło mi sprawdzanie graficznej strony pracy (kropki, przecinki, automatyczny spis itd.) ale u nas się tego bardzo czepiali. Jak masz 3 m-ce to zdążysz spokojnie - głowa do góry :)

Wnioski, porównania i dobrze udokumentowane źródła. Mnie tylko zastanawia, jak można być na V roku i nie napisać żadnej pracy zaliczeniowej.... szooook:(

Gość nhfnfn
ja mam już prawie skończoną, jeszcze tylko nanieść poprawki i będzie można oprawiać

Gość jeju mi praca lic
ja chce sie bronic we wrzesniu

Gość jeju mi praca lic
Anouk to jak jest z tą historią, moge po prostu przepisać z książek? bo przecież historii instytucji se nie wymyśle

Przypisy!!!!!!! Nie zapominaj cudzysłowów...mnie to wkurza, gdy ich brak;) Bazuj na źródłach, ale pisz po swojemu.

Gość sdksjskd
a macie tam NARRACJE? bo ja pisze cos z ksiazki i przypis i zaś z ksiazki i zaś przypis itd (teoria)

Gość mgr inż.
ja od razu wqiedziałem że w czerwcu nie będe się bronił a konspekt swojej pracy i tematy rozdziałów do potwierdzenia przez promotora przyniosłem mu na dwa dni przed końcem czerwca :P

Gość jeju mi praca lic
no ale wlasnie chodzi mi o to czy moge cały rozdział walnąć z książki i dać przypis. nie chce zmieniać tekstu żeby był moimi słowami jeśli chodzi o historię

Współpraca z promotorem to klucz. Wiem, że wielu jest nieodpowiedzialnych, ale zawsze można ich zmienić;)

Ja bym tak nie zrobiła. Zbyt długie cytaty też traktowane są jako plagiat, szczególnie poza Polską....