Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

MałaBlondynka

Kogel-mogel

Polecane posty

Gość IMO13734
Plum - Ty nie herbatke popijaj, tylko wprawiaj się w męskim stylu pisania! :P

To chyba grzanki francuskie są (chleb maczany w jajku i na patelnie), ja do jajka dodaje vegetę i czosnek (kocham go). Niektórzy z samą robią solą i pieprzem, a inni na słodko (ale tego sobie nie wyobrażam) Kurczę, jeszcze bym coś zjadła:)

A no właśnie to ja też takie robię ale bez czosnku.. inne to robię tak, że wycinam w kromce chleba np kieliszkiem ale takim większym dziurkę mniej więcej po środku, podsmażam z obu stron żeby się takie grzanki twarde zrobiły ale nie za ciemne i smaruje czosnkiem, później wrzucam znowu na patelnie i w dziurkę wbijam jajko. Jak się zetnie obracam tak żeby z obu stron się ścięło ale nie zrobiło żółtko całkiem.. Pychotka :) Te kółeczka z dziurki też obsmażam i sobie maczam w tym żółtku... qrwa idę zrobić zaraz :D Ale się głodna zrobiłam

A jeszcze te francuskie co pisałaś to robię tak że smażę dwie kromki na raz ale z jednej strony, wrzucam pomiędzy obsmażone strony ser żółty i obsmażam dalej taką kanapkę :) Też pychotka :)

Właśnie nacierane czosnkiem też lubię A z serem, pieczarkami, szyneczką to pyszności na patelni z masełkiem Albo takie w tosterze zamykanym, i jeszcze z pomidorkiem Na patelni jak dużo daje dodatków to estetykę ciężko mi zachować, ale mi to nie przeszkadza:) I tak jestem takim łakomczuchem, że podczas smażenia następnych zjadam poprzednie:D Głodna jeszcze jestem, może zrobię paste jajeczną że szczypiorkiem (coś mnie na jajka wzięło)

Ej weź mi już tak nie pisz :O Nie mam w domu ani pieczarek, ani np papryki... a tak mi się teraz jakieś smakołyki chce robić :(

Ja już zjadłam 3 kromeczki, wypiłam szklankę mleka... zaraz będę miała następne 3 :) Hmmm zapije to smażone później piwkiem to już w ogóle luksus na noc :D

Ja już po kąpieli :) Kurde piątek czy nie piątek tu i tak mało kto normalny siedzi to nawet dzisiaj powinien być ;) Tak jak my hehe

no to co tam macie za ploty nowe. Ja się wczoraj dowiedziałam,że kumpela będzie miała bliźniaki i pare godzin później druga znajoma zadzwoniła,że poroniła. Eh... co za życie.

Uuuu kiepsko, u mnie jakiś czas temu znajoma znajomej miała mieć trojaczki ( pierwsza wizyta) druga wizyta już tylko bliźniaki, pod koniec okazało się że jedno dziecko zmarło i wywoływali poród niestety to co przeżyło zmarło w dwie godziny po porodzie ;(

Już umyta:) Wiesz, każdy siedzi i czyta, ale udaje, że go nie ma, jutro będą o wspaniałym wieczorze wpisy:D A propos dzieci, nie wychowujcie synów (jak mieć będziecie/macie) na skretyniałych maminsynków dla których dokładne spłukanie wanny ze swoich kłaków, wykracza poza ich zdolności manualne