Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość smutna_slipknotka

Moja twarz to masakra. :(

Polecane posty

Gość smutna_slipknotka

Witam, mam taki oto problem, że mam niedoskonałości na mojej twarzy. Mam 16 lat i wiem, że to normalne, ale wolałabym już tego nie mieć. Codziennie myję twarz żelem, dużo niedoskonałości przykrywa grzywka, więc jakoś się ratuję (kiedy jestem w domu staram się podpinać ja do góry, żeby czoło "odpoczęło"). Do tego mam wągry, ale nie aż takie widoczne. W domu używam korektora (tylko w domu dlatego, że ma ciemny odcień, a nie ma w nich dużego wyboru i odznacza się). Martwi mnie jeszcze to, że mój koloryt skóry nie jest równomierny. :( Starałam się maskować to wszystko pudrem antybakteryjnym, ale niestety podkreślał moje suche miejsca na twarzy, a i tak nie dawał zadowalającego efektu. Proszę o rady.

Gość zfbadfhn
idź do kosmetyczki ew dermatolog

Gość wesoła_pearljamka
idź do kosmetyczki na oczyszczanie twarzy i zainwestuj w dobre kremy. na trądzik jest dużo leków.

Gość jestem kobieta ;(
to na ciebie krostek wolają?

ja też miałam z tym problem nie używaj tych żeli antybakteryjnych i innych one nie pomagają kup sobie żel do mycia twarzy wrażliwej i krem z filtrem najlepiej 30 i się nie opalaj bo to pogarsza stan skóry

Puder w kamieniu nakłada się tylko na fluid, bo sam to właśnie wysusza skórę. Możesz tabletki z bratkiem łykac albo pić herbatke Nie używaj zbyt wielu kosmetyków. możesz spróbować brevoxyl z apteki, ale to ostrożnie przetestować musisz Bazy silikonowe wygładzają skórę, je się pod makijaż stosuje, ale możesz bez Nie wiem po co korektor po domu Ta grzywka też trochę przeszkadzać może

Gość smutna_slipknotka
Byłam w kosmetyczki i dermatologa. Kosmetyczka usunęła mi wypryski tylko (dałam 60zł chyba), a za jakiś czas znowu je miałam. I proszę o konkrety, już tyle rzeczy wypróbowałam i wszystko to gówno. :( Leki od dermatologa też.

Gość smutna_slipknotka
Używałam właśnie pudru w kremie (wiem dziwne, to jakieś 2w1),a i tak wysuszał mi twarz.

Gość wesoła_pearljamka
na trądzik stosuj olejek z drzewka herbacianego, co dzień. w pierwszych 2-3 tygodniach może cię bardziej wywalić, ale nie przestawaj stosować, bo później skóra się oczyszcza i leczy.

Gość wesoła_pearljamka
nie stosuj pudru a podkład ale koniecznie nawilżający, AA ma w swojej ofercie nawilżające.

Gość wesoła_pearljamka
żele do twarzy typu garnier czysta skóra czy clean&clear to do kosza wypierdol od razu, bo to gówno które niszczy skórę. kup sobie jak jenni ci napisała, coś delikatnego dla cery wrażliwej

Gość smutna_slipknotka
Nie wiem po co korektor po domu Bo to korektor przeciwbakteryjny i zauważyłam, że pomaga :P

Gość wesoła_pearljamka
ten żel byłby całkiem w pyte

Gość Bo rachunków za kafe nie płaci
Grunt to nawilżanie cery. Kup sobie dobry lekki nawilżacz. Na suchej skórze szybciej powstają wypryski.

Gość porketevas
jeniffer co za glupoty gadasz, slonce wysusza syfy :O :O

Gość wesoła_pearljamka
do postu wyżej dodam, że większość przeciwtrądzikowych żeli wysusza, więc skóra sucha ma problem. maść cynkowa wysusza, nie polecam do pryszczy, jak już to nagietkową, ale tea tree oil najlepszy chyba.

Gość wesoła_pearljamka
"porketevas jeniffer co za glupoty gadasz, slonce wysusza syfy" to mit.

Gość kupa jeża
nie słuchaj tej wiary co Ci radzi isc kupic sobie jakis zelik do mycia twarzy ;/... to są pewnie laski ktorym wyskocza dwa male pryszczyki przed okresem..... a tak naprawde to gowno pomaga... tak samo te suplementy z apteki, czy wizyty u kosmetyczki... wiem co mowie, walczylam z tym gownem jakies siedem lat i.... w koncu sie tego pozbylam NA DOBRE!!!!! :))))))))) idz do dobrego dermatologa ale PRYWATNIE!!!! (jak Ci naprawde zależy to nie żaluj tych siedmiu dyszek...) i zapytaj go o IZOTRETYNOINĘ... niestety lek jest trochę drogi ale jako jedyny pomaga na takie powazne dolegliwosci z twarzą... sam dermatolog mi powiedzial ze te wszystkie bzdety reklamowane w tv to gówno dają... SPRÓBUJ!!!!

Gość jennifer dobrze pisze
słonce tylko początkowo dział dobrze na syfy, przestan się opalać to zobaczysz co będziesz miala na twarzy 🖐️

Gość patutka
NIE IDŹ NA ŻADNE OCZYSZCZANIE MANUALNE TWARZY DO KOSMETYCZKI!!!!! tylko pseudokosmetyczki stosują te zabiegi, które w efekcie tylko pogarszają stan skóry :o

Dlatego piszę tylko punktowo na pojedyncze czerwone. Bo tak to za bardzo wysusza. O żywienie też zadbaj. Z kremów to naprawdę tę Nivee polecam, wiele przetestowałam i albo wysuszał albo natłuszczał. Ale to wiadomo u każdego co innego będzie dobrze działało.

Gość wesoła_pearljamka
kupa jeża izotrytenoina to jest kolejny specyfik nabijający kabzę firmom farmaceutycznym, jest całe mnóstwo naturalnych metod na trądzik (o ile jest on chorobą skóry a nie efektem zaburzeń np hormonalnych), typu olejek z drzewka herb, lawenda itp, glinki, nie glinki i tak dalej. a uwierz mi, że z trądzikiem walczyłam kilka lat i wiem, że za pierwszym razem po przeleczeniu się go pozbyłam ale później nabawiłam się kosmetycznego trądziku. bardzo czesto przyczyną tradziku są wlasnie gówniane kosmetyki. a sam fakt brania jakiegoś gówna obciążającego wątrobę nie spowoduje że skóra przestanie być mniej wrażliwa. nie polecam izotryteoiny, jest bardzo droga a zaraz po zakończeniu kuracji wracają ci syfy ze zdwojoną siłą

Gość smutna_slipknotka
Z nivei są jakieś kremy dla skóry tłustej, bądź mieszanej?

Po pierwsze dieta. Pij dużo wody, jedz owoce i warzywa. 1-2 razy w tygodniu zrób sobie pilling (najprostszy a zarazem bardzo skuteczny to pilling cukrowy- mokrą twarz masujesz cukrem, który potem zmywasz). Wągry możesz przecierać mlekiem (co je trochę wybiela). Na noc porządne nawilżanie- wystarczy krem dla niemowląt (typu Ziajka lub Bambino). Zainwestuj w dobry podkład nawilżający i korektor mineralny, dostosowany do twojego koloru skóry (po co ci ten ciemniejszy korektor w domu?) :)

Gość wesoła_pearljamka
są. ale raczej bym szukała wśród kosmetyków typu dr. scheller, synesis, alterra, natura officinalis itp, ew, nivea z serii natural. mają całą gamę.

Na pewno powinnaś pójść z tym problemem do dermatologa, bo taki nieleczony trądzik czy pryszcze mogą pozostawić blizny, których nie pozbędziesz się tak łatwo, a nawet wcale. Na początek zacznij od przeczytania tego artykułu. To takie małe kompendium wiedzy na temat jak walczyć z niedoskonałościami skóry. Znajdziesz tam na pewno metodę odpowiednią dla Ciebie http://kobieceprawdy.pl/article_uni/uroda/pryszcz_z_glowy.html

Gość wesoła_pearljamka
"Na noc porządne nawilżanie- wystarczy krem dla niemowląt (typu Ziajka lub Bambino). " kremy tego typu bardzo często a w zasadzie z reguły zawirają parafinę płynną która nasila problem 🖐️