Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość smutna_slipknotka

Moja twarz to masakra. :(

Polecane posty

Gość polecam Ci Visaxinum
tylko trzeba brac reguralnie

Gość dffdsfsd
AUTORKO, polecam wizyte u gina i leki anty... z tym ze jesli masz te 16 lat to wątpie czy lekarz ci przepisze.

Gość kupa jeża
wwesoła a brałaś że wiesz?? jakoś tak się składa że jestem dwa lata po kuracji, od tego czasu nie miałam ŻADNEGO syfa, lekarz przed leczeniem i po leczeniu wysłal mnie na badania krwi.... nie było żadnych komplikacji... a moj trądzik nie był spowodowany zaburzeniami horm.. (tez próbowałam pod tym kątem), sama w sumie nie wiem czym... ważne ze juz go nie mam :) jedyny problem to to, że autorka może być troszke za młod na takie leczenie...

Gość tez mialam ten problem.......
Ja mialam tardzik przez ponad 10 lat, nie bylo sily sie tego cholerstwa pozbyc, najdrozsze kosmetyki, zabiagi, leki... Dopiero tabletki antykoncepcyjne Diane 35 zapisane przez ginekologami pomogly i wreszcie mam ladna, gladka buzie :)

Gość wesoła_pearljamka
peelingi ziarniste są wysoce niepolecane przy mocno zaognionych zmianach, nie róbcie dziewczynie wody z mózgu :O

Gość smutna_slipknotka
red_alice - chodze do dermatologa regularnie

no to właśnie ginekolog może Ci pomóc, bo zbada poziom hormonów i hormony Ci zapisze odpowiednie

Gość wesoła_pearljamka
kupa jeża znam sporo osób które tylko wywaliły kasę w błoto a nic nie pomogło, albo pomogło tylko w trakcie brania a później już wracało. ja sama nie brałam bo gdy miałam taki problem to mnie na to nie było stać. to cholernie droga kuracja i bardzo ingerująca w organizm, jest obarczona dużym ryzykiem, więc najpierw sugerowałabym wypróbowanie innych metod, może nie trzeba będzie tak radykalnie działać, dlatego odradzam. a walczyłam z trądzikiem bardzo długo. zresztą jestem alergikiem i wypryski są jednym z objawów u mnie i tego mi żadne leki nie wyleczą, więc do tej pory czasem mam z tym problem, dlatego mam już opracowane swoje metody, które są bardzo skuteczne (niestety, przy alergii nie da się tyemu łatwo zapobiegać :()

Tak mówiłam o serii natural A porozwalajcie sobie wszystko wątrobę, metabolizm, hormony. To powinna być ostateczność, gdy delikatne metody nic nie dadzą. A dieta jest bardzo ważna i liczy się regularność Btw, moja ciotka cuda nie widy drogie leki, drogie kremy itp a dopiero po porodzie jej przeszło częściowo, więc też nie zawsze da się wszystko wyleczyć

Przeczytaj sobie ten artykuł, bo właśnie często tak bywa, że jak dermatolog lekami i maściami nie daje rady z trądzikiem, to może warto z hormonami powalczyć. Zazwyczaj cera poprawia się już po pierwszym opakowaniu tabletek

Gość n me,wfnwfl
to co to za dermatolog????????? ja mialam tradzik maly ale mialam, dostalam masc duac tylko na recepte od dermatolog koszt okolo 40 zł raz dziennie wieczorem przed snem, i rano zel physiozel i krem tez z tej serii krem to 33 zł a zel jakos 25 zl tylko musisz szukac w aptekach gdzie taniej bo rozne ceny sa, ja to stosuje i nie mam zadnej krosty doslowanie czysta piekna cera

Gość smutna_slipknotka
Litości ludzie, nie chcę iść do ginekologa. Z resztą musiałabym iść z mamą, jeszcze mnie będzie o coś podejrzewać. : ( Proszę tylko, żebyście polecili mi dobry krem nawilżający, bo się nie orientuje.

Gość wesoła_pearljamka
przyczyn trądziku jest kilka, podstawowe dwie to hormony i zaburzenia czynnościowe skóry, to są najczęstsze. często, tak jak było u mnie, występuje trądzik kosmetyczny, lub alergiczny (w sumie kosmetyczny to prawie jak alergiczny, przy wrażliwszej skórze tak jest)

Gość wesoła_pearljamka
z tych prostszych jest seria AA, one nie są drogie, a jak masz więcej kasy to bardzo polecam dr scheller

Gość wesoła_pearljamka
ja przestałam wierzyć w te apteczne po przeczytaniu większości składów :D iwostin, zwykły nawilżający, jest dość przyzwoity, jeśli mowa o aptecznych.

Gość smutna_slipknotka
Dostałam jakiś davercin i inny płyn robiony, więc nie znam nazwy.

a ginekologa nie masz się co obawiać, bo jak w tym wieku pójdziesz do niego z trądzikiem to wcale nie musi Cię badać ginekologicznie, no a z mamą może być różnie...

Gość wesoła_pearljamka
natura officinalis też mają dobre kosmetyki, o ile masz kasę. nastolatki które same nie zarabiają to wiem, że bardziej muszą się ograniczyć :P

Gość wesoła_pearljamka
też miałam davercin :O masakra :O miałam takie leki po których moja twarz była jak poparzona zanim zaczęła się oczyszczać :O

Gość kupa jeża
ale dziewcze też pisze ze juz próbowała mnóstwa rzeczy!!!! ten lek jest w 95% skuteczny.. (miejmy nadzieję, że autorka nie jest w tych 5%) sama dostałam kontakt do mojego dermat. od koleżanki KOSMETYCZKI, która miała kiedyś taką masakrę na twarzy że szok... niestety nie każdy dermatolog to przepisuje... bo są ograniczeni :)

Gość wesoła_pearljamka
a zamiast toników to weź sobie zainwestuj w hydrolat pomarańczowy i oczarowy, one pomagają matowić, pomagają zwęzić pory, wspomagają leczenie trądziku

Gość smutna_slipknotka
A co sądzicie jeszcze o bratku w tabletkach? Podobno na początku jest wysyp, ale działa.

Gość wesoła_pearljamka
pisząc mnóstwo może miała na myśli ze 3 maście, a czy próbowała olejku z drzewka herbacianego? też ma mocno udowodnione bardzo skuteczne działanie a jest duuuuużo tańszy. więc może niech spróbuje coś co jest dużo tańsze a także bardzo skuteczne w prawie 100%

Gość wesoła_pearljamka
smutna_slipknotka jeśli zaburzenia czynnościowe skóry wynikają z niedoborów, to BYĆ MOŻE pomoże, ale raczej bym stosowała coś takiego jako uzupełnienie, a nie jako leczenie podstawowe. w ogóle dieta, uzupełnianie witamin, minerałów. tradzik bywa powodem niedoborów cynku bądź wapnia, to też weź pod uwagę.

Gość smutna_slipknotka
Używałam już punktowego żelu na wypryski z drzewa herbacianego.

Gość wesoła_pearljamka
to znacyz powodem tradziku :O matko, ale zamieszałam.

Gość wesoła_pearljamka
żelu , a czystego olejku używałaś? to trzeba stosować co dzień, najpierw może cię wywalić, tak ze 2-3 tyg, a później się oczyszcza. ale to ma być czyste, a nie w żelu

Gość smutna_slipknotka
Moje odżywianie może być problemem, bo nie prowadzę zbyt zdrowego trybu życia, jeśli chodzi o żywienie. :(