Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość smutna_slipknotka

Moja twarz to masakra. :(

Polecane posty

Gość kupa jeża
no pewnie, niech próbuje tańszych rzeczy które jej nie pomogą na końcu wyjdzie na to, że więcej wyda w sumie na te tańsze specyfiki, niżby od razu zrobila sobie kurację izo... tak jak było w moim przypadku... :( peelingi chemiczne, kawitacyjne, kwasy, maści takie, maści srakie, pasty cynkowe, herbatki, pokrzywa, czy tabletki typu visaxinum.... bez kitu na te shity wydałam więcej niż w smie na izotretynoinę, (włącznie z badaniami krwi i wizytami u lekarza)..

Gość czarodziejka z ksiezyca !
a moim zdaniem duzo zalezy od diety .jesli pytasz o rady to radze zrezygnowac z napojow babelkowych,jesli takie pijesz, kawy , herbaty (oprocz zielonej). picie wody mineralnej oczyszcza skore z toksyn. u mnie dziala taka terapia oczyszczajaca.

Gość tatia
kup sobie olej tamanu albo olej arganowy, albo oba i hydrolat z oczaru wirginijskiego

Gość kupa jeża
z lżejszych tanszych rzeczy (bo widze ze autorka głównie na to jest nastawiona), to pomaga troszeczke jedynie sok z aloesu... ;/ ale bulwy i wągry są dalej (przynajmniej u mnie tak było), znikają tylko biale przyszczyki... i pozatym jest okropny w samku .... bleeeeeeeeeeeeeeeeeee

Gość n me,wfnwfl
mowie ci kup sobie to ci ci napisalam i nie uzywaj zadnych peelingow zadnych nivea od krost !! bo po tym sie robia wlasnie krosty tak mi dermatolog powiedziala i to prawda sama to na sobie zauwazylam, a to co ci napisalam to jest wlasnie do skory tradzikowej wrazliwej i suchej

Gość wesoła_pearljamka
skrzyp polny + pokrzywa, zielona herbata liściasta... hydrolaty z oczaru i pomarańczy, tea tree oil. ja na izo nigdy bym się nie zdecydowała, boję się brać takich leków :( a dieta jest ważna, jak ktoś mów że nie, to jest głupi, jesteś tym co jesz, jak jesz gówno to ci gówno na twarzy będzie wyskakiwało. niektórym się wydaje że dieta nie ma znaczenia, ale lepiej unikać tłustych rzeczy, mięs tłustych, słodyczy, ostrych rzeczy.

Gość wesoła_pearljamka
nie nie, trzeba czysty olejek. kosztuje mniej niż 10 zł, ja nie wiem, to chyba nie za dużo?

Gość wesoła_pearljamka
stosuj też glinki do twarzy żeby oczyścić

Gość smutna_slipknotka
kupo jeża, kupię droższe rzeczy jeśli bedzie efekt, bo jak na razie wywaliłam (a raczej moja mama wywaliła) kasę w błoto : (

Gość wesoła_pearljamka
powiedz mi, czy jak stosujesz mniej kremu to widzisz że ze skórą jest lepiej czy gorzej właśnie?

Gość smutna_slipknotka
dziękuję pearjamko : )

Gość kupa jeża
no ja też się bardzo bałam.... ale lekarz mi wszystko ze spokojem wytłumaczył, dał mi grubaśną broszurkę do przeczytania i się przekonałam... i nie żałuję. a co do diety to się zgodzę... szczególnie mckwaki i kfc, chociaz kurfa pyszne to dają o sobie znac na buzi ;/

Jak ja mialam 16 - 17 lat to tez mialam tradzik, tlusta cere, na tradzik pomogl mi isotrexin, zreszta to i tak poprostu musi przejsc, to przez hormony ma sie tradzic, tlusta cere itd itp, podrosniesz - przejdzie. Mozesz sie smarowac i leczyc wszystkim co sie nawinie a i tak i tak nie bedzie do konca idealnie. Taki wiek i trzeba sie z tym niestety pogodzić.

Gość wesoła_pearljamka
kupa jeża podziwiam Cię za odwagę więc, bo ja przy tych co znam, co im nie pomogło, to bym się nie zdecydowała, byłam na kilku kuracjach kiedyś, które w sumie pomogły, później to inna kwestia. dobrze że Ci pomogło.

Gość kupa jeża
no tak jak mówię efekty są u 95% stosujących.... także upieram się przy swoim i polecam...

Gość wesoła_pearljamka
aha, i taka zasada, że im mniej tym lepiej, wbrew temu co tu piszemy :classic_cool:

Gość smutna_slipknotka
Kiedyś było lepiej chyba, teraz nie zauważyłam różnicy. Z moją skórą jest różnie, teraz mam mniej trądziku, a 3 dni temu było go więcej i był gorszy. Nie wiem od czego to zależy

Gość wesoła_pearljamka
weekend? stres też nasila trądzik

Gość kupa jeża
no cieszę się niezmiernie że pozbyłam się tego gówna :) i mam nadzieję że tak juz zawsze zostanie....

Gość smutna_slipknotka
pearljamka - możliwe, wiem, ze kupię olejek z drzewa herbacianego, żel i krem nawilżający AA i musze poprawić dietę

Gość Bo rachunków za kafe nie płaci
kupa jeża: a co Ci pomogło, bo nie czytałam całego tematu?

Gość xvdhbvbv
Kup sobie puder Rimmela - Stay Mate (22 zl) korektor Flos Lek bardzo dobrze kryje Pij dużo zielonej herbaty Używaj mydła bambino (dla dzieci) :D Kup sobie papkę z Jadwigi Bardzo dobra !

Gość kupa jeża
izotretynoina.... dokładnie tabletki o nazwie aknenormin..

Gość Bo rachunków za kafe nie płaci
dzięki :)

Gość wesoła_pearljamka
papka jadwigi ma w składzie talk, jest duże ryzyko że ją zapcha, nie polecam.

Gość Delicious Papaya
Kochanie, idź do dobrego dermatologa, specjalisty od leczenia estetycznego, możesz też pójść do kosmetyczki, powinna zrobić Ci oczyszczanie. Dermatolog też robi zabiegi, byleby tylko był kompetentny. Uważaj na lekarza, który przypisuje tony leków, bo one często nie działają i w ogóle nie są potrzebne. Ponoć mikrodermabrazja jest bardzo dobra, ale nie wiem czy nie jesteś za młoda, zresztą teraz nie pora (wykonuje się ją od jesieni do wczesnej wiosny).

Gość xvdhbvbv
mi bardzo pomogło No dobra to udaj sie do dermatologa Ale dobrego ! Bo wiekszosc to oszusci ;/

Gość wesoła_pearljamka
mikrodermabrazję chyba lepiej robić jak już się dobrze podleczy tradzik, na aognione zmiany lepiej nic nie robić

Gość smutna_slipknotka
Mój trądzik nie jest wielki (czoło głównie, policzki trochę). Najbardziej mnie wkurza niejednolity koloryt skóry.