Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

anser1

katar przy zabkowaniu??

Polecane posty

Witam Mam taki problem Moj synek ma 7 miesiecy i od 2 nocy ma straszny katar. W ciagu dnia kataru nie ma nie tez goraczki a apetyt i humorek dopisuja natomiast w nocy ma tak zapchany nosek ze przy oddychaniu dostaje nawet lekkiego kaszlu slyszalam ze to moze byc przy zabkowaniu ale czy to prawda czy ktos mial taki problem poradzcie cos

Gość Esska271
Mój synek przy ząbkowaniu miał katar, gorączkę i ślinotok. Był bardzo rozdrażniony, zapłakany i marudzący całymi dniami. Smarowałam mu dziąsełka taki żelem na ząbkowanie i trochę pomagało, na tyle, że mógł zasnąć.

Wlasnie moj tez ma slinotok katar i strasznie marudzi wrecz drze sie jak tylko moze goraczki naszczescie nie ma a jeszcze pytanie jak dlugo to trwalo u twojego synka?

u nas każdy ząbek z katarem był powiązany. zwykle katar zaczynał sie na ok 5-7 dni przed pojawieniem się zęba i trwał jeszcze ok 3-4 dni po jego wyrżnięciu. dziąsełka smarowałam dentinoxem, a na katar maść majerankowa pod nos, woda morska do nawilżania śluzówki i częste odciąganie kataru. nic więcej nie robiłam i katar sam mijał.

Gość jaaasny gwint!
katar, slinotok nawet temperatura sa normalne przy zabkowaniu. nie martw sie. na stany leku i niepokoju przy zabkowaniu wlasnie polecam czopki homeopatyczne vibrucol - super sprawa. a zeby sie dziecku lepiej oddychalo w nocy - sol morska do noska lub kilka kropelek olejku olbas dla dzieci na pieluszke i polozyc przy dziecku.

Gość u nas jest tak samo
mój synek również przy ząbkowaniu dostaje kataru, który często trwa 2 tygodnie albo i dłużej. Oj męczące to jest , szczególnie nocą. A teraz ząbki mu wychodzą jeden po drugim i cały czas coś w nosku ma;/ Miał też biegunkę i temperaturę jak wychodziłą mu dolna jedynka, na szczęście teraz tylko katar

Macie racje bardzo jest to meczace zwlaszcza dla mojego synka bidulek ma taki zapchany nos a ja tylko oprozniam i oprozniam :) Mam nadzieje ze zaraz pojawi sie zabek i katarek minie :) Dziekuje Bardzo za pomioc