Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość mloda chrzestna mama

komunia: czy to bedzie prezent w porzadku?

Polecane posty

Olcia a co lepsze wziac kredyt i spokojnie splacac raty, czy wydac z wyplaty 800 zł i braknie na leki rachunki ect. ? Ja sama myslalam o czymkolwiek na duzo rat 0% zeby sobie glowy nie zawracac zbieraniem ale maz mowi odkladaj bedziemy miec z glowy. Takze od roku odkladalam to to samo co raty tylko zaczynasz rok wczesniej i odkladasz do koperty, a raty splacasz majac produkt w reku taka roznica :) aparat maja dobry, laptopa, duzy tv 42 cale oni nie sa biedni tylko mega oszczedni i religijni, nie zarabiaja kokosow normalna zwykla mega oszczedna rodzina.

Gość smooth 31
ja wszedzie slysze(mieszkam w duzym miescie) ,ze daje sie max 500 zl ze wszystkim I moim zdaniem na ten wiek dziecka to jest zdecydowany limit..

Gość gvjhvhbhngbhnbg
ja bym raczej dziewczynce kupiła coś ze złota np. piękny pierscionek albo kolczyki, dvd może się za rok zepsuć

Gość willow28
autorko ty to chyba jestes milinerka,ze tyle kasy na to przeznaczasz:(

Gość bukaaa
Jeżeli nie masz za duzo pieniędzy, to już kasy nie dokładaj. Sam prezent starczy, może dokup jeszcze bombonierkę i to wszystko. Mój syn tez w tym roku ma komunie, ale nie spodziewam się jakiś mega prezentów. Jak zbierze tysiąc złotych, to będzie góra. I nie wezmę ich dla siebie, tylko kupi sobie za nie udziały w funduszach inwestycyjnych. Jeżeli ta dziewczynka nic nie ma, to takie dvd będzie dla niej i tak dużą radością :)

autorko sama stwarzasz sobie problem - DVD już kupiłaś więc prezent już MASZ, do tego daj jakieś słodycze np. kup jakiś wiklinowy koszyk i włóż do niego różne smakołyki następnie owiń to wszystko ozdobną folią (do kupienia w kwiaciarni) potem czubek zwiąż jakąś fajną taśmią z kokardą i gotowe ;) - jak uważasz, że to za skromne to możesz też włożyć do tych smakołyków np. długopis Park...ra czy coś podobnego ale kasy już nie dawaj bo dziecko jej nie zobaczy :/

czytaj caly watek bizuteria odpada zabiora jej, wzielabym ja na te wakacje ale ona ze mna nie pojedzie ona sie boi ludzi, jak przyjade 4 godziny siedzi i sie nic a nic nie odzywa....potem cos delikatnie zaczyna, zastanawiam sie czy z nia ok wszystko, moze jak bedzie miala 15 lat pojedzie ze mna gdzies na wakacje ale wczesniej watpie :( to dziwne dzieci i dziwna rodzina.. tez mloda chrzestna... kupilabym jej cos co chcialaby ale ona do mnie przez telefon sie nie odezwie...jakby nie umiala mowic

Gość klemensssssssa
u mnie w rodzinie zawsze bylo tak ze dziadki dawaly 1000 zl chrzestni 500 i oprocz tego bombonierki

Gość bukaaa
Możesz też dokupić jej bukiet z cukierków, bardzo fajna rzecz, chyba dziecko bardziej ucieszy niż kwiaty

Gość klemensssssssa
ko te slodycze ci chorzy rodzice tez moga temu biednemu dziecku zabrac. jeszcze oddadza na caritas .....

tylko takie dvd jest malutkie :P moj maz sie smieje ze wyswietlacz ciut wiekszy niz moj wyswietlacz w telefonie :) ale to takie w sam raz zeby sobie poogladac wieczorem w lozku cos. Myslalam do tego jakies dwa filmy dla malej mlodziezy nie wiem jakas hannah montana czy cos bo widzialam, ze ma plecak to moze lubi :) dokupie slodycze i chyba zrobie jak mowicie.

Gość tez mloda chrzestnaaaaaa
ja nie kumam -PO CO DAWAC KASE? PRZECIEC DZIECKO JEJ NIE WYKORZYSRTA tylko rodzice kupia sobie coz za to. NA CO 8 letniemu DZIECKU JEST POTRZBEN 500ZL CZY 200 CZY 1000zl!?!?!?!?!?!?!?

Gość 222222
jak jej wszystko zabierają to nic bym nie dała, bo i tak zabiorą... :O

nona ten keyboard, na ktory niby zbieraja...

patrzylam na ceny takich organow... to za 1000 zł juz mega wypasione mozna kupic.. a tyle na bank uzbiera z komunii, takze moze ja sie wycofam faktycznie z kasa juz :)

Gość anna098
ja akurat swoja kase z komuni wykorzystalam duzo jej nie mialam bo wtedy dawalo sie rowery, wieze, swiecidelka itd. ale pamietam ze wszystko sama zabralam nie dalam nikomu i kupilam sobie lalki barbi :) hahah ale za to cala kasa mojego brata (ponad 2 tys) z komuni poszla na zycie. kupilismy tylko drukarke za to i reszta na zycie. mieli oddac mu ale nie bylo z czego.

Gość anna098
o a moze encyklopedie dorzuc???

Gość do mlodej
Tak, tak zbierają a w wakacje wielki remont mieszkanka ;) Sorry, ale ta rodzinka to chyba jakaś patologia, jak nic dziecku nie można dać bo zabierają!

wiecie ja powiem Wam ja na chrzest synka dostalam 3 tys i szczerze tez poszlo na zycie... kupilam mu tylko taki bujak porzadny a reszta rozeszla sie szybko.. ale chrzest to troche co innego male dziecko kosztuje inaczej na rozne potrzeby mozna kupic szczepionke itd.

Gość error error
ja dalam tylko prezent -za 300 zl -telefon Mala byla mega zadowolona i rodzice tez mi bardzo dziekowali Plus figurka i bombonierka

Gość anna098
to sie nie dziw ze dziecko sie nie oddzywa do ciebie. ja trzymaja je w domu nigdzie nie moze wychodzic to nie umie z obcymui rozmawiac. to wina jej starych a nie dziecka.

ja sie nie dziwie mi jej szkoda :( bo jest taka sliczna.. podobno z bratem sie bawi tak, ze szyby lec w oknach ale jak przyjda kolezanki nic.... nie odzywa sie... a moze cos do ubrania bym jej kupila do tego? albo perfumke jakas kurna no chyba jej nie zabiora co?

Gość nie czytalam calosci
ale wg mnie to juz to dvd spokojnie wystarczy :D Bez przesady. A w ogole to skad Ty masz taka kasiore w tym wieku? O_O

Gość tosstowa
perfumy 9 latce? a moze jeszcze puder...dziewczyno nie wymyślaj.

to że rodzice zbierają na keyborda nie powinno Ciebie obchodzić - to ich sprawa - bo Ty kochana jako matka chrzestna nie jesteś instytucją pt. "sponsor" - moim zdaniem ludzie (szczególnie rodzice dzieci) zapomnieli jaki jest prawdziwy cel bycia chrzestnym

no taka perfumke hannah montana za 30 zł przeciez to nie grzech :) postawi sobie na pólce a niech jej zabiora to zabije! ps czy powinnam kupic jakis drobiazg dla brata bomboniere czy gre komputerowa?

do nie czytam calosci : gdyby nie remont domu nie zakladałabym tego watku :)

Gość anna098
zabiora jej perfumy.... ale ubranie dobry pomysl. jak tacy oszczedni to bedzie im szkoda zabrac bo sie AMARNUJE JAK DZIECKO WYROSNIE! :D:D:D ubranie dobry pomysl. sukieneczka jakas ladna. nie musi byc dorga przeciez, a dziecko sie ucieszy w ladnego ubranka, bo pewnie chodzi w najtanszcyh z targu...

takze dokupie do tego dvd dwa filmy dla dzieci/mlodziezy troche slodyczy zawiaze to i optycznie bedzie giga prezent. ja mam sentyment do lilji takze kupie jej jedna piekna duza lilję, slicznie do zdjec dziecko z takim bukietem wyglada :)

Gość anna098
dla brata....... ?? jeszcze sie nie spotkalam zeby dla rodzenstwa sie cos kupowalo... ale jak te dzieci takie biedne to moze fakt kup temu bratu jakas niedroga gre.