Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość nie chce spac w namiocie

Moj facet chce na majówke jechac pod namiot. Jak go przekonac, ze to zly pomysl?

Polecane posty

Gość fwffwfgwgwGF
Dla mnie kompromis wygląda tak: w tym roku jedziemy nad morze, które ja uwielbiam, w przyszłym w góry, które uwielbia mój facet. Bo po co na zawsze rezygnowac z gór lub morza, bo partner nie lubi? W sytuacji autorki: teraz jedziemy pod namiot, bo chłopak poumawiał znajomych i mu zalezy, ale nastepny wyjazd niech będzie do hotelu jaki ona lubi. TO jest kompromis.

akurat gory uwielbiam:) I czesto tam jezdzimy. Ale pod namiotem spac nie lubie i juz.

teraz jedziemy pod namiot, bo chłopak poumawiał znajomych i mu zalezy jak poumawial znajomych? Pisalam wyraznie, ze 2 pary normalnie spia w domkach, a nie, ze wszyscy umowili sie ze spia pod namiotem. Zrozum wiec ze to zaden wyjazd gdzie kazdy bedzie spal w namiocie, to wyjazd przede wszystkim nad jezioro

Już nie wymyślaj, że soczewki to taki wielki problem :o wystarczy czysta woda w butelce i po problemie, albo nawet taki zel antybakteryjny do rąk. Moje dwie koleżanki tydzień nad jeziorem ze mna siedziały, w natmiotach spały, kąpałyśmy się w jeziorze i srałyśmy w lesie -i soczewki nie były dla nich problemem. Jak żeś królewna, to zostań w domu i nie rób z siebie debila przed facetem.

Gość Hart H.
''Nie, dlatego że do siebie nie pasuja.... czy to trudne do pojęcia? Amatorzy namiotów i gór nie beda nigdy dobrze czuc sie z panienkami w szpilkach.... '' heh jaaaaasne, para moze byc idealna pod reszta wzgledow ale ze chlopak lubi spac pod namiotem a dziewczyna nie to im nie wyjdzie - lol jak beda chcieli sie rozstac to sie rozstana , to ich sprawa ale naprawde bym sie zdziwila ajkby powodem bylo to ze ktos lubi namioty a ktos nie, btw-jakby sie z nia dobrze nie czul to by w ogole nei byli razem wiec nie mac jej w glowie glupim gadaniem

Gość ja tez nie lubie takich
spartanskich warunkow - owszem jak bylam mlodsza 17-20 lat to i owszem ale teraz jestemardziej wymagajaca :)

Gość twims
Ja akurat uwielbiam spać pod namiotem mimo, że jestem bardzo wygodnicka, zmarzluch i boję się robaków :D to kwestia dobrego przygotowania i niedogodności znikają. Ale rozumiem, że nie każdy to lubi..autorko pozostaje Ci tylko rozmowa z facetem.

Gość 76172676
TO jest wlasnie rownouprawnienie, ze nie musze jechac pod namiot jak nie chce i musimy znalesc kompromis. Albo nie jedziemy wcale! A Ty uwazasz , ze rownouprawnienie to , facet jedzie ,bo chce. Ja nie chce to nie jade. Wiec wyjcie takie: Albo spedzimy weekend osobno, albo ja jednak pojade, bo w sumie to juz wole jechac niz byc sama. . Nie- i skąd w ogóle ten pomysł? Przeciez nie jest mowa tylko o 2 osobach, tylko grupie, wszyscy chcą pod namiot z wyjątkiem autorki. To ty uważasz, że równourpwanienie to facet ma latac wokół królewny, ustępowac, co jeszcze?

Gość 76172676
wg mnie o takiej chłodniejszej porze może byc nawet lepiej. Ja jedno czego nie lubie, to upał pod namiotem. kwestia sprzętu i przygotowania sie, ludzie na biegunie nocują pod namiotem, po prostu trzeba miec odpowiedni śpiwór i finał...

tylko grupie, wszyscy chcą pod namiot z wyjątkiem autorki. co ty wymyslasz??? Pisze po raz trzeci juz, ze nie wszyscy beda spac pod namiotem!

Gość twims
I w ogóle dziwny jest ten argument o robakach, ja nigdy nie miałam w namiocie żadnych robaków, wystarczy go zamykać i tyle. Hardcore to jest spanie bez namiotu pod krzakiem :D a namiot z materacem, śpiworem i wszelkimi luksusami jest dla mnie wygodniejszy niż jakiś wynajęty domek z wątpliwej czystości łóżkiem.. Spałaś w ogóle kiedyś w namiocie autorko tematu? Sory jeśli to gdzieś pisałaś, nie doczytałam.

a co do tematu to nieaktualny, bo juz z nim porozmawialam powaznie i pojedziemy ze znajomymi nad to jezioro, ale nie bedziemy nocowac w namiocie. Jestem w szoku, bo okazalo sie, ze moj facet myslal dzis o tym i przyznal mi racje;)

tak, spalam i dlatego wlasnie, ze wiem jak jest to nie chcialam teraz spac w namiocie.

Gość lisiscaaa
a ja wam powiem , że to nie jest lato żeby pod namiotem spac, tydzien ciepła i wariujecie ludzie, oby nie skończylo sie przeziębionym pęcherzem lub czymś gorszym

Gość twims
Ja spałam w namiocie nawet w listopadzie i żyję, ba, im częściej wyprawiam takie rzeczy tym rzadziej choruję, w przeciwieństwie do dziewczyn, które niby tak o siebie dbają. Kwestia dobrego przygotowania. I na majówkę też jadę pod namiot, nie mogę się doczekać :D

Gość Karminowa Panna
Autorko a ile masz lat?

mam 26 lat, ale co ma wiek do tego?

Ja tam Cię autorko rozumiem, w nocy temp. jest jeszcze bliska 0 a Ty masz w namiocie spać ? litości, ja nieraz w dzień marznę jak się ruszam :O że też faceci mają takie kretyńskie pomysły czasami :O

Gość Princesskaaa
mnie zadna sila tez by pod namiot nie zaciagnela zeby nie wiem co :-/ spanie w spiworze to masakra jakas ciasno i w ogole Nawet sie nie ma gdzie normalnie ubrac i rozpakowac nie mowiac juz o lazience dla wszystkich Ja bym powiedziala ze nie jade i tyle

Gość nie chce spać w namiocie
Boje się , że wsadzi mi swoje berło w tyłek ;/

Gość gość
Zaproponuj coś innego. Ja z moimi dziećmi byłam tu: http://zoosafari.com.pl/ a jak wiadomo facet i dziecko to to samo, więc na pewno mu się spodoba.

Gość ale badziew
Kiedy wy ostatnio byłyście na polu namiotowym? Jeśli to nie jakieś mega zad***e to masz normalny dostęp do czystych i ładnych łazienek. Może i spanie pod namiotem jest mniej komfortowe niż spanie na mięciusim łóżeczku, ale co wy, księżniczki wszystkie? Współczuję waszym facetom trochę.

Gość gość
ja też nie dała bym się namówić za nic w świecie na namiot. i nie jestem damulką która na co dzień pociska w szpileczkach, lubię las, ognisko, spacery.... ale sen zawsze w normalnych warunkach. mogła bym spędzić pod namiotem co najwyżej jedną noc, nie dłużej.

a ja już nie mogę sie doczekać majowki i spania pod namiotem, mam nadzieję, że uda nam się wyrwać na kilka dni nad jeziorko lepiej, jak jest ch~łodniej, bo wtedy mniej komarów i ludzi przede wszystkim :)

Gość gość
no tak, troche ryzykowne bo nie wiadomo jaka będzie pogoda. Lepiej jednak udać się do hotelu. Na szczęście nie mam takie problemu bo i ja i mój facet lubimy wygody i luksusowe warunki więc w tym roku padło na holland hous w gdańsku http://www.hollandhouse.pl/ :)

Gość gość
Dziewczyna która nie chce spać w namiocie to lalusia-księżniczka. Dlatego chcę dziewczynę która była harcerką i jeździła na obozy harcerskie, dla niej namiot to chleb powszedni.

Gość gość
dlaczego zły pomysł? Co złego jest w biwakowaniu? Bez przesady. Możesz przecież zabrać ze sobą wszystko czego potrzebujesz tylko zakupcie box http://www.boufen.pl/ Taki dodatkowy bagażnik sprawi, że nie będzie ci niczego brakowało na biwaku