Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość Kisssssengen

Problem po spowiedzi- pytanie do wierzących

Polecane posty

Gość z góry przepraszam,
ale nie chciało mi się wszystkiego czytać - późno już dosyć ;) , więc jeśli się powtarzam albo plotę od rzeczy to wyprowadźcie mnie z błędu :) a chciałam się czepić tego, że skoro powiedziałaś " MIESZKAM z chłopakiem " to czego on (ksiądz) się czepił? czy MIESZKAM = uprawiam z nim seks przedmałżeński? czy samo mieszkanie z kimś jest grzechem samo w sobie?

Gość Kisssssengen
'A ty autorko to co w bierki grasz z facetem w nocy ? '- nie,ale może spróbuję.

Gość .Inga87.
"Boga napewno cieszy zwiazek kochajacych sie ludzi niz malzenskie piekielko nawiedzonych. Proponuje mniej hipokryzji i zaklamania a wiecej szczerosci, milosci i zaufania Bogu nie ksiedzu." Sara, generalnie się zgadzam z tym co napisałaś, ale weź pod uwagę że ksiądz jest tylko przedstawicielem KK. To nie ksiądz ustalił nakazy i zakazy tylko KK. Więc nie miejcie pretensji do księży tylko do instytucji Kościoła która wytworzyła te chore zasady. Bo nie oszukujmy się gdyby były zdrowe, słuszne i zgodne z naturą ludzką nie byłby by tak nagminnie łamane tak przez zwykłych wiernych jak i księży.

Gość VIVA CRISTO REY
a co ksiądz z księżyca spadł np Ks. Dominik Chmielewski Wojownik Maryi zanim został księdzem był W wieku 21 został dyrektorem ds. karate w Polskim Związku Sztuk Walki w Bydgoszczy szkolił ludzi w bojowej odmianie karate tu jest jego świadectwo http://dzieckonmp.wordpress.com/2011/01/30/ks-dominik-chmielewski-wojownik-maryi/ wiec nawet twój kolega może zostać księdzem

Gość Kisssssengen
'więc mi wyjaśnij, po co poszłaś do spowiedzi, skoro nie zamierzasz nic zmieniać? ' -zacznij czytać ze zrozumieniem,bo widzę,że masz z tym problem. 'Przestałaś sypiać z chłopakiem?'- tak 'Przecież jeśli nadal razem mieszkacie, to jasne jest, że nadal chcecie współżyć'- skoro piszę,że POSTANAWIAMY POPRAWĘ tzn.,że rezygnujemy z seksu. 'A poza tym z takimi poważny sprawami nie chodzi się do spowiedzi kilka dni przed świętami, pewnie jeszcze w Niedzielę Palmową podczas mszy św.'- jesteś źle poinformowana. Dzisiaj nie ma Niedzieli Palmowej Bo inaczej taka spowiedź " z marszu', nie przemyślana, nie ma sensu- rozumiem,że znasz mnie na wylot i sprawy mojej duszy nie są Ci obce...

tyle tylko ,ze to nie KK " stworzył te zasady " - tylko Bóg - moze do niego zechciecie skierować swoje pretensje ?:D

Gość .Inga87.
LICENCJA:) myślę że zaraz naczelni antyklerykałowie tego forum wyjasnią Ci na przykładach jak bardzo się mylisz ;] Mi się już nie chce ;] To trzeci taki temat dzisiaj ;]

Gość ozeszkurwa
viva ale ty pierdolisz mocherze

Gość ozeszkurwa
a ty autorko jak zes taka katoliczka to przestan sie pieprzyc, chłoptas do mamusi i w czystosci do slubu, a za lata dawania tyłka do czestochowy na kolanach, może rozgrzeszenie dostaniesz. wielki kurwa problem. co za hipokryzja!!!!! spisz z chłopakiem i rozgrzeszenia sie domagasz. a z tym postanowieniem zycia bez seksu to usmiałam!

Gość potepiona i wygnana
Jestem w tej samej sytuacji. Też rok temu nie dostałam rozgrzeszenia, nie wyprowadziłam się. Postanowiłam sobie niedawno za to poprostu nie grzeszyć, ale nie wiem czy do księdza to przemówi. Boję się iść w tym roku do spowiedzi, nie wiem czy jest po co...

Gość ozeszkurwa
potepiona a czego ty sie boisz ze ci ksiadz paskiem wleje, on by ci pewnie chetnie sprał tyłek inaczej ale macie berety zorane.

Gość dziewczyno, nikt ciebie
nie potępił i nikt cię nie wygnał. i nie masz sie czego bać, księża raczej nie gryzą. Są tylko ludźmi i bywają zmęczeni, zwłaszcza w okresie przed świętami, gdy w konfesjonale siedzą codziennie po kilka godzin. A jak ktoś w tym okresie chce sobie zrobić życiową spowiedź, to niech się przygotuje, że może być niezbyt mile potraktowany. Taka spowiedź z całego życia wymaga przygotowania i nie powinna się odbywac w pośpiechu. Czy to tak trudno zrozumieć.

Gość dwudziestolatka_
a czy regula jest, ze osoby wspolzyjace przed slubem nie otrzymuja rozgrzeszenia? martwie sie o to troche, bo chcialabym pojsc do spowiedzi, a potem do komunii, a obawiam sie, ze moge nie dostac rozgrzeszenia.

Gość heniuk76
Polaczki wy macie problemy z tym współżyciem. Cała Europa się z was śmieje! A kradniecie i oszukujecie!

Gość potepiona i wygnana
Ludzie są ludźmi i pewną niewielką część z nich, cechuje to, że odróżniają się od zwierząt, poprzez doskonalenie i rozwój duchowy. Dla niektórych wystarczą instynkty, inni wolą kształtować więź z Bogiem i siłę woli. I ja z takimi osobami chcę rozmawiać.

Gość ozeszkurwa
ty wyzej tez pierdolisz, gówno kogo obchodzi jego zmeczenie, jest posłąncem Boga decyduje kto jest dobry a kto zły, to niech kurwa dobrze wykonuje swoja prace.

Gość potepiona i wygnana
dobra ja chcę tylko odpowiedzi na pytanie: czy jeśli zamierzam nie uprawiać seksu, ale wciąż mieszkać z chłopakiem, to rozgrzeszenie nadal mi się nie należy?

Gość orzeszku, właśnie ksiądz
dobrze wykonuje swoją pracę, nie daje rozgrzeszenia za samo przyjście do spowiedzi, hurtowo każdemu jak leci. gdyby tak było, to by nie ksiądz byl w konfesjonale ale jakiś automat.

Gość sara3535
Odpowiedz sama sobie na pytania 1. po co jestes z tym chlopcem 2. co do niego czujesz i przestan za duzo sie obwiniac . Jak kiedys w zyciu spotkasz ksiedza ktory bedzie zaslugiwal na Twoje zaufanie to sobie z nim porozmawiaj na te tematy a nie sluchaj tutaj roznych nawiedzonych bo od tego ich belkotu mozna dostac malpiego rozumu. Oj gdyby glupota mogla fruwac ..............

Gość heniuk76
Wnoszę propozycję aby spowiedż odbyła się przez internet!

Gość dziwczyno, właśnie nie na
debilnym forum tylko księdzu podawaj te pytania. Tutaj odpwiedzi nie dostaniesz, a co najwyżej jakaś ozeszka ciebie zwymysla. Bo inaczej nie potrafi rozmawiać, tylko obelgami.

Gość potepiona i wygnana
poprostu potrzebuje rady. Wiem, że do księdza z takimi rzeczami, ale ja boję się znowu być odprawiona z kwitkiem. Tymbardziej, że nie mam stałego spowiednika. Chcę tylko odpowiedzi, nawet subiektywnej.

Gość gdeljyirut
Katolicyzm jak katolicyzm to tylko wiara, można ją zmienić, dróg do Boga jest wiele. Gdybyście się dziewczyny urodziły np. w Tybecie to byłybyście teraz Buddystkami a gdybyście się urodziły w Arabii Saudyjskiej to byłybyście muzułmankami.To że jesteście katoliczkami to tylko przypadek. Nie warto zawracać sobie głowy wiarą która przeczy zdrowemu rozsądkowi i z której zakazami się nie zgadzacie.