Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość Kisssssengen

Problem po spowiedzi- pytanie do wierzących

Polecane posty

a o ile prościej byloby gdyby zamiast ksiezy o tym co jest grzechem a co nie decydowała Biblia ? :) i prościej i jaśniej by było z pewnościa :)

Gość .Inga87.
LICENCJO:) Usatysfakcjonowały Cię moje wczorajsze odpowiedzi bo jakoś dziwnie zamilkłaś ;] ?

tak odpowiedź jak twoja - satysfakcja gwarantowana :D ale im więcej czytałam o tej hunie - utwierdzam sie tylko w przekonaniu ,ze jest to religia ? wiara ? nauka ? jak najdalsza od Boga i wszystkiego co jest z Bogiem związane . Podejrzewam też ,ze jej popularnośc związana jest z pewną egzotyką. ponadto ze sparaw praktycznych - choć podejrzewam ,zę skoro tyle mamy tych " świadomości " i to i na to jest wytłumaczenie - to jak odpowiesz na pytanie autorki ? co na takie pytanie odpowiada huna ?

Gość Bayer12
A skąd księża biorą monopol na odpuszczanie grzechów? Idż do najlepszej koleżanki lub kolegi wyspowiadaj się, niech Ci ręką zrobi znak krzyża i jesteć wolna od grzechu. To stara i średniowieczna tradycja.

żaden człowiek nie ma monopolu ani nawet możliwści odpuszczenia grzechów - ani swoich ani cudzych . Może to zrobić tylko Bóg .

Gość I Bóg ustawonowił
kapłanów, w swoim zastępstwie.

Gość nikita198822
No to niezle ja z moim chlopakiem mieszkam 4 lata i dlatego nie chodze do spowiedzi :)