Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość Gregorus

Śińce pod oczmi , uwarunkowane genetycznie

Polecane posty

Gość Gregorus

Witam drogie Panie , mam 18 lat i problem z sińcami pod oczami. Sińce mam odkąd pamiętam , jest to uwarunkowanie genetyczne i w dodatku są bardzo widoczne bo mam bardzo jasną karnację, jest to dość uciążliwe bo wyglądam jakbym miał lima. Przejrzałem parę artykułów o tym problemie ale szczerze mówiąc nie znalazłem odpowiedzi bo wszystkie problemy związane są z niewyspaniem , zmęczeniem a nic niema o jasnej karnacji itd. Proszę o pomoc jakie kremy , powinienem stosować, co może pomóc bo wgl się nie znam na kosmetykach. Z góry dziękuję za pomoc

Gość jshsisjsij
A badałeś się? Sińce pod oczami mogą być oznaką chorób, np nerek. Podobno żel arnikowy chyba flosleku jest dobry.

Gość ogień i pióra
Wiesz co ja też mam problem z sińcami od zawsze już jako dziecko je miałam. Kiedyś przed studniówką kosmetyczka usunęła mi je laserem. Juz nie pamiętam dokładnie jak nazywał się ten zabieg. Niestety po ok 3 tygodniach sińce wróciły. Badania ma dobre, jedyne co mi pozostaje to używanie korektora

Gość Gregorus
Badania wszystkie w normie. No do kosmetyczki na laserowe usuniecie nie pójdę bo przypuszczam ze to dość duży koszt i tak jak powiedziałaś nietrwały efekt. A słyszałyście o kremie ze świetlikiem czy jakoś tak? Jakie efekty przynosi?

Gość kup witamine K w płynie
i stosuj z kremem pod oczy

Gość jeśli to taka uroda
a nie chcesz jakiejś chirurgicznej interwencji - to tylko maskowanie pomoże. Czyli korektor

Gość jeśli to taka uroda
ingerencji, przepraszam :-) Ale w sumie sens ten sam...

Gość gregorus9
aha, no ok spróbuje ten żel i witaminy k a jak nie pomoże to będę działał z korektorem , tylko się kompletnie na tym nie znam , jaki jest dobry?

Gość jeśli to taka uroda
No sorry, ale nie załapałam, że jesteś facetem...... To raczej korektor odpada.... No ale u mężczyzny to wcale nie musi tak przeszkadzać (te sińce), wręcz przeciwnie! :-)

Gość gregorus
w sumie mi nie przeszkadzają , ale wyglądają po prostu źle XD jak ćpun albo jak bym miał lima XD

Gość tez mam ten problem
i powiem Ci, że przez te wszytskie kremy, mazidła i cudeńka to tylko zmarszczek po paru latach sie nabawiłam :( nie warto, bo i tak nic nie da...

Gość ogień i pióra
a może spróbuj się delikatnie opalić, to może będą mniej widoczne