Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość ile jeszcze????

Ile miesięcy miały wasze dzieci jak zaczęły chodzić?

Polecane posty

Gość ile jeszcze????

Moja córa skończyła 13 miesięcy. Stoi przy łóżku, meblach i wszędzie, gdzie może się chwycić, ale jakoś nie spieszno jej do chodzenia. Generalnie to nawet nie próbuje sama wstać bez chwytania czegoś. Do ilu miesięcy dziecko powinno już samo zacząć stabilnie chodzić?

Gość kaja 384
Co to za głopie ptanie:) nie wiesz ze dzieci mam z kafeteri zaczely chodzic jak mialy 7 miesiecy a mowic w wieku 12 miesiecy.. dziwne ze tego nie wiesz :) ps. Ja do tej bandy kłamczuch nie nalzeze i powiem Ci ze córka zaczela chodzic tydzien po swoim roczku :)

Gość ile jeszcze????
No nie wiem co i kto mi tu napisze :D

moja córka zaczęla chodzic dzień przed 1-szymi urodzinami. Wcześniej dlugo chodzila przy meblach, wiec mysle, ze to kwestia czasu :)

Gość widziałam, miałam
a moje dziecko siedziało już w pierwszej dobie po urodzeniu. Chodzić zaczęło miesiąc później i nie piszcie bzdur, że to niemożliwe :P :D:D:D

Moja 3letnia siostra, w wieku 15 miesięcy. Wszystko jakos wolniej robi od innych dzieci.

2 tyg po roczku. Wczesniej tylko chodzila przy meblach, sama bala sie nawet kilka kroczkow zrobic,az pewnego dnia zbudzila sie z popoludniowej drzemki i poszla sobie sama do kuchni zrobila zwrot poszla do pokoju, wrocila do kuchni - cos zabrala i znowu do pokoju - chyba cwiczyla umiejetnosci w czasie snu ;) Wiec nie przejmuj sie - moze zacznie samodzielnie chodzic pozniej niz wiekszosc za to juz od pierwszego razu pojdzie jej to bardzo sprawnie :)

Gość antypatologia
Niee, Kafeteriowe mamy robia tak: Laska pisze, ze jest zalamana, bo jej 3 tygodniowa pociecha nie zna ulamkow i liczb urojonych. Czy ktoras mama miala tak samo, prosi o pomoc. Na to otrzymuje odpowiedz: Moja Nickolka zaczela stosowac ulamki w drugiej dobie zycia. Wspolczuje ci, ja bym poszla do lekarza. Albo: Moj Oskarek zaczal liczyc, dzielic, mnozyc jak mial tydzien, ale znajomej syn zaczal w 4. tygodniu i normalnie sie rozwija. Ja bym jednak poszla do lekarza, bo jak do tego robi granatowe kupki, to moze byc cos nie tak. "Bynajmniej" tak "pisalo" w "Mamo to jo".

Gość moje miało
trzy i pół

Moj syn zaczął samodzielnie chodzic dzien przed pierwszymi urodzinami ale wczesniej dlugo przy meblach od około 10 miesiąca .. masz czas spokojnie na chodzenie jedne dzieci szybciej chodza inne wolniej..moj za to mało co mówi:P

Gość misia1111111111111111111111
10,5

Gość 14 mcy bo bala sie puscic racz
ki, spokojnie

mój miał 11 m-cy ale słyszałam że podobno chłopcy szybciej uczą się chodzić a dziewczynki za to szybciej mówią . Nie wiem na prawda ale u mnie by się zgadzało

Gość 15,5 - dokładnie.
Ale u nas to chyba rodzinne,bo moja bratanica poszła 3 dni przed skończeniem 18miesiąca. I obie dziewczyny bardzo ładnie chodzą. :-)

Gość A ja mama 15 miesieczniaczki i
Moja corcia starsza miala 7miesiecy i 2 tyg kiedy sie posil i zrobila swoje pierwsze 3 kroczki a mlodsza zaczela chodzic jak miala 11 :)

syn mial 11 miesiecy, na roczek smigal z pokoju do pokoju corka miala 15 miesiecy skonczone jak odwazyla sie sama przejsc nie wiem bala sie czy co, ale tak wprawila sie chodzac za palec ze od razu pol pokoju przeszla :) - a pokoj ma bardzo duzy ;)

mój synek dość szybko zaczął chodzić, ale za to późno mówić. a z córcią na odwrót, rozgadana, ale też z chodzeniem się ociągała troszkę ;)

Gość Dość pytań o czapkę:-)
Mój ma rok i 2 tygodnie i jeszcze nie chodzi. Dopiero od jakiegoś 1,5 miesiąca wstaje przy meblach, przemieszcza się przy nich, próbuje poruszać się na czworaka. Do skończenia 10 miesiąca żadnego wstawania,siadania czworakowania, nic, tylko siedzenie. Bałam się, że coś jest nie tak.Nagle zaczął jednak się podnosić, siadać, stać i robić to w błyskawicznym tempie. Póki co chodzi jedynie podtrzymywany pod pachy, albo sam trzymając się mebla. I wiem, że nie mam co schizować, bo to normalny rozwój, dziecko ma czas na naukę chodzenia do 18 miesiąca życia,nie ulegaj presjii otoczenia, że dziecko musi chodzić na roczek, albo tuż po roczku.Bo to głupia presja, zupełnie niepotrzebna.

Gość drzewko82
9-10 mies.

Ja i moje rodzeństwo chodziliśmy mając 15 miesięcy, jakoś żyjemy, mamy się dobrze i chodzimy tak jak człowiek , ba, tak szybko, że każdy zwraca nam uwagę, że mamy iść wolniej.

I dołączę statystykę: Tylko 40% dzieci chodzi samodzielnie mając roczek. Tak że kafeteryjne mamy, których 8 miesięczne dzieci chodzą to bujda, albo niezwykła rzadkość, nie norma,nie martw się autorko.

Gość u mnie
moj synek zaczol chodzic tydzien przed ukonczeniem roczku za to stawac zaczol duzo wczesniej nie pamietam ile mial ale zaczol wstawac a raczkowac nie chcial troche mnie to martwilo ale lekarze mnie troche uspokoili

Gość a jak się jeżdzi w rowerze???
dziecko ma czas do 18 m , po tym czasie warto wybrać się do neurologa ect... moja obecnie ma 14 m i właśnie zaczyna sama chodzić ;)