Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość anulakrasula

jaką karmę kupujecie dla psa?

Polecane posty

Gość gość
Prawdziwa karma mięsna to www.karma-eminent.pl Procentowa zawartość mięsa w tej karmie jest naprawdę duża, potwierdzona w wielu opiniach hodowców. Poza tym ten producent stawia na mięso świeże w karmach, nie żadne dziwne mieszanki. Pamiętaj, że młode psy powinny mieć nieco większą dawkę błonnika i częstsze posiłki. Ja ogólnie sporo karm premium kupuję w promocji we wskazanym przeze mnie sklepie. Akurat rekomendowaną działalność znalazłem na Allegro. Ten sprzedawca ma wyłącznie piątki i zero negatywnych komentarzy, co jest dla mnie dużym wyznacznikiem zaufania. Pozdrawiam serdecznie.

Gość Dorotiix
ja też karme Doctor Dog, tylko i wyłącznie naturalna karma. Nie można faszerować psa zapychaczami z marketu, tylko różne nazwy, a chemii wszędzie od groma. A z Doctor Dog mam pewność, że to co podaje piesowi pójdze mu na dobre, bo jak sobie skład porównacie to zobaczycie i mięska, ile warzyw, ile witamin, a nie to co z marketów

Gość gość
Super rozwiązaniem dla właścicieli psów moim zdaniem jest Torgas (strona z oryginalnym gryzakiem – www.torgas.pl ). Po pierwsze to 100 proc naturalny produkt z drzewa rosnącego, nie ma tutaj nawet najmniejszych sztucznych domieszek, przez co pies biegunki po wszystkim nie dostaje. A powiem, że mój Cezar to po różnych prasowanych kościach czy suszonych uszach to miał przeboje żołądkowe.

Gość Olaf665
Ja kupuję przez Zoofaktor, co tam akurat polecają. Zdaję się an ich wieloletnie doświadczenie.

Gość Sandr_a89
Ja miałam dobry sklep z karmami pod nosem, ale go zamknęli. Od kilku miesięcy kupuję sprawdzoną karmę przez Zoofaktor.pl i jest jeszcze lepsza!

Gość gość
ja nie ukrywam, że najpierw dawałam swojemu psu karmę z marketu. Jednak szybko zauważyłam, że mu nie służy i zaczełam szperać w internecie. Okazało się, że to wszystko, dlatego że te marketowe karmy są pełne soi, kukurydzy,glutenu które zapychają żołądek ale nie służą psom. Dlatego zdecydowałam się na zakup naturalnej karmy sancani i to był strzał w dziesiątkę! Teraz już nie kupuje innej karmy tylko po prostu zmieniam smaki a pies jest szczęśliwy :)

Gość viktor52
skąd ja to znam! Też najpierw dawałem psu karmę najtańszą, ale zaczął chorować i okazało się, że to było przyczyną bo mu nie dostarczała wszystkich witamin. Weterynarz polecił karmę Vollmers i tak od 2 lat zostało. Pies zdrowy jak ryba! (jakkolwiek to brzmi:D)

Gość martasss
Dla większych psów w dojrzałym wieku to polecam karmę Addvena Life 20 plus (na stronie addvena.com jest opis). Mamy charta już od wielu lat i ta karma idealnie mu podchodzi. Dużo jagnięciny i też na plus jest fakt, że nie ma zbóż w składzie. To co widzę z takich efektów odkąd karmę stosujemy to na pewno psu się poprawił zapach z pyska i generalnie jest bardziej aktywny, ale też spokojniejszy zarazem.

Kilka tygodni temu zmieniłam karmę mojemu psu na Uniq Nordic Gold Sif https://uniqnordicgold.pl/sif/ . Mój pies potrzebuje karmy, która jest bez zbóż i glutenu. Ta karma nie zawiera tych składników, przez co mój pies czuje się o wiele lepiej i nie powoduje u niego alergii.

Gość LiquidosA
Niezależnie od tego jaka to karma to trzeba dbać o uzębienie naszych pupili . Znalazłam ostatnio plaqueOff dental bites od VetExpert i póki co to daje mojej kotce. Miala spore problemy z zębami, dziąsłami a w tym z nieświęzym oddechem ale już kończę pierwsze opakowanie i dostrzegam zmiany na lepsze. Zależało mi na naturalnym składzie a ich jest w 100% naturalny.

Gość liloo0
ten preparat z vetexpert jest spoko ja akurat podawalam vetaminex vetexpert i widze ze moja sunia czuje sie znacznie lepiej. Jej futro lśni i jest taka jakby bardziej żywsza. Efekty widać u nas już po 2 tyg kuracji.

Gość gość
Ja gotuje. Nigdy gotowej nie lubil. Ale ostatnio o weta kupilam taka co ma RENAL napisane, bo o obnizonej zawartosci bialka. Ale niespecjalnie idzie :/

Gość rajdon
Wiele jest karm "godnych zaufania" mam na mysli zdrowych i smacznych dla naszych pupilkow ja raz kupuje taka, raz taka roznie to bywa wszystko zamawiam ze sklepu https://zoocare.pl/ czesto sugeruje sie promocjami, ale tez nie zawsze. Mam to szczescie, ze moj psiak nie jest mega wybredny i zje to co mu podam :P

Gość gość
a mój uwielbia petvitę :) bo smaczna, zdrowa i nie ma zapychaczy :) po otwarciu worka nie ma typowego zapachu- pachnie mięsem :)

Gość gość
Widzimy z żoną efekty po tym jak nasza suka zaczęła pić wodę Lourdes Detox Aqua. Jest alkaliczna, odkwasza, oczyszcza organizm zwierzaka z toksyn itd. Dina ma lepszą sierść, je regularnie i też wydala regularnie.

Gość gość
Kupuję karmę specjalnie dostosowaną pod jego wiek. W tym wypadku jest to karma dla psów dorosłych, a dokładnie NUTRILOVE PREMIUM ADULT SMALL FRESH CHICKEN z oferty http://sznupa.pl . Psiaczek jest niezwykle zadowolony z takiego pokarmu zajada się nim jak oszalały!

Gość gość
mojemu facetowi daje chappi nawet o tym nie wie

Gość hernon
Facetowi dajesz chappi? No to nieźle jest karmiony! A tak na powaznie wracajac do tematu to dobre jakosciowo karmy sa w sklepie https://zoocare.pl/ ja od okolo pol roku od nich zamawiam (w sumie tyle czasu mam psa) i jest zdrowiutki, a karma sie zajada widac, ze mu smakuje :)

Gość gość
Karmę dla mojego pupila kupuję u weterynarza już ją stosujemy długi czas i jest przetestowana. Fafik dobrze się po niej czuję. Dietę ma urozmaiconą dodatkowo podaję mu suplementy https://gamedog.eu/pl/ teraz jak jest ciepło to dostaje napój izotoniczny. I się nie martwie że się odwodni czy coś

Gość gość Kam
mój je Nero Gold ze smacznachwila.pl już wolę zapłacić więcej niż co chwile jeździć z psem do weterynarza bo się zatruł..

Gość Anna

A ja polecam klasyczna Acane dla psów każdej rasy

http://rikoland.pl/pl/p/ACANA-CLASSICS-Classic-Red-11%2C4kg-RABAT-3/669

teraz jest w niższej cenie.

Ja zamawiam przez Internet duże worki karmy Royal Canin, wg mnie najlepszy stosunek ceny do jakości, psiakowi smakuje 🙂 zamawiam w sferisie worki 2x 15kg, za przesyłkę płacę jedynie 20 zł i starcza mi (a raczej psu:P) na długi czas, znacznie tańsze i wygodniejsze rozwiązanie niż kupowanie w stacjonarnym sklepie.