Miecz 1120 Napisano 1 godzinę temu Rankingi w dół. Straszenie wojną. Zawsze mnie uczono, że najważniejsze jest odpowiednie rządzenie, a nie szukanie przyczyn własnej nieudolności. Na usprawiedliwienie napiszę, że nacja Słowian nigdy nie wybijała się w gospodarce. Jesteśmy w ogonie. A może się mylę? Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
eRCe 198 Napisano 1 godzinę temu Głosowali na Tuska to mają dokładnie to co chcieli. Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
taka_pokraka 459 Napisano 55 minut temu Wola większości może nam się nie podobać, ale tak wygląda demokracja. Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Miecz 1120 Napisano 55 minut temu 7 minut temu, eRCe napisał: Głosowali na Tuska to mają dokładnie to co chcieli. Europejczykiem jest się głównie dzięki pracy a nie głupiemu kombinowaniu. Ktoś Ci wmówi: głosuj na nas, bo jesteś "do przodu", a nie moherem. Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Miecz 1120 Napisano 52 minuty temu Akceptuję wybory ludzi. Na Boga! Przestańmy w końcu, w trzecim roku rządów, wszystko zrzucać na poprzedników. Róbmy coś w końcu. Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
HHefner 70 Napisano 48 minut temu 6 minut temu, taka_pokraka napisał: Wola większości może nam się nie podobać, ale tak wygląda demokracja. Dokladnie. Mi tez nie podoba się Nawr.ocki jako prezy.dent, a nawet jako czlowiek, ale muszę to przełknąć. Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Miecz 1120 Napisano 47 minut temu Ciągle szukam informacji, które byłyby w miarę obiektywne. Nie ma takich. Za to mamy pełną polaryzację. Wracam do momentu, w którym decyduje ulica. Naprawdę widzę mało uśmiechniętych gęb. Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
eRCe 198 Napisano 47 minut temu (edytowany) Zauważcie, że poza dobrobytem od Tuska: wzrost bezrobocia (z uwzględnieniem niewliczania prac sezonowych), terroryzowanie dzieci w szkołach alertami i ganianiem po piwnicach, pierwszy raz od 20 - lat obniżeniem ratingu Polski przez międzynarodowe agencje typu Moody's rosnącym w strasznym tempie długiem publicznym Jedyną pozytywną wieść w ostatnim czasie jaką otrzymaliśmy, to od tego złego preezydenta Nawrockiego, co całe lewactwo psioczyło, jaki to sutener i wstyd że wygrał, a mianowicie: Dogadanie się z USA ws stałej, nie rotacyjnej, a stałej obecności wojska USA ze sprzętem na terenie Polski - to jest dla naszego bezpieczeństwa absolutny game changer, bo nie ma mowy o szybkim wycofaniu się już i Rosja absolutnie się nie odważy na starcie z USA i większe prowokacje - i to od tego złego Nawrockiego... Bo od Tuska same tragiczne wiadomości. Edytowano 46 minut temu przez eRCe Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Miecz 1120 Napisano 46 minut temu (edytowany) 3 minuty temu, HHefner napisał: Dokladnie. Mi tez nie podoba się Nawr.ocki jako prezy.dent, a nawet jako czlowiek, ale muszę to przełknąć. Rola urzędnika państwowego nie polega na tym, czy ma się nam podobać, czy nie. Tylko na tym co robi dla swojego kraju. Edytowano 45 minut temu przez Miecz Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
taka_pokraka 459 Napisano 46 minut temu Mam nadzieję, że dalej bardzo ważna jest kon sty tu cja i dalej to pre zydent podejmuje decyzje o wysłaniu wojsk za granice Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
HHefner 70 Napisano 44 minuty temu 1 minutę temu, Miecz napisał: Rolą urzędnika państwowego nie polega na tym, czy ma się nam podobać, czy nie. Tylko na tym co robi dla swojego kraju. Napisalem jako prez.ydent mi kompletnie nie pasuje. Czyli to o czym napisales Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Śliwka is Back 163 Napisano 44 minuty temu 6 minut temu, Miecz napisał: Akceptuję wybory ludzi. Na Boga! Przestańmy w końcu, w trzecim roku rządów, wszystko zrzucać na poprzedników. Róbmy coś w końcu. Ale poprzednicy już czają się za rogiem żeby wrócić i dalej robić wały. No, można jeszcze zaglosować na Brauna, który wyrzuca opozycję putina z europarlamentu. Taki mamy wybór niestety. Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
taka_pokraka 459 Napisano 43 minuty temu 2 minuty temu, HHefner napisał: Dokladnie. Mi tez nie podoba się Nawr.ocki jako prezy.dent, a nawet jako czlowiek, ale muszę to przełknąć. Też nie nie jestem fanką Nawrockiego jeśli nie pamiętasz kampanii. Jednak w tamtej chwili nie było innego w mojej opinii wyboru. Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Miecz 1120 Napisano 40 minut temu 1 minutę temu, Śliwka is Back napisał: Ale poprzednicy już czają się za rogiem żeby wrócić i dalej robić wały. No, można jeszcze zaglosować na Brauna, który wyrzuca opozycję putina z europarlamentu. Taki mamy wybór niestety. Cokolwiek napiszemy dzisiaj, czy za rok, naprawdę brakuje mi rozliczenia komunistów. Takiego kompleksowego. Oni są bardzo "zagnieździeni" w dzisiejszej polityce. Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
HHefner 70 Napisano 40 minut temu 1 minutę temu, taka_pokraka napisał: Też nie nie jestem fanką Nawrockiego jeśli nie pamiętasz kampanii. Jednak w tamtej chwili nie było innego w mojej opinii wyboru. Tak, pamiętam, ze przeważyło, ze dalalas sie przekonac, ze autobusu z murzynami juz jadą. Nie mam za złe. Kazdy głosuje jak chce, także w 2027. Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
HHefner 70 Napisano 38 minut temu 1 minutę temu, Miecz napisał: Cokolwiek napiszemy dzisiaj, czy za rok, naprawdę brakuje mi rozliczenia komunistów. Takiego kompleksowego. Oni są bardzo "zagnieździeni" w dzisiejszej polityce. Pewnie dlatego, że jesteś czlowiekiem, który zyl w tych latach. Mi przyznaję jest to obojętne. Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Miecz 1120 Napisano 37 minut temu 6 minut temu, HHefner napisał: Napisalem jako prez.ydent mi kompletnie nie pasuje. Czyli to o czym napisales Szanuję Twoje zdanie. Wszystko opiera się na sprawczości. Czuję, że gdyby nie on, to śruba byłaby bardziej dokręcona. Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
taka_pokraka 459 Napisano 36 minut temu (edytowany) 3 minuty temu, HHefner napisał: Tak, pamiętam, ze przeważyło, ze dalalas sie przekonac, ze autobusu z murzynami juz jadą. Nie mam za złe. Kazdy głosuje jak chce, także w 2027. Wiesz co jak zamierzasz prowadzić dyskusję protekcjonalnym tonem przeinaczając fakty by ośmieszyć oponeta to ja podziękuję za rozmowę. Edytowano 36 minut temu przez taka_pokraka Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Śliwka is Back 163 Napisano 36 minut temu 9 minut temu, eRCe napisał: , terroryzowanie dzieci w szkołach alertami i ganianiem po piwnicach, Serio, jeden alert sterroryzowal dzieci gdy przy granicy trwal atak powietrzny? Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Miecz 1120 Napisano 36 minut temu 3 minuty temu, HHefner napisał: Tak, pamiętam, ze przeważyło, ze dalalas sie przekonac, ze autobusu z murzynami juz jadą. Nie mam za złe. Kazdy głosuje jak chce, także w 2027. Fajnie, że swój osąd opieramy na bzdurach medialnych a nie na faktach. W tej chwili nie piszesz z Pieprzem. Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Miecz 1120 Napisano 34 minuty temu Przed chwilą, Śliwka is Back napisał: Serio, jeden alert sterroryzowal dzieci gdy przy granicy trwal atak powietrzny? Od sześciu lat pytam gdzie są schrony. Robimy wszystko tylko nie chronimy swoich obywateli. Nie każdego stać na to, by spierniczyć z kraju. Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
HHefner 70 Napisano 33 minuty temu Przed chwilą, taka_pokraka napisał: Wiesz co jak zamierzasz prowadzić dyskusję protekcjonalnym tonem przeinaczając fakty by ośmieszyć oponeta to ja podziękuję za rozmowę. Nie miałem takiego zamiaru, Pokrako. Poważnie. To ja wtedy pisalem o tych autobusach, jakoś do dziś uwazam to za zabawne. Wiem, że moje żarty często nie bawią. Ewie możesz współczuć, ale dała mi szlaban na kafe, wiec dlugo nie popiszę. Zaraz wstanie Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Miecz 1120 Napisano 32 minuty temu 5 minut temu, HHefner napisał: Pewnie dlatego, że jesteś czlowiekiem, który zyl w tych latach. Mi przyznaję jest to obojętne. Żyję dzisiaj. To jest najważniejsze. Jak zwykle próbujesz być złośliwy i mądrzejszy. Szanuję to. Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
HHefner 70 Napisano 31 minut temu 3 minuty temu, Śliwka is Back napisał: Serio, jeden alert sterroryzowal dzieci gdy przy granicy trwal atak powietrzny? Gdyby doszlo do realnej sytuacji ataku na terenach polskich RC napisałby dlaczego nie robili wcześniej żadnych ćwiczeń itd, żeby uświadomić społeczeństwo jak się zachować. Po prostu nie dogodzisz Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Śliwka is Back 163 Napisano 31 minut temu 2 minuty temu, Miecz napisał: Od sześciu lat pytam gdzie są schrony. Robimy wszystko tylko nie chronimy swoich obywateli. Nie każdego stać na to, by spierniczyć z kraju. No ale tu rozwiązaniem jest budowa schronów, nie wyłączenie syren bo dzieci się stresują. Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Miecz 1120 Napisano 31 minut temu 1 minutę temu, HHefner napisał: Nie miałem takiego zamiaru, Pokrako. Poważnie. To ja wtedy pisalem o tych autobusach, jakoś do dziś uwazam to za zabawne. Wiem, że moje żarty często nie bawią. Ewie możesz współczuć, ale dała mi szlaban na kafe, wiec dlugo nie popiszę. Zaraz wstanie Ty nigdy nie masz dziwnego zamiaru. Samo tak jakoś wychodzi. Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
taka_pokraka 459 Napisano 30 minut temu Przed chwilą, HHefner napisał: Nie miałem takiego zamiaru, Pokrako. Poważnie. To ja wtedy pisalem o tych autobusach, jakoś do dziś uwazam to za zabawne. Wiem, że moje żarty często nie bawią. Ewie możesz współczuć, ale dała mi szlaban na kafe, wiec dlugo nie popiszę. Zaraz wstanie Nie wiem co odpowiada Ewie i nie wchodzę w wyższe relacje, co kto lubi. Ale ja nie lubię gdy ktoś mnie traktuje protekcjonalnie. Jeśli to był żart to nie śmieszny. Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Śliwka is Back 163 Napisano 30 minut temu 1 minutę temu, HHefner napisał: Gdyby doszlo do realnej sytuacji ataku na terenach polskich RC napisałby dlaczego nie robili wcześniej żadnych ćwiczeń itd, żeby uświadomić społeczeństwo jak się zachować. Po prostu nie dogodzisz Gdyby nie było alertów i spadłby jakiś dron RC by pytał.dleczego nikt nie ostrzegał. Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
HHefner 70 Napisano 29 minut temu Przed chwilą, Miecz napisał: Żyję dzisiaj. To jest najważniejsze. Jak zwykle próbujesz być złośliwy i mądrzejszy. Szanuję to. To nie jest złośliwośc. Chodzi mi o to, że mam inny emocjonalnosc w stosunku do tzw "komunistów" z powodu różnicy pokoleń. Szczerze? Trochę mi to wisi. Tak samo to wygląda w pokoleniu mlodszym ode mnie. Oni nigdy nie widzieli Polski przed wejsciem do UE. Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Miecz 1120 Napisano 29 minut temu Przed chwilą, Śliwka is Back napisał: No ale tu rozwiązaniem jest budowa schronów, nie wyłączenie syren bo dzieci się stresują. Powtarzam się, ale Szwajcaria jako kraj neutralny jest w tej dziedzinie wieki przed nami. Warto skupić się na tym co ważne, a nie na bzdetach. Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach