Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość Pytam blokersów...

Ile macie pokoi w mieszkaniu ??

Polecane posty

Gość gegagaghq
Ja mam 22 lata, bracia 19 i 16. I szlag mnie juz trafia, bo jesteśmy dorośli i nie mamy prywatności. Wyprowadzic się nie moge, bo studiuje dziennie i nie mam czasu pracowac, więc jeszcze 2 lata mnie tu czekają co najmniej:(

W takim razie Ty i brat najstarszy powinniście chyba powoli zacząć myśleć o przeprowadzce :) chyba że zaradność życiową macie po rodzicach

Gość gegagaghq
Jak mamy sie wyprowadzić jak studiujemy oboje dziennie? Pomyśl zanim coś napiszesz.

Gość Ja mam podobnie!!
Mamy 2 pokoje a mieszkam z matką i ojczymem w jednym pokoju :O a w drugim mieszka babka z drugim mężem bo mówiła że nie stać ich na czynsz i sie do nas wprowadzili :O paranoja istna, moja matka i ojczym seksu uprawiać nie mogą bo przymnie to głupio a ja skolei spać przy nich nie moge bo matka ogląda filmy do północy :O a potem ojczym wstaje na 5 do roboty i hałasuje, no istny cyrk, a babki nie wypada wygonić.

Gość gegagaghq
no dokładnie, powinny wam przysługiwać 4 pokoje co najmniej, a nie że musisz mieszkać z rodzicami w pokoju. Wkurza mnie to jak mało co, ze tym mieszkającym w wielkich mieszkaniach nie jest wstyd, że oni mają dla siebie 4 pokoje, a inni muszą w takich warunkach egsystować.

Gość Ja mam podobnie!!
No dokładnie, a moja sąsiadka mieszka sama na 2 pokojach a własciwie 3 bo jeden ma podzielony na dwa mniejsze :O

A czy Tobie jest wstyd, że niektóre rodziny mieszkaja w zapleśniałych lepiankach, bez bieżącej wody i z wc na dworze????

Gość ja wam powiem prawde
zaje... fajna chwalisz sie, ze nie mieszkasz z rodzicami a studiujesz dziennie? i ten tekst "kombinuj dziewczyno". nie wierze ze jako studentka dzienna jestes tak super zaradna . Pewnie masz kase od rodzicow, dziadkow itp albo dajesz du***y na lewo i prawo i stad masz kase.

Gość dziubadziubabenc
matko jaka dziecinada, jak ci malo pokoi to weź się do roboty i zarabiaj na wlasne mieszkanie! komuna się skończyla i darmozjadom lokum juz na szczęście się nie należy

Gość ciezkie zycie
a ja uwazm, ze ludzie powini miec tyle dzieci, w zaleznosci od tego jakie maja warunki. Ja sama wychowalam sie w domu gdzie nie bylo miejsca. do 19 roku zycia mieszkalam jeszcze z 2 osobami w pokoju i wiem jak to jest. Kolezanki sie spotykaly a ja nawet nie moglam nikogo zaprosic, bo wstydzilam sie, ze nie mialam wlasnego kata. 1 pokoj/3 osoby, ciasnota. Zero prywatnosci. Nawet pojsc do kogos niebardzo bylo jak, bo potem nie mialam gdzie zaprosic.

Gość gegagaghq
tak, tylko nie wszyscy mogą pracować, ja studiuję przecież już pisałam i niby kiedy mam znależc czas na pracę? Moje studia są wymagające.

Gość idąc tym tokiem myślenia
każdy ma na tyle ile zarobił my mieszkamy w trójkę, a mamy dom: pokój gościnny salon, kuchnia, kotłownia, garaż na dwa samochody, łazzienkę, pralnie oraz gabinet, a u góry dwie sypialnie dwie łazienki do każdego pokoju oraz drugi gabinet ! i za darmo rodzice tego nie dostali tylko ostro pracowali ! więc radzę ruszyć dupę, a nie jęczyć, że jest źle. Niesprawidliwe jest to, że niektórzy myślą, że coś im się NALEŻY. a ja Ci powiem, że należy Ci się tyle ile zapracowałaś sama i nic więcej !

p.s jak się wyprowadzę od rodziców po studiah to też będę miała tyle na ile zarobię dlatego pomimo, że studiuje dziennie zarabiam sobie sama i nie proszę na paliwo, na ubrania itp i jeszcze sobie odkładam ! a dodam, że studiuje i dziennie i zaocznie i chodzę na dodatkowy język więc jak się chce to można !

studiuje dziennie, zaocznie, pracuje na 5 etatow i wychowuje 3je dzieci. Widzicie jaka jestem zaradna?

Gość dziubadziubabenc
nie wiem jakie to studia ale chyba nie wymagające (chyba, że dla ciebie), bo po twoim stylu i języku oceniłbym twoj intelekt na gimnazjalny co najwyżej, nie możesz pracować to pogódź się z rzeczywistością, zmniejsz oczekiwania i będziesz szczęśliwsza, nie wyrośniesz na wiecznie zrzędzącą, nie zadowoloną babę! powodzenia.

Gość gegagaghq
studiuję geografię, więc sama widzisz, że nie jakieś kulturoznawstwo albo inna pedagogikę. A błędy musisz wybaczyć, bo do geografii polski nie jest potrzebny, a ja mam dysleksję. chociaż staram się sprawdzać co piszę autokorektą.

a ja skończyłam "inną pedagogikę" i mam 3. na 2 osoby :D życzę więcej radości z życia i szacunku do ludzi ;)

Gość dziubadziubabenc
no, jeżeli ty nie odróżniasz intelektu od ortografii, to ręce opadają, nie gadam już z tobą, bo nie chcę zniżać się do twojego poziomu ps. geografia, phi a co powiesz o medycynie czy prawie?

Gość nannanana
geografia haha wielce trudny kierunek buhaha