Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość białym śladem jestem

ciąża - wizyty u lekarza

Polecane posty

cześć dziewczyny ! mam pytanko - jaka jest częstość wizyt u ginekologa w ciąży ? Wiem, że na początku jest to raz na miesiąc. Ale słyszałam, że później już się chodzi częściej - raz na dwa tygodnie, a potem lekarz zaleca wizytę co tydzień. Kiedy zaczyna się to częstsze chodzenie do lekarza ? W 7 w 8 miesiącu ? Czy wcześniej ?

Gość mamama26
co lekarz to inaczej - ja miałam wizyte w 33 tc potem za 3 tyg i wylądowałam na patologii i mały się ur w 37 (tj. 36 i 6 ) wiec myśle że od 30 tc powinno już być co 2 tyg a od 35 nawet co tydzień

Gość THAISSE80
Ja chodzilam do prywatnego co miesiac. po ukonczonym 36 tc chodzilam do szpitala na KTG raz na tydzien a tuz przed 40 tc co dwa dni. Poniewaz ciaze przenosilam po 40 tc chodzilam na KTG codziennie a raz nawet dwa razy w tym samym dniu.

Gość ja do końca trwania
ciąży chodziłam co miesiąc

Gość ja do końca trwania
ale ja urodziłam w 38

Zalecane jest co miesiąc, ale tak naprawdę to Ty decydujesz. Lekarz może Ci jedynie zaproponować, że on by chciał np. co 3 tygodnie, albo co miesiąc, ale Ty sobie chodzisz wedle uznania, bo w końcu jesteś wolnym człowiekiem:)

to nie do konca tak :) mam umawiane wizyty, na konkretny dzień i na konkretną godzine :) Wiec to nie za bardzo ja decyduje :)

Ja pierwszy raz poszlam do lekarza bedac w ciazy jak skonczylam 4miesiac. Teraz chodze co miesiac choc i tak uwazam ze to za czesto. Moim zdaniem dopiero po ukonczeniu 36tc powinn sie czesciej chodzic w innym przypadku to bez sensu. No chyba ze cos zlego sie dzieje to wtedy jak najbardziej ale z moja ciaza jest ok wec nie widze potrzeby latania do lekazra jak na sraczke.

Gość ananasowa dziewczyna
Jagoda, to trochę nieodpowiedzialne z Twojej strony. Wizyty są po to, żeby omówić wyniki badań, które robisz co miesiąc. Morfologia, mocz, glukoza, itd. U Ciebie było wszystko OK, a co by było, gdyby się okazało na przykład w 20 tygodniu, że masz złą morfologię, na przyklad anemia ? Nawet byś nie wiedziała, że powinnaś uzupełnić te niedobory. Więc nie gadaj mi tu o lataniu jak na sraczke.

Gość m jhngfbvdcsx
jagoda ty to jednak jestes denna...

Gość ta durna jagoda
ta durna jagoda uważa że chodzenie co miesiąc to często? :o Polazła dopiero jak skończyła 4 miesiąć czyli początek 5 miesiąca :O ?????? szok co za nieodpowiedzialna baba matko ,życze zeby ją spotkała tragedia wtedy bedzie se w gębę pluła że nie przeciwdziałała jej wcześniej . nie no masakra jakaś co za walnięta baba o ja pienicze :o

Gość taka w 6 m-cu
Ja od początku chodzę co 3 góra 4 tygodnie.. chociaż czasem sytuacja mnie zmuszqała, że biegałam co tydzień niestety.. ostre wymioty, skurcze itp. Teraz też muszę być pod kontrolą bo mam tragiczną anemię. Ja generalnie jestem zdania, że jeśli medycyna oferuje pomoc, to trzeba z niej skorzystać. Czuję się spokojniejsza.. Teraz już nie mam tak często usg ale lekarz mnie bada no i chociaż jak usłyszę serduszko to jestem spokojna. Ale każdy robi jak uważa - przeczulenie nie jest dobre, ale lekceważeie jest chyba jeszcze gorsze.. a jeśli jest coś nie tak - nie wszystko koieta jest w stanie wychwycić.. a różnie bywa.........

Gość mamamama26
każdy jest inny - u jednych ciąża jest do końca super i wydaje się że te wizyty są niepotrzebne - a ja poszłam w 35 tc na zwykła wizytę a lekarka mi mówi że mam 2,5 cm rozwarcia i szyjkę skróconą do 1 cm... a że maluch był pośladkowo to dodatkowo utrudniało sprawe i pędem wysłała mnie na patologie i wytrzymałam kilka dni jeszcze.. więc w 2giej ciąży napewno będe chciała czestsze wizyty bo czułam się dobrze - czasem coś kuło ale wszędzie piszą że ma kluć bo skurcze takie i śmakie przepowiadające - a tu lekarz aż zbladł jak mnie zbadał..