Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość wkurzona żona!

pokłóciłam się z męzem o dziecko!

Polecane posty

Gość wkurzona żona!

Kurcze dziewczyny pokłóciłam się z mężem o dziecko! No bo on dał naszej córce klapsa,a dla mnie klaps to też bicie! Fakt,mała też zachowała się strasznie ale to nie powód żeby ją bić :/

Gość DFDGFDGFDGF
pewnie, może miał ją po główce pogłaskać. Potem rosną takie blachary bez szacunku dla ojca matki.. :/

Gość wkurzona żona!
No kurcze z jednej strony on miał rację,bo mała też odstawiła scenę o byle co,ale też nie musiał jej bić na środku chodnika,a ona tylko się wystraszyła i zaczęła od niego uciekać i biec do mnie,a on do mnie " nie przytulaj jej,niech ma kare " :O

Gość wkurzona żona!
to nie chodzi o to,że miał ją pogłaskać,ale też nie musiał jej lać na mieście przy ludziach ! W ogóle nie ma prawa jej bić !

Tak najlepiej bić dziecko bo jest słabe i nie może się obronić:-O Nie lepiej zacząć wychowywać, tłumaczyć, nagradzać i karać (ale nie biciem!)

Gość DFDGFDGFDGF
i bardzo dobrze mówił twój mąż, bo rodzice muszą stać za sobą murem bez względu na to czy jednemu z nich nie podoba się zachowanie drugiego.

Gość wkurzona żona!
No właśnie do tej pory jej tłumaczyliśmy i rozmawialiśmy z nią,a ja nie wiem co mu dzisiaj odwaliło :/ . Przecież to jest tylko dziecko.

Gość jriotjret
Twój mąż bardzo dobrze zrobił. Przez takie pizdy jak ty potem łażą 13-letnie lachociągi albo dresiarze-złodzieje

Gość wkurzona żona!
To co miałam powiedzieć córce ? Odejdz ode mnie,nie przytulę Cię bo mi Twój tatuś zabronił ? A poza tym to ma być kara ? Odtrącanie dziecka ?

Gość jriotjret
No tak, bo lepiej nie karać w ogóle, niech wszystko im wolno, na pewno wyrosną na porządnych ludzi Poza tym klaps to nie bicie tępe dzidy

Gość olivia duhnam
no dobra ale co ona zrobila i ile ma lat?

Gość wkurzona żona!
No właśnie ! A poza tym bicie niszczy dziecko psychicznie! Zaniża jego samoocenę . Sama byłam bita i przez to nienawidzę rodzicow, odkąd skończyłam 18 lat nie utrzymuje z nimi kontaktu żadnego ! Nie chcę żeby nasza córka czuła do nas to samo !

Nikt tu nie mówi o tym, żeby w ogóle nie karać. Ale bicie dziecka to nie jest żaden sposób na wychowanie. Właśnie z takich bitych dzieci wyrastają agresywni patologiczni ludzie.

Powinnas powiedzieć "tatuś słusznie cię ukarał, i zrobił to z troski o Ciebie. a teraz już nie płacz, bądź grzeczna i daj rączkę - idziemy" - męża wziąc za drugą ręke, i pomaszerować w zgodzie wszyscy do domu. Tak wlasnie powinno byc w normalnej zdrowej rodzinie - wiec opamietaj sie, babo.

Gość wkurzona żona!
Odstawiła histerię na mieście,ma 3 lata

Gość olivia duhnam
prosze was nie przesadzajcie. Jest roznica miedzy malym klapsem a pozadnym biciem:o

Gość wkurzona żona!
No fakt klapsa dostała jednego,może dwa,nie wiem bo szłam kawałek z przodu . Jasne a męża miałam pochwalić za to,ze ją bije , jeszcze szkoda,że jej pasem nie zlał !!!

Gość Z igły widły robisz
Dziecko nie moze miec wszystkiego ja tyle razy dostalam i zyje dobrze sie mam przynajmniej wiem co mi wolno i mimo tego ze dostalam mam szacun do rodziców bo gdyby wtedy mi tłumaczyli to bym miala pewno gdzies to co gadają i chodziła kradla zabijała tym co tak sie tłumaczy ci chodzą to za 10zl zabić potrafią bo mama tylko tłumaczyła popieram twojego meza bo w polsce to paranoja dziecia tłumaczyć jak groźby prozby nie pomagają to klaps napewno pomoże i nauczy

Gość olivia duhnam
no dobra, ale klaps klapsowi nierowny. Poza tym ja tez dostalam kilka razy jak bylam mala i jakos nie wyroslam na zadna patologie czy zakompleksienca. Nie popieram bicia. Nie popieram mocnych klapsow, ale wybaczcie od lekkiego klapsa jeszcze nikomu sie krzydwa nie stala

Gość wkurzona żona!
Z igły widły - no to Ty masz szacunek do swoich rodziców,za to,ze Cie bili,a ja czuję obojętność do nich i nienawiść ! I nie byliśmy jakąś patologiczną rodziną co się piło alkohol czy coś,ale nie raz brakowało mi takiej prawdziwej rozmowy z rodzicami,skutki tego są takie,że od 10 lat się nie widzieliśmy !

Gość Z igły widły robisz
Pewne zasady trzeba dziecku wpoic ideały chodzące nigdy od rodziców nie dostali bo byli tacy wspaniali założe sie ze kazdy z nas kiedys dostał

Gość Z igły widły robisz
Ale kto mowi o patologi moi rodzice nie pili w domu bylo wszystko i czy tylko patologia da klapsa nienawiść czuć do rodziców idź do psychiatry kobieto

To tylko potwierdza moja teorie, o ktorej juz pisalam. Obsesyjnymi przeciwnikami klapsow (czyli normalnego etapu wychowania, gdzie dziecko jest zbyt małe aby rozrozniac dobro od zla i klapsy stosuje sie niestety dla jego bezpieczenstwa i zdyscyplinowania)- sa ludzie, ktorzy sami wywodzą się z patologicznych rodzin. Bo nie widziec rodzicow 10 lat i mowic o nich z nienawiscia to patologia, nic wiecej.

Gość Z igły widły robisz
Przestan sie rozczulac nad jednym klapsem to nie jest pała ani pas co innego gdyby ja szarpał bił gdzie poradnie albo byl napity a lekki klaps nikomu krzywdy nie zrobil trzeba to rozróżnić

Gość a jaki to jest etap?
Noworodek za mały - nastolatek za duży. Jaki jest przedział wiekowy, w którym klapsy są najlepszym z możliwych rozwiązań?

Gość wkurzona żona!
mi mała - nie,nie jestem patologią ! I z patologii się nie wywodzę . Ale tak naprawdę nigdy tych rodziców nie miałam to teraz oni nie mają mnie,zresztą mają do mnie numer,wiedzą gdzie mieszkam,jak urodziłam córkę zadzwoniłam do nich i co ? i nawet się nie zapytali co u nasmjak się czujemy tylko matka odpowiedziała " aha " . Ja do nich ręki wyciągać nie będę,bo to nie ja im krzywdę wyrządziłam !