Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Basieńka31

STYCZNIÓWKI 2012

Polecane posty

Gość Vivanilli
Vivanilli---21---23.01?---16.04---Śląskie---? Ja to z cyckami mam taki problem że już mi spuchły... a piersi mam naprawde duże... więc duże piersi + opuchnięte i takie ciężkie że mnie plecy bolą jak nie wiem co... A od... środy męczą mnie lekkie zawroty głowy, i w żołądku takie mielanie... no i nudności - bez wymiotów. Najlepsze, że myślalam że to grypa jelitowa... Bo naprawde - zabezpieczalismy sie i tesy bum pozytyw, a ciotka nie przyjechała :D Ale się cieszę ogromnie się ciesze. Ślub mamy zaplanowany na sierpien 2012 wiec albo date przesuniemy albo pozostanie taka - po prostu bedziemy ślubowac po porodzie :D

Gość Locaa
My byliśmy zaręczeni z ustalonym terminem, zarezerwowaną salą itp. Dziecko planowaliśmy na zasadzie "nie przeszkadzamy, pojawi się jak uzna, że już czas". No i córka wybrała sobie tak, że brałam ślub już we wczesnej ciąży :)

NICK_____WIEK___DATA PORODU__ OSTATNIA @ __MIASTO______PŁEĆ__ czarna1992___19______ 01.01____11.03____ Bielsko Biała____? madziatek____26______ 01.01____25.03___ warszawa______? kika79_____ 31_______02.01_____26.03_____Rzeszów_______? Susełek________35_____03.01_____21.03 ___ Olsztyn______? Madzia_mi____ 21______ 04.01_________ Warszawa________? Gosiaczek 126____26____04.01________ Raszyn_______? spiderka_____ 28______ 05.01_________ Tarnów________? foxy30______30______ 08.01 _________ śląskie______? kasiek1984___ 27_____ _09.01_____03.04____Wrocław______? hannam______23_______09.01.__________ trojmiasto___?_? Mig_otka_______23____09.01________ Tarnów____? inka1989______21_____11.01_______ _Wadowice______? m0nik@______ 28______ 12.01_________ Bielsko-B_______? fillipinka______27______ 15.01 _________ Białystok______? youstta_________28_____17.01______ 10.04_____Wrocław_______? ? Emma9999______25_____18.01?_____12.04______ Kraków______? Mmalgorzataa8__29_____21.01?______13.04_____trójmia sto_______? Vivanilli________21_____23.01?-_______16.04_____Śląskie____? ira1___________26_____???????_______19.04_____UK Cześć Mamuśki, trochę mnie tu nie było i widzę, że muszę zaległości w czytaniu nadrobić. Dużo nas tutaj już ;) Ja we wtorek idę zobaczyć malucha, ciekawe jak się tam miewa. Dolegliwości ciążowych brak, tylko okropna senność.... mogłabym spać po 15h dziennie. Vovanilli pozwoliłam sobie dopisać Cię do tabelki ;)

Gość Vivanilli
Dziękuje :) A ja musze się umówić na wizyte do ginekologa... Więc chyba dopiero w czwartek pojde zobaczyc co i jak. Mam nadzieje ze nie bedzie mi robil bety... nie cierpie bety... mdleje przy pobieraniu krwi - mam Belonefobie i Hemofobie

monia 👄 musi być dobrze, tak :* moze za wczesnie poszłaś na usg, miałas @ póżniej niż ja, nie wiadomo jak z owulką... moze była później, hmm, no włacz kochanie pozytywne myślenie, proszę ❤️ aguś - melduję się, miałam aktywny weekend - z racji obecności męża wyrwałam sie troszkę z domu. czuje sie w miarę ok. gdyby nie ten stres, czy wszystko pójdzie ok. ale wiesz o co chodzi. jesteśmy z jednej bajki. ciebie, monię i mnie łączy trudniejsza przeszłość. piersi bolą, brzusio zależy kiedy, apetyt - róznie. jutro idę na badania progesteronu, musze zanieść l4 do pracy (najtrudniejsze dla mnie!) a w czwartek do gina. tojah - jesteś bardzo (przepraszam) nieczuła :( jak mozna napisać w taki sposób do kobiety, która kiedyś poroniła i teraz obawia sie o życie swojego dziecka... przepraszam, ale pierwszy raz spotkałam sie z takim brakiem empatii... :( "A co do ciąży pozamacicznej, nie życzę! ale plusem jest ,ze gdyby się jednak cholerstwo przyplątało,to dzieki monitoringowi szybko bedzie zabieg i szkody dla mamy bedą najmniejsze. Moja kumpela już 3 miesiące po pozamacicznej była znów w ciąży i teraz ma już ponad 2-letniego świetnego synka! Zatem to nie wyrok! tylko przypadek i pech. Ale tu jak na razie mamy same dobre wieści na tym forum i nie wolno nam tego zmieniać to już ustalone! odgórnie!" tzn, ze jak mamy obawy - to o nich nie pisać, jeśli się jakieś "cholerstwo przyplącze" to nie pisać :( też martwiłabyś się, ze nie widziałaś zarodka, nie słyszałaś serca... gdybyś straciła... proszę cię o troszkę więcej wyrozumiałości, bo to co piszesz, po prsotu boli i złości. każda z nas ma tu inny bagaż i nie mozna nikomu mówić czy ma odczuwać strach, czy nie i czy wolno mu o tym pisać, czy nie. w pierwszej ciąży miałam usg w 10tc i 4 dc i było cudnie - istna sielanka. w drugiej ciąży poszłam do gina na początku 10tc i juz pierwsza wizyta mnie zaniepokoiła i miałam dobre przeczucia - straciłam swoją córeczkę 3 tyg później. wybacz, ale na to usg (już w 5tc i 4dc!) czekam jak na szpilkach, mam wiele obaw, denerwuję się i mam do tego prawo, a jesli pisanie o tym mi pomaga, to dlaczego mam milczeć? wiesz, ja własnie sie trochę pogniewałam. nie wiem, czy to hormony, czy sposób w jaki to pisałaś, czy to co pisałaś. nie wiem, ale jest mi po prostu przykro.

NICK_____WIEK___DATA PORODU__ OSTATNIA @ __MIASTO______PŁEĆ__ czarna1992___19______ 01.01____11.03____ Bielsko Biała____? madziatek____26______ 01.01____25.03___ warszawa______? kika79_____ 31_______02.01_____26.03_____Rzeszów_______? Susełek________35_____03.01_____21.03 ___ Olsztyn______? Madzia_mi____ 21______ 04.01_________ Warszawa________? Gosiaczek 126____26____04.01____27.03____ Raszyn_______? spiderka_____ 28______ 05.01_________ Tarnów________? foxy30______30______ 08.01 _________ śląskie______? kasiek1984___ 27_____ _09.01_____03.04____Wrocław______? hannam______23_______09.01.__________ trojmiasto___?_? Mig_otka_______23____09.01________ Tarnów____? inka1989______21_____11.01_______ _Wadowice______? m0nik@______ 28______ 12.01_________ Bielsko-B_______? fillipinka______27______ 15.01 _________ Białystok______? youstta_________28_____17.01______ 10.04_____Wrocław_______? ? Emma9999______25_____18.01?_____12.04______ Kraków______? Mmalgorzataa8__29_____21.01?______13.04_____trójmia sto_______? Vivanilli________21_____23.01?-_______16.04_____Śląskie ____? ira1___________26_____???????_______19.04_____UK

agniesiulka - może się obrazisz teraz na mnie, ale nie masz racji... To nie jest tak że tylko dziewczyny które poroniły boją się utraty dziecka. Dziewczyny które nie miały takich bolesnych przeżyć tak samo się boją.... Ja się też boję i wszystko się może zdarzyć. Zwłaszcza, że jednemu bliźniakowi serduszko jeszcze nie biło. Ale to nie jest forum "czy ja poronię" tylko forum o ciąży. Piszmy o swoich dolegliwościach i obawach, ale gdybanie i nakręcanie się czy wszystko jest ok, pomimo, że tylko lekarz może to stwierdzić i to w odpowiednim czasie - na pewno nie pomaga naszym fasolkom.

yousta nie obraze sie, ale prosze cie przeczytaj, do których słów tojah sie szczególnie odniosłam, przemysl i ewentualnie napisz wtedy, ze jednak nie miałam racji.

:( ah dziewczyny przepraszam myślałam że jestem wstanie cos napisać ale narazie jeszcze nie :(

agniesiulka - każda z nas napisała co myślała i już wyjaśnione :) Mi dzisiaj zaczął się 7 tydzień, idę we wtorek po skierowania na badania, ale bez usg. Będę telepała portkami przed kolejnym usg, pewnie gdzieś za 1,5 tyg. pójdę. Mdli mnie na potęgę, wejść do kuchni nie mogę.. brzuch dalej pobolewa. Wczoraj jak kaszlnęłam to mi świeczki w oczach stanęły, tak mnie podbrzusze zabolało. Zapytam we wtorek czy to normalne czy co..

Gratuluję wszystkim przyszłym mamusiom :) Polecam przeczytanie świetnie napisanego raportu o przebiegu ciąży, porodzie, prawach kobiet w ciąży i po porodzie, połogu i wielu innych sprawach wystarczy zarejestrować się i ściągnąć http://linkbaby.pl/raporty/

dziewczyny, z sentymentem poczytalam troszeczke wasz topik :), wydaje sie ze jeszcze nie tak dawno ja mialam takie watpliwosci i pytania :). sama pisze od poczatku mojej ciazy na topiku styczniowki 2011 bo termin mialam na 30. stycznia, a moja coreczka urodzila sie 5 lutego :) trzymajcie sie razem, takie forum jest bardzo pomocne w wielu aspektach. zycze wam szczesliwych 9 miesiecy, latwego porodu i zdrowych maluszkow :)

Gość ira1
witam dziewczyny ja dzisiaj wstalam opuchnieta.. he he pewnie dlatego ze dlugo spalam,, jakos nie moge sie wyspac,,, mniie brzusio nie boli za to mam kolki... jutro koniecznie powiem o tym gin. tymbardziej ze mam kamienie zolciowe i bedzie ciezko....#a jak wy sie czujecie?????

Gość groszek 25
hej a mi po namietnym weekendzie z moim mdosci minety to mialam je w sumie tylko tydzien i dobrze,ze minely bo mialam ich dosc oby nie wrocily:p teraz czuje sie jak nie w ciazy;) wizyta u gina 31maja;)milego dnia

Cześć dziewczynki, nie mam ostatniio czasu zeby cos naskrobac, nawal pracy, i jeszcze w kólko jeżdzenie po sklepach meblowych i w wakacje pewnie wyprowadzka juz sie nie moge doczekac hehe:D:D czuje sie wmiare dobrze, poza bolami glowi i mdlosciami rano. jutro ide do lekarza cos mi moze przyblizy i mam nadzieje ze okaze sie tym prowadzacym moja ciaze:) yousta tez mam czasem takie silne bole podbrzusza,sama sie zastanawiam czy to normalne jutro wszytskiego sie dowiem.

Gość Aless
Witajcie dziewczyny Dołączam się do styczniówek, testy zrobione krechy są. Zrobiłam też sobie badanie beta hcg dla pewności :) Wzytę mam umówioną na przyszły wtorek już nie mogę się doczekać tyle niepewności

Gość Aless
Witaj fillipinko doczytałam się na topiku że ostatnia Twoja @ to 08.04. to dokładnie tak samo jak u mnie, pozdrawiam

He he I są 2 kreski wychodzi na to ,że jednak będę z wami i brzuszkami :)

Hej dziewczynki, ja też się obawiam o moją kruszynkę zwłaszcza, po lotach samolotem i dalekiej podróży więc zamiast we środę dziś lecę na usg. Muszę usłyszeć serduszko... Basieńka mam nadzieję, że nic złego się nie stało.. Malgorzataa ja korzystam z tego kalendarza http://jolmys.webpark.pl/ i identyczny widziałam w książce "jak zaplanować płeć dziecka" witaj Aless to pewnie będziemy miały podobne terminy porodu :) to Twoja pierwsza ciąża?

Gość MelisQa
Witam :) Najprawdopodobniej będę styczniówką 2012 :) Znalazłam jakieś kalkulatory w internecie, który według średniej długości cyklu oraz daty ostatniej miesiączki obliczyły mi termin na 21-24 stycznia 2012. Wynika z tego również, że rozpoczęłam właśnie 6 tydzień :) Pojutrze robię beta hCG z krwi, za 1,5 tyg. pierwsza wizyta u lekarza (w zeszłym tyg. poleciałam, ale nic nie było widać). No ale 4 testy pozytywne.. :) Robione w różnych dniach, 2 różnych firm, żaden z porannego moczu. Myślicie, że mogę mieć jeszcze jakieś wątpliwości??? :) Pozdrawiam!

Gość Aless
Tak to moja pierwsza ciąża i to trochę z zaskoczenia no ale obydwoje już najmłodsi nie jesteśmy więc się bardzo cieszymy, choć dużo obaw czy damy sobie radę. Ja k ginekolog potwierdzi datę narodzin dopisuję się do tabelki.

Gość groszek 25
ja pije jedna dwie kawy max z mlekiem. Gdzie wczesniej pilam nawet i 6 ale teraz nie mam na tyle ochoty:)

Gość Aless
Robiłam badania beta w 28dc było 246 a w 31 dc 799 więc chyba ładnie rośnie. A Wy robiłyście badanie beta?? podzielcie się wynikami

Gość ira1
ja robilam bete jeden dzien przed spodziewana @ i beta wyszla 208 potem robilam trzy dni potem ale jutro bede wiedziala wyniki ile wzrosla sama jestem ciekawa ile,

Gość Aless
Dziękuję ira i Tobie również gratuluję i wszystkim przyszłym mamom

Witam dziewczyny jestem tu pierwszy raz II kreski ujrzałam 8 maja w przedzień 2 rocznicy ślubu. 16 maja na usg widziałam naszego maluszka.tak bardzo sie cieszymy i jednoczesnie ogarnia nas strach gdyż pierwsza ciąża zakończyła sie poronieniem w 17 tyg. ale teraz czuje ze wszystko bedzie ok. Musi być. Termin mam na 12 stycznia. Pozdrawiam